Jump to content
begood

Cu ce va protejati ?

Recommended Posts

Ce tool-uri sunt indispensabile pentru protectia voastra personala pe internet ?

Exemplu :

Addon-uri mozilla firefox : Noscript, KeyScrambler

Antivirus : Kaspersky

Firewall : Kaspersky

IM Encryption : simp lite y!

Secure p2p IM : TrilogyEC

Mail encryption : PGP

VPN : -

Quick http proxy : hidemyass

SOCKS5 proxy : Tor

FULL HDD encryption : TrueCrypt (hidden OS)

USB/CD/DVD stick encryption : steganos

Emergency full HDD wipe : DBAN

Remove sensitive data from your hard drive : Eraser

Pentru a stoca fisiere criptat (AES-256) 'pe net' puteti folosi wuala. (limita de stocare nelimitata, vedeti descrierea pe site). Atentie aveti nevoie de un procesor "bun" si memorie >1 GB pentru a merge bine sistemul.

other : nologins, secure socks5 proxies, hushmail (secure e-mail), virtual machines (for cracks and keygens and other shit), freenet pentru mail extrem de secure, discutii private etc.

Nu iau filme prin bittorrent sau alt protocol de sharing, in Ro fiind urmatoarea lege : daca esti prins ca distribui fisiere cu licenta copyright (upload) poti sa fi dat in judecata, daca descarci sau detii (CD/dvd/hdd etc) NU ai probleme cu legea.

Asa ca folositi ftp sau site-uri one-click hosting (rapidshare/megaupload/etc) pentru a descarca sau vizionati online filme/etc.(orice alta metoda ce nu implica upload-ul e ok)

Cateva sugestii : nu stocati parolele de la site-uri in opera sau chrome, ele fiind foarte usor de spart. In mozilla firefox le puteti stoca dar doar cu o parola (master-password) compusa din A-Z,a-z,0-9 (si simboluri de vreti) care sa aiba lungime >=9.

LE1: Cateva setari de securitate la gmail : recovery e-mail, https, parola schimbata cat mai des, nu folositi parola la alte conturi.

Final note. Always have a backup somewhere secure.

Edited by begood
Link to comment
Share on other sites

Fiind pasionat de industria anti-virus , cunosc destule pentru a sta safe pe internet, astfel incat imi este de ajuns firewall-ul Windows-ului .

Nu mai folosesc anti-virus ( protectie real time ) de ceva vreme , deoarece solutiile moderne sunt o povara pentru sistemul meu . Imi place sa am un SO ( Wind XP ) cat mai rapid , fara programe multe la startup ( am doar 1 ) si fara procese care manance resurse aiurea .

Folosesc Secunia PSI , pentru a descoperi programele vulnerabile pentru care exista update . Exploatarea vulnerabilitatilor din programe cred ca este problema cea mai mare a zilelor noastre , legata de securitatea PC-ului .

Scanez cu MBAM ( free ) o data pe saptamana

Verific mereu procesele care ruleaza pe PC , folosind Sysinternals - Process Explorer .

Verific programele care ruleaza la Startup

Nu raman logat pe niciun site . Postez ce trebuie si dupa curat tot : fisiere temporare , cookie-uri , folosind ccleaner . Asta e primul forum unde m-am logat , am postat ce trebuie , am sters tot ... si dupa o jumatate de ora , cand am vrut sa ma loghez iar , nu am mai putut ... deoarece cineva , care are acces direct la parole , mi-a schimbat-o , fara ca eu sa fi avut vreo vina . Peste cateva zile a pus foarte bine []kw3rln confirmare pe mail la schimbarea parolei . E primul si singurul site pe care mi s-a schimbat parola la un cont , eu nefacand nimic care sa conduca la acest lucru .

Sunt multe de scris despre acest subiect : cum securizam Wind-ul chiar de la instalare , ce trebuie sa facem si ce nu trebuie sa facem pentru a reduce posibilitatea de a ne infecta , cum trebuie sa ingrijesti un sistem de operare pentru a-l tine cu anii , el ruland la fel ca prima data etc dar m-am plictisit de scris :)) asa ca raspund: ma protejez folosind cunostintele mele .

Edited by alexu
Link to comment
Share on other sites

Avast ca antivirus si o data pe saptamana dau scan cu Malwarebyte's sau asa ceva. E destul de bun. Nu sunt prea preocupat de securitate maxima pentru ca nu vad cine si-ar pierde timpul incercand sa imi sparga calculatorul... Si chiar daca il sparge imi pot lua GTA si Messengerul in 5 minute. :))

Link to comment
Share on other sites

Nu folosesc Mozilla FF.

AV: disabled, dar am o porcarie pt registrii...vede cand se adauga ceva la start, cand se modifica setari vitale de sistem...

Firewall: Kaspersky

Proxy/VPN: SSH dynamic forwarding + Proxifier / OpenVPN + SSH local 1194 forwarding

Chat encryption(cu toate ca nu mai trebuie, are SSH-ul deja): Pidgin + plugin

HDD encryption: TrueCrypt

OS: Windows XP, modificat de mine, fara functii de sharing & shit

Backup: host platit, numai pt asa ceva, 1 TB

Alte chestii care le-am mai vazut...

Parolele trebuie sa fie simplu de retinut dar totusi complicate pt altii..de ex eu am parolele asa: o parte care nu se schimba (de ex 123ilike[...]) si o parte care are legatura cu site-ul (ex: 123ilikerst, 123ilikeyahoo). plm.

"2 prezervative unu peste altu d'alea de la rusi!"

Thin?

Link to comment
Share on other sites

Addon-uri mozilla firefox :Noscript,better privacy,KeyScrambler si master password dar nu este addon

AV:Nu folosesc deoarece imi incetinesc pc-ul si in mare ma protejez singur.

Firewall: Nu am

VPN: Nologine

HDD encryption:Nu folosesc

OS: Windows XP Profesional SP3

Backup: Nu am

Anti-malware:malwarebytes/hijackthis/spybot dar astea le folosesc doar cadn simt eu ca este nevoie sa o fac sau vreau sa fiu sigur ca nu sunt infectat

Ce va mai recomand eu sa folositi este System explorer si Hijackthis

Edited by Paul4games
Link to comment
Share on other sites

@nytro la u virusi au program antinytro un fel de chuck norris

eu am nod32.comondo ca firewall

si m ai dau cate odata scanare cu MalawareBytes,SpyBot si rareori mai folosesc un live cd gen doctor web

la mozilla aveam multe addonuri dar mi s a luat ca de3 fiecare data cand instalez winu sa le caut sa le pun iara

@begood im encryption pe yahoo merge doar daca au ambi interlocutori programul nu?si nu se mai paote face sniffing..parca aveam si eu ceva de genul

Link to comment
Share on other sites

Nu am motive ca sa-mi blindez in halul asta pc-ul (cum o face begood). Nu detin informatii secrete, programe licentiate, imagini ce pot fi folosite ca dovezi impotriva presedintelui Obama (lol!), sau altele. Folosesc Avast (ultima versiune parca). Dau un scan general o data pe luna, nu gasesc nimic niciodata, am invatat sa ma feresc de shit-urile de pe net.

la mine nu intra nici NSA :)))

acum serios vorbind, erau ca exemplu, programelea acelea le-am folosit de-a lungul vietii si le consider de prima clasa, dar n-am treaba saptamanal ..nici macar lunar cu mai mult de 5 din ele.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...