grandson Posted July 13, 2020 Report Posted July 13, 2020 Se poate transfera un virus de pe un pc infectat la altul daca este pe aceeasi retea? Quote
Scorpionadi Posted July 13, 2020 Report Posted July 13, 2020 Pai baietii cu ransomware pe asta mizeaza. Raspunsul este da, se poate infecta un PC daca este in aceiasi retea si este vulnerabil (lipsa antivirus, update-uri la zi ... etc) Quote
grandson Posted July 13, 2020 Author Report Posted July 13, 2020 Aceste setari firewall la router nu pot impiedica transferarea? https://imgur.com/a/loeIQb7 Quote
aelius Posted July 14, 2020 Report Posted July 14, 2020 13 hours ago, grandson said: Aceste setari firewall la router nu pot impiedica transferarea? https://imgur.com/a/loeIQb7 Orice setare de genul pe o sapuniera de router, este inutila. Firewall-ul este activ la routing / forwarding intre WAN si LAN, nu intre LAN si LAN. (reteaua interna). Pe LAN <-> LAN e doar switching. 1 Quote
grandson Posted July 14, 2020 Author Report Posted July 14, 2020 3 hours ago, aelius said: Orice setare de genul pe o sapuniera de router, este inutila. Firewall-ul este activ la routing / forwarding intre WAN si LAN, nu intre LAN si LAN. (reteaua interna). Pe LAN <-> LAN e doar switching. pe celalt PC am avast premiun security si imi ofera si ei o protectie firewall ma ajuta sa nu se transfere? Quote
Kev Posted July 14, 2020 Report Posted July 14, 2020 1 hour ago, grandson said: pe celalt PC am avast premiun security si imi ofera si ei o protectie firewall ma ajuta sa nu se transfere? omul ti-a spus clar, diferenta, re<->-citeste Quote
grandson Posted July 14, 2020 Author Report Posted July 14, 2020 23 minutes ago, Kev said: omul ti-a spus clar, diferenta, re<->-citeste greseala mea, am primit un virus RAT nedetectabil pe pc si sunt “speriat” sa nu se transfere pe celalt PC Quote
Nytro Posted July 14, 2020 Report Posted July 14, 2020 Nu se transfera nimic automat. Ce poate sa faca e sa scaneze de porturi si sa gaseasca vreun serviciu vulnerabil, asa sa se "multiplice". Ceea ce e putin probabil. Acel RAT a ajuns la tine pentru ca probabil ai descarcat cine stie ce mizerie infectata. De unde stii ca ai RAT daca nu e detectabil? Instaleaza un antivirus adevarat, Kaspersky sau Bitdefender si scaneaza. Daca gasesc ceva, il sterg. Daca nu, nu il ai. Nu vine NSA sa lucreze ani de zile la bypassuri de AV pentru un RAT care sa ajunga la oameni random. 1 Quote
grandson Posted July 14, 2020 Author Report Posted July 14, 2020 56 minutes ago, Nytro said: Nu se transfera nimic automat. Ce poate sa faca e sa scaneze de porturi si sa gaseasca vreun serviciu vulnerabil, asa sa se "multiplice". Ceea ce e putin probabil. Acel RAT a ajuns la tine pentru ca probabil ai descarcat cine stie ce mizerie infectata. De unde stii ca ai RAT daca nu e detectabil? Instaleaza un antivirus adevarat, Kaspersky sau Bitdefender si scaneaza. Daca gasesc ceva, il sterg. Daca nu, nu il ai. Nu vine NSA sa lucreze ani de zile la bypassuri de AV pentru un RAT care sa ajunga la oameni random. am Microsoft security endpoint nu stiu cum, o persoana a distribuit niste hackuri de mc cu numele Agar acm cateva luni (in lista mea de postari se afla acel fisier), acm 2 zile am achizitionat un server de minecraft mi am facut treaba si m am pus sa dorm, cand ma trezesc dimineata intru pe panoul de control sa vad care e treaba si la loguri se vedea acea persoana Agar intrand pe server ul meu (mentionez ca nu am mai intrat cu acel hack de cateva sapt bune. si nu am distribuit acel ip la server) am dat multe scanuri dar nimic.. Quote
aelius Posted July 14, 2020 Report Posted July 14, 2020 Nu stiu de ce, dar pari genul de om care face asta: - Instalezi windows curat apoi descarci un activator pentru licenta - Intrii pe filelist si descarci un antivirus cu crack, ca astia sunt escroci si cer bani pe ele - Ai impresia ca securitatea se rezuma la un software instalat in cateva click-uri 1 2 Quote
grandson Posted July 15, 2020 Author Report Posted July 15, 2020 13 hours ago, aelius said: Nu stiu de ce, dar pari genul de om care face asta: - Instalezi windows curat apoi descarci un activator pentru licenta - Intrii pe filelist si descarci un antivirus cu crack, ca astia sunt escroci si cer bani pe ele - Ai impresia ca securitatea se rezuma la un software instalat in cateva click-uri nu sunt chiar genul asta de om sa iau numai crack uri, am folosit mai multe aplicatii dar toate nu au dat niciun rezultat negativ mai de folos mi ar fi sa stiu daca s a transferat sau nu prin anumite aplicatii Quote