Jump to content
begood

Gym

Recommended Posts

Ikarus: Nu prea poti avea forta fara un corp bine facut, deci am si corpul mi se dezvolta foarte bine.

M-am gandit sa ma duc la box, dar nu cred ca are rost sa incasez pumni degeaba, cand la o bataie nu ma ajuta cu nimic. Kickboxingul ar fi ceva, dar tot la fel, nu stiu ce sa zic. Mai stau cateodata si ma gandesc la chestii de genul: "ba, daca da ala cu dreapta, mie imi vine pe stanga la cap, cum barez?". Si fac cateva miscari, si vad care ar fi mai indicata. Sau: "ba daca sunt fata in fata cu unu, si urmeaza sa ma bat cu el ce fac?". Si ma duc prima oara cu picioru inainte ca e mai lung. Si tot asa. Si mai fac cateodata si miscari pentru flexibilitate prin casa...

PS: Poate face careva spagatul sau sfoara? Eu nu pot, dar vreau sa exersez pana pot. Credeti ca daca ma incalzesc bine, apoi ma las cat de jos pot, in fiecare zi, pentru mai multe zile, o sa pot sa le fac?

Link to comment
Share on other sites

i

PS: Poate face careva spagatul sau sfoara? Eu nu pot, dar vreau sa exersez pana pot. Credeti ca daca ma incalzesc bine, apoi ma las cat de jos pot, in fiecare zi, pentru mai multe zile, o sa pot sa le fac?

Asta se invatza de mititel ;))...

Aum la varsta de 17 ani este foarte greu... am invatzat la Ed.Sportiva Teoretica la scoala:P macar asta sa tin si eu minte:))

Link to comment
Share on other sites

@Nytro Cand faci un sport gen karate sau kickbox, tot ce inveti devine reflex, nu te gandesti decat la inceput cum sa parezi, sa lovesti, etc. Devine o actiune inconstienta blocarea adversarului...pot compara chiar cu scrisul la tastatura cu toate degetele. 1 luna inveti si esti constient de faptul ca degetul x merge acolo, iar y dincolo, dar dupa devine un reflex inconstient.

Cred ca totusi voi merge pe inot.

// reflexul e inconstient...scuzati pleonasmul, doar subliniam.

Link to comment
Share on other sites

Am un program foarte bun la sala si as vrea sa il impartasesc si cu voi :P

Luni:

Piept:

-Impins din culcat-5 serii x 10-15 repetari;

-Impins cu gantere-5 serii x 10-15 repetari;

-Fluturari cu gantere-5 serii. x10-15 repetari.

Bicepsi:

-Flexii cu haltera -4 serii x 10-12 repetari

-Flexii cu gantere (super serii) cu 20; 17,5si 12.5 - 3 serii x 10 repetari

-Flexii cu bara Larry Scott - 4 serii x 8 -10 repetari

Marti:

Spate:

-Tractiuni la bara - 4 serii x 8-10 repetari

-Tractiuni la halcometru - 4 serii x 10-15 repetari

-Ramat cu haltera din aplecat 4 serii x 8-10 repetari

Triceps:

-Impins din apropiat cu haltera 4 serii x 8-10 repetari

-Extensii din culcat 4 serii x 8-10 repetari

-Extensii la helcometru 4 serii x 8-10 repetari

Miercuri:

Umeri:

-Impins la ceafa 4 serii x 8-10 repetari

-Ridicari laterale cu gantere 4 serii x 8-10 repetari

-Impins cu gantere 4 serii x 8-10 repetari

Trapez:

-Ridic?ri din umeri cu bara - 4 serii x 10 repetari

-Ridic?ri din umeri, cu ganterele 4 serii x 15-20 repetari

Joi: piep, biceps

Vineri: Spate, triceps,

Sambata: umeri, trapez

Cum ar veni ca reiau ce am facut luni,marti si miercuri

In fiecare zi fac abdomen 20-30 minute.

Luni, Miercuri si vineri fac picioare dupa ce termin .

Acest program mi se pare destul de bun :)

Daca imi poate zice cineva un program mai bun i-as fi recunoscator :D

Link to comment
Share on other sites

si pauze ? macar o data la 2-3 zile o zi pauza. altfel esti obosit si nu dai randament. pe langa abdomenele traditionale, fa abdomene prin ridicarea picioarelor la piept in echer sau ghemuit, lucrezi mult mai mult muschii in felul acesta.

LE: tatal meu, in armata, mi-a povestit ca putea urca 20 metrii in echer, pe sfoara, folosindu-se doar de maini.

Link to comment
Share on other sites

1) Renunta la fumat

2) Daca tot nu faci pauze, macar dormi mult, somnul reprezinta cea mai buna metoda de odihna dupa sala.

Si picioare nu faci? Muschii de la picioare reprezinta 50% din totalul muschilor, ceea ce e mult. Ar trebui sa lucrezi si picioarele, o data pe saptamana macar.

Eu de un timp nu mai fac dupa un anumit program, cred ca am destula forta si un corp frumos. Desigur, merg pe principiul: azi: piept + biceps, maine: spate + triceps. Doar atat. Umeri nu prea fac, si nici picioare, decat mai rar. Nu fac unele exercitii pentru ca am inteles ca te opresc din cresterea in inaltime. Am 1,75, si vreau sau ajung la 1.80. Dar e bine si asa. Fac in fiecare zi cate 2 serii de abdomene si antebrat, dar nu ma fortez.

Cum lucrez eu: Cum ajung la sala, ma incalzesc bine apoi fac la primul aparat care imi place, si fac la acel aparat cu greutate maxima, cu cat pot de mult, fac sa ma rup. Eu incep din start cu greutatea maxima cu care pot face, de obicei cred ca se face cu greutate mai mica apoi se mareste. Eu nu, bag cu cat pot de mult, ma fortez cat pot de mult. Apoi, daca acest prim exercitiu e pentru piept, mai bag un aparat piept, dar nu ma mai fortez asa rau ( cateodata ). Trec apoi la urmatarea grupa de muschi, biceps sa zicem si la fel, primul aparat, de obicei tractiuni, fac cu 20 de kg legate de mine, ma rup, si urmatorul aparat pentru biceps nu ma mai fortez asa rau. Plus antebrat si abdomene si cam asta e ziua de "munca" la mine in ultimul timp, nu mai fac cate 6-7 aparate a cate 6-7 serii pe aparat ca in trecut.

PS: Daca vreti sa faceti tractiuni cu greutate legata de voi, aveti grija cand va dati jos de pe bara. Nu va dati drumul repede, pentru ca muschiul e incordat, si dandu-i drumu dintr-o data puteti face ruptura musculara. Eu era sa fac ruptura musculara cand am facut prima oara ridicari la paralele cu 40 de kg legate de mine, si nu la triceps ci la piept Si fac cu 20 de kg la tractiuni, dar nu ma las pana jos de tot, ma las putin mai jos de 90 de grade la cot, insa nu ma ridic foarte repede, sa stea muschiul incordat.

Link to comment
Share on other sites

mariane faci cam multe serii , picioarele trebuie sa le lucrezi singure fara alta grupa deoarece daca ai lucrat piept sau brate si pe urma faci picioare tot sangele ti se duce in picioare si s-ar putea sa lesini , abdomene trebuie sa faci de 2-3 pe saptamana mai mult nu inseamna intotdeauna mai bine nu din abdomene iti faci patratelele , din alimentatie vine tot , ar treb sa ai minim 2 zile si maxim 3 zile de pauza pe saptamana , muschii nu cresc cand lucrezi muschii cresc in momentul in care te odihnesti adica cand dormi trebuie sa dormi in medie cam 10 ore pe zii 8 seara si vreo 2 in timpul zilei , muschi incep sa se dezvolte la 48 de ore dupa ce i-ai lucrat , incearca sa bagi grupele mari singure si grupele mici cate 2 , lucreaza toate grupele doar o singura data pe saptamana si trage tare o sa vezi ca o sa cresti mai repede decat daca faci de 2 ori pe saptamana , daca tragi o data si tare a 2 oara nu o sa mai fii in stare sa faci cu aceleasi greutati , ceea ce faci tu se numeste supraantrenament si nu o sa ajungi la fizicul dorit niciodata ...

@Nytro , da unele exercitii iti opreste cresterea dar ti-o opreste daca ai 15-16 ani daca deja ai 18-20 de ani nu o sa mai cresti 5 cm cum iti doresti tu , e bine sa lucrezi si cu greutate maxima din prima dar risti sa te accidentezi e mai bine sa cresti treptat spre exeplu sa faci 10 repetari cu 70kg pe urma 8 cu 80kg si pe urma 5 cu 90kg , daca faci repetari cat mai putine si cu greutati cat mai mari o sa cresti mai repede in forta , dac anu o sa mai cresti in greutate si in brat nu o sa mai cresti in forta prea curand ....

Link to comment
Share on other sites

Oricum, mai fac ce mai fac pana la sfarsitul lunii apoi iau o pauza de ... Nu stiu cat, sa vad cat rezist fara sa merg la sala. Cred ca am probleme cu spatele, destul de mari as spune. De exemplu, intr-o seara stateam intins in pat pe spate, si simteam putina durere la spate. Si incerc sa ma ridic in cur, dar pur si simplu nu am putut sa ma ridic de durerea de spate. Si cred ca de la sala ma doare spatele, in primul rand pentru ca nu folosesc centura. Multe exercitii imi forteaza spatele, de exemplu, cand fac tractiuni cu greutate legata de mine, cand ma ridic, parca se despreinde ceva de la spate, de jos ( nu stiu cum se cheama sectiunea aceea, cred ca lombara ), iar cand ma dau jos dupa bara, parca se pune la loc. Am inteles ca pot sa fac hernie de disc la o varsta frageda si nu vreau. De un timp, vreo 2 luni cred, dorm fara perna si cred ca ma ajuta mult. A, si am mai pus pe cineva sa ma apese acolo jos la spate, a trosnit binisor, apoi nu prea ma mai durea. Mai incercam eu sa ma trosnesc singur dar nu prea reuseam.

Asadar, sala poate provoca cateva mici probleme: te poate opri din crestere ( doctora de la scoala zicea ca aceasta crestere in inaltime si nu numai exista pana la 20 de ani ), poti avea dureri de spate, poti avea dureri de maini. Eu de exemplu mai am si probleme cu picioarele, cu stangul de fapt. Mi se intampla destul de des ca atunci cand calc, sa mi se lase piciorul in jos de la genunchi, stangul. Nu mult, si nu cad sau cine stie ce, dar cu dreptul nu am astfel de probleme. De asemenea, daca te lasi de sala: ori te ingrasi, ori se lasa muschii, adica scade masa, ceea ce o sa mi se intample mie daca o sa ma las, dar nu ma las de tot, doar pentru un timp.

Link to comment
Share on other sites

pentru ca exact cum zicea si Ikarus, se vede de la o posta ca Nytro a tras cam tare tare cateva luni sa ajunga "puternic" dar acum ... regreta. Sper doar sa nu-si fi futut coloana pe viata... la batranete o sa simta ceva sigurat, chiar daca pana in 40 de ani o sa fie bine. Ah si recomand sa nu "trosnesti"...ca freci articulatiile, iar la coloana chiar nu e bine sa le futi.

Eu am luat-o usor, stiam ca am destui bani pentru 1-2 ani de sala, e adevarat nu am crescut nush cat, nu am avut orar, am facut cum imi sarea mie ca imi pica bine, pauze de 2-3 zile pe sapt, dar sincer sunt multumit. unu la mana ca am slabit, doi la mana ca muschii sunt dezvoltati frumos, iar trei la mana nu am dureri de nimic. pana acum.

de ingrasat te ingrasi deoarece corpul este obisnuit sa consume cu 1000-2000 kcal in plus pe zi fata de normal (2000kcal) iar cand te lasi de sala, acele 1000-2000 kcal nefolosite se depun. Asa ca sau te apuci de jogging sau...te tii de sala chiar daca doar de 1-2 ori pe sapt...sau sincer nu stiu.

Link to comment
Share on other sites

forta se castiga in timp nu in cateva luni , greutatile cu care zicea ca face el la 76kg sau cat zicea ca are nu fac multi baieti care au cate 85-90kg si sunt numai muschi si au ani grei de antrenamente in spate , 1-2 ani de sala nu o sa iti aduca corpul pe care ti l-ai dorit dintotdeauna numai daca ai un regim facut ca la carte (asta inseamna sa dai numai pe mancar in jur de 20 milioane pe luna regimul inseamna a manca anumite alimente sanatoase nu a face foamea) sa iei suplimente pe baza de proteina , glutamina , cateodata si ceva pentru forta gen creatina sau oxid nitric , arzatoare de grasime chiar daca ai patratele , minereale si vitamine si multe altele .... , trebuie sa ai un antrenament bine pus la punct aici ma refer la exercitii care sa le schimbi o data la 3-4 luni asta in primii 3-4 ani dupa aceea nu o sa mai progresezi asa de repede si va trebui sa sochezi muschiul si la fiecare antrenament sa incepi alt tip de exercitiu adica sa nu ai o continuitate cu acelasi exercitiul in fiecare saptamana (aici nu ma refer sa schimbi grupele antrenamentul grupelor musculare trebuie sa schimbi exercitiile la fiecare antrenament ca sa sochezi muschiul si sa nu ii dai timp de repaus) iti mai trebuie o odihna de cel putin 8-10 ore din 24 , daca esti incepator in primii 2 ani nu ai cum sa faci mare lucru o sa se vada o diferenta intre tine si ceilalti dar nu te poti compara cu cei care fac de 5-6 ani , fiecare trebuie sa stie sa-si asculte corpul si sa vada ce este mai bun pentru el chestia asta ti-o dai seama in ani de zile dupa ce ai incercat tot felul de exercitii si vezi care au dat randament pentru tine , un exercitiu care mie imi merge bine si sa zicem cresc 3cm in brat in 3 luni nu o sa dea randament la toti la fel poate chiar nici pe jumatate , cand ai 35-37 in brat nu poti sa zici ca ai facut mare lucru si ca esti bine lucrat pentru ca un om normal (si aici ma refer la un om normal ca fizic adica placut nici gras si nici slab are in jur de 33-35 in brat) deci nu poti sa spui ca tu arati ca si cum ai fi tras de fiare .... deja ce este peste 40 de cm in brat poti sa zici ca face diferenta ..... si in legatura cu kcal cu ingrasatul si slabitul iar intervine regula ca fiecare este diferit unii se ingrasa si la 1500kcal pe zii trebuie sa iti calculezi asa in mare cam cate kcal consumi pe zii timp de 2-3 luni ca sa vezi ce si cum se comporta corpul tau si la cate te ingrasi si la cate slabesti , joggingul te ajuta sa slabesti dar trebuie sa alergi mult si daca mananci la fel de mult nu o sa slabesti , doar o sa te ajute sa nu te ingrasi 2-3 kg o sa te ingrasi cate 1-2kg , daca te lasi de sala si mananci cam la 200-300 de kcal mai putin decat atunci cand faceai sala si mancai un anumit nr de kcal ca sa nu te ingrasi atunci o sa stagnezi la greutatea respectiva , ca sa nu te ingrasi trebuie sa mananci fara grasime si carbohidrati luati din dulciuri si sucuri , grasimile pot fi luate din peste gras , migdale , masline si mai sunt cateva alimente care au grasimi sanatoase( grasimile sanatose si in special grasime este buna pt ca din grasime corpul isi ia energia in accea zii daca nu mananci grasimi si cu atat mai rau grasimi sanatose atunci este posibil sa te anemiezi) carbohidrati trebuie luati cati mai multi din legume si atunci nu o sa te ingrasi , sper sa nu va ganditi ca va zic atatea lucruri doar ca sa ma dau mare sau cinestie ce eu va spun cam cum sta treaba cu sala dupa sute de articole citite si tot felul de antrenamente incercate .......

Link to comment
Share on other sites

@Nytro ai tras ca prostu'...

Asta imi zic si eu mereu. Cred ca trebuie sa ma duc sa-mi fac o radiografie... Nu imi fac griji ca o sa ma ingras daca ma las de sala, deci un timp nu voi mai merge.

A, imi plac si alte activitati: azi am fost la un fotbal, ma mai duc din cand in cand la alergat pe stadion ( am scos si eu 3 minute si 23 de secunde la 1 km, ceea ce e binisor, vreau sa scot 3 minute ), ma duc la crosuri, am luat locul 12 :).

Un lucru ciudat: cand stau intins in pat si ma uit la TV, imi vine sa ridic mainile si sa ma prind de o bara si sa fac tractiuni :-|

Link to comment
Share on other sites

buna. sunt noua pe aici si asta pentru ca de ceva vreme m-am hotarat si eu sa merg la sala (cu toate ca nu am inceput inca,urmeaza) si am gasit acest forum in timp ce cautam o sala prin iasi. in fine...cert e ca am vazut aici pe cineva, specialist zic eu, in asa ceva si tinand cont de faptul ca nu stiu daca la sala unde voi merge este si antrenor, as vrea sa-mi spuneti si mie cam ce ar trebui sa fac....merg pentru intretinere...pentru miscare...ca sa nu ma atrofiez in casa (iar cand ies merg cu masina) deci....am 165 cm si 45 kg :D singurul loc unde as vrea sa scad vreo 5 cm e talia in rest...daca se poate sa pun cate putin cam peste tot n-ar strica .dar nu f mult .am mai mers prin liceu o luna la sala si chiar a fost f ok...insa nu mi mai amintesc ce am facut...iar in rest..la sport am avut scutire :)))) si mai fac abdomene acasa...(si am fac si patratele daca ma tin de ele :P)

cam asta e..ast raspuns..desi nush daca am postat unde tb ca din cate mi-am dat eu seama sunt numai baieti pe aici...in fine..mutati-mi voi postul unde stiti daca aici nu va place :))) da sa ma anuntati si pe mine..k eu asta am gasit aici am intrat :))

numai bine si spor la..tras de fiare :P

Link to comment
Share on other sites

Ai 45 de kg si vrei sa slabesti? Din cate am inteles eu de la fete, cel mai greu e sa dai jos la talie, cred ca abdomele ajuta, dar nu stiu daca e cel mai bun exercitiu. Cred ca ar fi mai bine sa faci niste ridicari de picioare la spalier.

Pentru intretinere nu e nevoie de sala. Daca serviciul este la maxim 2-3 km, un foarte bun exercitiu ar fi sa mergi pe jos. Orice tip de miscare e bun. Poti merge si la sala, faci cu greutati mici, multe repetari.

Link to comment
Share on other sites

Ai 45 de kg si vrei sa slabesti?

n am zis ca vreau sa slabesc....doar ca...conformatia e cu un pic de burtica...si acasa e greu sa ma tin de abdomene ....asa ca 5-6 cm jos exact din dreptul taliei nu stica :P am precizat ca in rest..vreau sa pun cate putin...cat despre mersul pe jos pana la servici...sunt liber profesionist deci...cat am lucrat aproape de casa am mai renuntat la masina...da nu pt miscare ci pt ca faceam mai mult cu masina decat pe jos pana la birou :)) daca prindeam vreo 2 semafoare..deja mai bine o luam pe jos :))

Link to comment
Share on other sites

este bine ca te-ai gandit sa mergi la sala si sa faci miscare in loc sa stai la tv si sa bei ca porcu si sa te intrebi la 30 de ani de ce esti bolnav de ficat .... in primul rand iti zic acuma fara suparare ca esti prea slab la 1,65 ar treb sa ai cel putin 55kg , ca sa scapi din talie trebuie sa tii "regim" asta presupune sa mananci decat mancare sanatoasa si nu dulciuri , sucuri , junk food , nu abdomenele iti fac patratelele sa-ti apara doar iti lucreaza patratelele care se ascund sunb stratul de grasime regimul iti dezveleste patratelele , ca sa pui pe tine ar treb sa iei cam cate 2-3grame de proteina pe kilogram si carbohidrati aici nustiu cat sa-ti zic pt ca dupa cum am zis toti suntem diferiti si nustiu cat ar fi necesari pt tine asta o sa o descoperi tu in timp daca te tii de treaba de preferat carbohidratii sa vina din legume , avand in vede ca esti foarte slab sa nu te apuci sa alergi pentru ca nu o sa mai pui in veci pe tine muschi , ca sa te mai dezvolti un pic trebuie neaparat sa iei un supliment (suplimentele sunt cum sa zic eu pt cei nepricepui sa zicem naturale nu cum le considera unii nenaturale) , vezi sa iti fac un program fix de antrenament grupele mari singure si grupele mici cate 2 , toate sa le lucrezi doar o data pe saptamana , sa nu schimbi exercitiile la fiecare antrenament doar pentru ca iti zice cineva sau vezi tu un exercitiu care ti se pare sa este mai bun , daca cuiva ii merge bine un anumit exercitiu nu inseamna ca o sa mearga si la tine in timp o sa-ti dai seama de unu singur ce exercitii sunt mai bune pt tine si sa te odihnesti in jur de 10 ore pe zii sau minim 8 ore , daca iti trece prin cap ca in 2-3-4-5 luni o sa ai un fizic de stripper atunci renunta muschii se construiesc in ani de zile nu in luni (nu faci muschi in cateva luni nici macar cu steroizi daca esti incepator) , daca faci sala ca sa fii pe "smardoiala" atunci te sfatuiesc sa te apuci de un sport specific nu de sala , daca faci ca sa te placa femeile iar te sfatuiesc sa nu te apuci de sala si sa faci altceva sau sa cauti in alta parte sunt o gramada de femei care le plac schilozii sau care le plac grasii bineinteles ca un corp atletic atrage mai multe priviri si marea majoritate a femeilor sunt innebunite dupa baietii cu muschi dar te sfatuiesc ca daca asta este unul din motive sa renunti nu are rost sa te chinuit atat in schimb daca ai de gand sa faci pentru tine sa te schimbi in bine sa arati mult mai bine decat acuma atunci te felicit si iti urez succes si sa te tii cat mai mult de treaba ;) referitor la instructori vezi ca la noi in romania sunt foarte multi instructori neinformati si care te pune sa faci aiurea si tu crezi ca faci bine doar pt ca pe spatele lui scrie instructor ....

Din cate am inteles eu de la fete, cel mai greu e sa dai jos la talie, cred ca abdomele ajuta, dar nu stiu daca e cel mai bun exercitiu. Cred ca ar fi mai bine sa faci niste ridicari de picioare la spalier.

Pentru intretinere nu e nevoie de sala. Daca serviciul este la maxim 2-3 km, un foarte bun exercitiu ar fi sa mergi pe jos. Orice tip de miscare e bun. Poti merge si la sala, faci cu greutati mici, multe repetari.

cel mai greu intradevar este sa dai jos grasimea din partea de jos dar nu imposibil aceea grasime o dai cu regim cum am mai zis nu cum abdomene .... prostia aia cu greutati mici repetari multe este bullshit aia este un fel de antrenament de rezistenta ceva gen cine rezista mai mult , uita-te la cei care sunt masivi asa crezi tu ca s-au construit ? nu o sa ai muschi pe tine niciodata cu greutati mici chiar daca faci 1000 de repetari doar te pompeaza pe moment cum iesi din sala esti ca in momentul in care ai intrat .....

Link to comment
Share on other sites

mersi de sfaturi da' nu prea mi se potrivesc:D....am crezut ca nu am fost eu explicita insa in ambele posturi am folosit cuvinte la feminin...da nu i bai' si eu am ramas uimita pe ce site am intrat acuma cand m am uitat mai bine la ce discutii sunt pe aici...cum ziceam....cred ca am gresit forumul insa..asta l am gasit cel mai complet din punctul asta de vedere..cred ca tb sa ma reorientez :))))

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...