zeop Posted July 9, 2019 Report Posted July 9, 2019 (edited) Salutare ! Sunt nou pe acest site, nu am nici o treabă cu programarea sau orice tine de computere. Am o problemă la care mai mult ca sigur aveti solutia si-anume: all your files are encrypted find d69k9jo-readme.txt and follow instructions, mă poate ajuta cineva să-mi recuperez documentele ? Acest ransomware se numeste sodinokibi. Sa traiti ! Edited July 9, 2019 by zeop Quote
Active Members Fi8sVrs Posted July 10, 2019 Active Members Report Posted July 10, 2019 (edited) Salut Ajută-ne cu un screenshot daca poti, + fişiere @zeop Edited July 10, 2019 by OKQL Quote
Tata123 Posted July 10, 2019 Report Posted July 10, 2019 https://www.pcrisk.com/removal-guides/14942-sodinokibi-ransomware Quote
spider Posted July 10, 2019 Report Posted July 10, 2019 12 minutes ago, Tata123 said: https://www.pcrisk.com/removal-guides/14942-sodinokibi-ransomware Si cu ce il ajuta linkul acela? ai cenusa in cap, cred @zeop, nu ai cum sa le recuperezi, poate doar daca platesti. Quote
zeop Posted July 12, 2019 Author Report Posted July 12, 2019 (edited) Aștept să apară un program de decriptare, poate îl creați dumneavoastră - cei de aici https://imgur.com/53CwMpJ Edited July 12, 2019 by zeop Quote
archerise Posted July 12, 2019 Report Posted July 12, 2019 Chiar daca platesti, sansele sa iti decripteze fisierele sunt reduse, cazuri si cazuri. @Tata123 - daca dai scroll, il pune sa cumpere un programel, caci varianta free doar scaneaza. Aveau cei de la bitdefender un tool, nu imi amintesc numele si nici nu stiu daca functioneaza in cazul tau, la mine a mers. La cate prostii de criptare exista, sa astepti un tool specific pentru ce ai nevoie poate dura ceva. Sfat: renunta, reinstaleaza windows, baga o solutie antivirus si ai grija data viitoare pe ce prostii intrii. Quote
Active Members Fi8sVrs Posted July 12, 2019 Active Members Report Posted July 12, 2019 On 7/9/2019 at 9:25 PM, zeop said: Salutare ! Sunt nou pe acest site, nu am nici o treabă cu programarea sau orice tine de computere. Am o problemă la care mai mult ca sigur aveti solutia si-anume: all your files are encrypted find d69k9jo-readme.txt and follow instructions, mă poate ajuta cineva să-mi recuperez documentele ? Acest ransomware se numeste sodinokibi. Sa traiti ! Poți extrage jeg-ul de ceapă? Pune URL aici, nu am ocr, nu pot sa buchisesc, nu e complet 1 Quote
Active Members Fi8sVrs Posted July 12, 2019 Active Members Report Posted July 12, 2019 (edited) 14 minutes ago, BiosHell said: Presupun ca back-up uri nu ai....ai dat restart la pc?ai sters vreun fisier?de obicei poti gasi cheia daca nu dai restart,shutdown sau delete la fisierul initial...cel putin asa era la wcry...dar gasesti sigur pe net vreun decrypter...daca nu...fa-ti o clona si asteapta sa apara...si cand va aparea...u get the picture Mi-ai luat vorba din gură, Schimba hdd, bateria de pe placa de bază şi aşteaptă /restart -> safe mode, ai incercat? //incercati cu ceva linux live, qveti acces la fisiere, mai mult ca sigur, iar dupa ii futeti in gura Edited July 12, 2019 by OKQL 1 Quote
zeop Posted July 12, 2019 Author Report Posted July 12, 2019 (edited) Nu am șters nici un fișier, le-am pus pe alea importante și infectate pe un stick și în curând o să reinstalez windows-ul. Edited July 12, 2019 by zeop Quote
gigiRoman Posted July 12, 2019 Report Posted July 12, 2019 (edited) Daca pui un fisier necriptat ti-l cripteaza din nou? Trebuie sa faci cumva sa ai posibilitatea de a putea urmari cand ti le recripteaza. Daca ti le mai recripteaza cu aceeasi cheie si tu il prinzi in fapt cu pantalonii in vine exista posibilitatea sa tragi cheia din rami. Daca reinstalezi sistemul adio fisiere. Edited July 12, 2019 by gigiRoman 1 Quote
zeop Posted July 12, 2019 Author Report Posted July 12, 2019 (edited) Nu-l criptează din nou, sper că în câteva luni va ieși un program de decriptare... https://imgur.com/a/OMX82aM Edited July 12, 2019 by zeop Quote
zeop Posted July 16, 2019 Author Report Posted July 16, 2019 M-am regăsit cu đocumentele în recycle bin :))))))))), am uitat că eu ștergeam des ce scriam ca să se salveze în recycle și uite că virusul nu a ajuns până acolo. 1 Quote
Active Members Fi8sVrs Posted July 16, 2019 Active Members Report Posted July 16, 2019 Deep Freeze + vm, de obicei sunt conceputi sa se salveze in C:\ 1 Quote
spider Posted July 16, 2019 Report Posted July 16, 2019 3 hours ago, zeop said: M-am regăsit cu đocumentele în recycle bin :))))))))), am uitat că eu ștergeam des ce scriam ca să se salveze în recycle și uite că virusul nu a ajuns până acolo. Nu stiu care-i mai prost, tu sau virusul... 1 1 Quote
zeop Posted July 16, 2019 Author Report Posted July 16, 2019 (edited) 3 hours ago, spider said: Nu stiu care-i mai prost, tu sau virusul... Ce înseamnă "prost" ? Sau tu că nu ești în stare să creezi un program de decriptare după ani de... Edited July 16, 2019 by zeop Quote
Active Members Fi8sVrs Posted July 16, 2019 Active Members Report Posted July 16, 2019 Pune sample aici si nu fi tare-n gură 1 Quote