Jump to content
viano1

Atm

Recommended Posts

Iti poate fura datele de card (depinde de skimmer, poate contine si PIN-ul). Eu mereu trag de chestia de inserat cardul si tastatura + tin portofelul deasupra tastaturii cand bag PIN-ul in caz de camera. 

Important, cred ca am mai spus pe aici: daca gasiti un skimmer, il puneti la loc si plecati de acolo. Apoi sunati la politie, banca sau ce vreti voi. Sfatul l-am primit de la cineva de la o banca care se ocupa cu protejarea ATM-urile de skimmere. Ideea era simpla: o dracie de skimmer e foarte scumpa iar boschetarii care o au sunt in stare sa va taie, doar sa nu o piarda. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

34 minutes ago, Nytro said:

Eu mereu trag de chestia de inserat cardul si tastatura + tin portofelul deasupra tastaturii cand bag PIN-ul in caz de camera.

 

Asta pt ca ai bani multi.

 

Vezi ca degeaba tii portofelu deasupra daca simti o folie subtire peste taste sau ai o carcasa frumoasa :)). Mai bine nu scoti din Valcea bani.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Nytro said:

Sunt de acord ca sunt multe metode, inclusiv "full frame" sau chiar bancomate false: https://krebsonsecurity.com/2013/12/the-biggest-skimmers-of-all-fake-atms/ 

Fac si eu basic ce se poate, oricum am mai multe conturi pe care le folosesc, chiar daca prinde cineva datele de card inclusiv PIN, e limitat damage-ul :D 

Corect. Cardul de pe care scoti de la atm il tii cu bani putini. Iti mai faci un cont de backup, care nu are card asociat.

Incerci sa folosesti nfc, daca suporta bancomatul.

Incerci sa folosesti retragere fara card (sa introduci un cod in atm care sa iti elibereze banii, asta daca mergi la atmul bancii la care ai cardul).

incerci sa scoti doar din locuri sigure.

Apropo de celalalt topic cu banda magnetica, am incercat sa o acopar, ca tot se laudau ca merge la atm doar cu chip. Culmea, daca nu citeste banda, atmul rejecteaza tranzactia.

Chiar daca in Romania nu se mai elibereaza numerar la bancomate pentru carduri fara chip, daca iti copiaza banda magnetica pot incerca sa retraga bani din alte tari care permit acest lucru (ca de exemplu S.U.A.).

 

Cea mai buna metoda de protectie este sa scoti doar din locuri sigure la ore sigure.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...