colt.1911 Posted June 27, 2010 Report Posted June 27, 2010 in seara asta am vrut sa scap de celulele de li-ion din bateria de la laptop.m-a mancat si am spart vre-o 4 din 6 celule dupa care am simtit un miros intepator.dupa ce le-am scos pe toate si le-am aruncat la vre-o 10 minute m-a luat cu durere de cap,seaztie de gura uscata si ameteala. am cautat apoi inhalarea vaporilor din baterii LI-ion. faza e ca bateriile contin acid hidrofluoric,care este extrem de toxic si trebuie sa te prezinti la sectia urgente,iar antidotul este inhalare de oxigen si calciu gluconic. asa ca:mers la urgente pe jos in aer liber,luat sange,perfuzie glucoza+calciu lactat 1 ora. nu va jucati ca e naspa.acidul hidrofluoric ne-neutralizat poate cauza dezechilibre nervoase ireversibile si probleme cardio-respiratorii. +bonus:am avut parte de o asistenta sefa si o studenta in practica foarte bune.la suflet ba! Quote
daatdraqq Posted June 27, 2010 Report Posted June 27, 2010 Da de ce dracu le-ai spart ,nu puteai doar sa le inlocuiesti? Quote
Fitty Posted June 27, 2010 Report Posted June 27, 2010 Pai de ce crezi ca exista centre de colectare pt bateriile uzate? Quote
begood Posted June 27, 2010 Report Posted June 27, 2010 ms de avertizare, si eu am 2 baterii de laptop uzate si eram curios de interiorul lor. Quote
spance2life Posted June 27, 2010 Report Posted June 27, 2010 Cred ca le-a spart mai mult ca erau domnisoarele alea la spital Quote
AlStar Posted June 27, 2010 Report Posted June 27, 2010 am vrut sa scap de celulele de li-ion din bateria de la laptopDe ce?//Junk;)) Quote
Djdaniel Posted June 27, 2010 Report Posted June 27, 2010 Credca multe persoane is tentate sa vada cum sunt acele bateri in interior printre care si eu macar acuma o sa ma gandesc de 2 ori cand o fac praff in aer liber . Quote
dragosh1904 Posted June 27, 2010 Report Posted June 27, 2010 hmm eu am desfacut baterii de tel vreo 5 in aceasi zi nu am patit nimic probail concentratia mai mica..macar a avut cine sa te ingrijeasca.ps erau incarcate bateriile sau nu functionau deloc? Quote
GangsterLee Posted June 27, 2010 Report Posted June 27, 2010 daca o deschid pe a mea de 9 celule............am sanse sa stau mai mult cu asistentele.haha Quote
daatdraqq Posted June 27, 2010 Report Posted June 27, 2010 daca o deschid pe a mea de 9 celule............am sanse sa stau mai mult cu asistentele.hahaMa poate nu ati inteles ce a facut omu' : a desfacut acumulatorul laptopului ,a scos celulele care de fapt sunt niste acumulatori mici legati in serie ( ,seamana cu bateriile r6 dar mai groase ) si a spart o celula d-aia mica .Stati linistiti ca nu se intampla nimic daca doar desfaceti acumulatorul laptopului (cutia),nu sare niciun bau-bau pe voi . Quote
colt.1911 Posted June 27, 2010 Author Report Posted June 27, 2010 (edited) am desfacut un acumulator de macbook 13.3 si celulele erau lipite.am bagat o surubelnita dreapta care a gaurit folia celulelor.(3 din 6)faza e ca am pastrat circuitul,pe care vreau sa pun celule noisi celulele sunt cam asa: Edited June 27, 2010 by colt.1911 Quote