Jump to content
sado

Accidentul petrolier din Golful Mexicului va omori planeta in 2010?

Recommended Posts

petrol.jpg?width=600

In urmatoarele sase luni, potrivit cel putin unei persoane, lumea vie si-ar putea afla sfarsitul. Iar vina cade pe umerii britanicilor. Terrence Aym, ambientalist de renume si autor al mai multor articole de natura ecologista, este de parere ca recentul dezastru petrolier din Golful Mexicului ar putea capata proportii biblice.

Tragedia din Golful Mexic este, oricum, cel mai mare dezastru ecologic al secolului XXI. Evenimentul "apocaliptic" ce se prefigureaza ar fi rezultatul unei "mega-bule de metan" care se va ridica in scurt timp din patul oceanic si va cauza o serie de explozii, tsunami-uri, furtuni otravite si alte fenomene distructive, ce vor pune capat vietii asa cum o stim.

"Operatiunea de forare subacvatica Deepwater Horizon a companiei petroliere britanice BP s-ar putea sa fi declansat o apocalipsa geologica ireversibila, in cascada, ce va culmina cu prima extinctie in masa a vietii pe Terra din ultimele milioane de ani", sustine Aym. Tot el adauga ca dezastrul planetar care ni se pregateste va consta in aparitia unor mari fisuri in podeaua oceanica, cresterea de nivel a acesteia si rabufniri consistente de metan si alte gaze in apele planetei.

Aym sustine ca la aproximativ 15 kilometri distanta de zona de lucru a proiectului Deepwater Horizon, se afla deja o fisura lunga de mai multe zeci si chiar sute de metri, ce "sangereaza" petrol si gaz metan. Noi crapaturi asemanatoare ar fi aparat la o distanta de mai putin de 50 de kilometri de acest epicentru.

Exista voci care spun ca nivelul patului oceanic dimprejurul sondei BP a crescut deja, uluitor, cu aproximativ noua metri, din cauza presiunii exercitate. Doctorul John Kessler, de la Universitatea A&M din Texas, a calculat ca ruptura oceanica elibereaza in apa 60% petrol si 40% metan. Cantitatea normala de metan eliberata in asemenea situatii ar trebui sa fie de aproximativ 5%.

Ayms scoate in evidenta ca o distrugere similara, cauzata de metan, s-a mai intamplat in trecutul foarte indepartat; este vorba despre extinctia din Permian, eveniment petrecut in urma cu 251 de milioane de ani, atunci cand, asa cum le place biologilor sa spuna, "au murit marile". Sursa estimata a acelui armaghedon? Golful Mexic de astazi. Sau, cel putin, asa pretinde Aym, care sustine ca mass-media nu mentioneaza nimic despre situatia din Atlantic, fiindca orice acces la fata locului si la informatii privind starea de fapt din Golf a fost restrictionat, incalcarile fiind penalizate cu amenzi uriase.

SUrsa:descopera.ro

Edited by beaubere
Link to comment
Share on other sites

frate... nu mai suntem in evul mediu... iti dai seama ca avem tehnologie sa reparam asta...

am evoluat ... ecologistu ala s-a uitat prea mult la filme gen resident evil ...

Da,atunci daca avem tehnologia necesara de ce inca suportam incalzirea globala?Nu spun ca va fi sfarsitul lumi dar la ce se intampla se pare ca o luam tot mai jos..

Link to comment
Share on other sites

te-a afectat pana acum incalzirea globala ? ai murit de cald iarna ? se face si asta incet incet... in 96 nici nu ma gandeam ca o sa vad gmc electric ...

... si daca nu a venit sfarsitu lumii de 1.000.000 de ori ... si am murit si pe mess la ora 00:00 tot la fel , de 1.000.000 de ori ...si o sa am 1.000.000 de ani blestemati conform mass`urilor de pe messenger si bla bla bla bla...

Link to comment
Share on other sites

Ala ecologist retardat ca toti... incepe sa isi imagineze scenarii

-incep si eu acum sa lansez un zvon ca americanii creaza un virus care sa se hraneasca cu petrol sa curete oceanu .... si peste 5 ani acel virus va scapa de sub control si o sa pape tot petrolu din lume si noi o sa avem mustang`uri trase de cai si vom comunica iar cu porumbelu si pahare si peisaj apocaliptic...0 tehnologie ..

-imi cer drepturile de autor pe poveste...cine stie cum apare maine la tv ca un specialist in ecologie sub numele yceman zice ca " "

Edited by yceman
Link to comment
Share on other sites

deja de 2012 s-a uitat ,de acceleratorul de particule s-a uitat , de gripa aviara s-a uitat , de cea porcina la fel, o sa mai fie chestia cu golful mexicului cateva luni iar dupa...mai gasesc ei...deja ne-am obisnuit sa murim (idem yceman²).Pana maine mai mor de cateva ori (daca am timp)

Link to comment
Share on other sites

fAC O PULA AMERICANII ASTA FAC

In caz ca nu stiati uleiul ala curge de vreo 3 luni sau asa ceva si inca nu au reusit sa faca nimic....

Chestia aia ar putea sa curga ani intregi fara ca nimeni sa poata sa o opreasca

in Nigeria(parca) tot asa a fost o explozie la petrolier si dupa 50-40 de ani(nuj sigur)inca curgee...

Chestia este ca "centrala" asta care a explodat este muuuult mai mare si este intr-un loc mai important , deci cu un impact muuut mai mare :|

SIGH de parca nu eram destul de poluatii acum nuj daca mai prind 2012 :)))))

Edited by prodil89
Link to comment
Share on other sites

Luati-o cum vreti voi , dar puneti-va o singura intrebare:

Cum va explicati ca renumitul calendar al civilizatiei Maya se termina exact pe 21.12.2012 ???

Ptr cei care nu stiu calendarul maya este considerat: "o precizie elvetiana" .Sau mai cititi si despre "Rezonanta Schuman" , care nu de mult a fost demonstrata stiintific ca fiind reala.

Link to comment
Share on other sites

Luati-o cum vreti voi , dar puneti-va o singura intrebare:

Cum va explicati ca renumitul calendar al civilizatiei Maya se termina exact pe 21.12.2012 ???

Ptr cei care nu stiu calendarul maya este considerat: "o precizie elvetiana" .Sau mai cititi si despre "Rezonanta Schuman" , care nu de mult a fost demonstrata stiintific ca fiind reala.

Mayan-Calendar.jpg

Link to comment
Share on other sites

Neinteresant. Incalzirea globala e vrajeala, sa stiti. Defapt, pamantul trece printr-un proces de racire. Asta cu calendarul maias si alte chestii te face sa iti pui niste semne de intrebare, dar nimic mai mult.

Daca murim, murim. Shit happens from time to time.

Link to comment
Share on other sites

Eu nu cred ca in 2012 murim DESI mayasii nu sunt singurii care au prezis anul 2012 se zice in 2012 vom intra in anul varsatorului or WTF si ca 2012 va fi o schimbare majora nu va fii sfarsitul

Dar daca mai intreba pe mn as zice ca ma cam doare in cur ce se intampla oricum mie mi se pare ca oamenii sunt atat de ingroziti de 2012 incat fac anumite lucruri special ca pana in 2012 sa futa planeta =))))

Link to comment
Share on other sites

Guest catalinkm

De murit nu o sa moara nimeni din cauza ca se sfarseste timpul , murim unul cate unul de batranete sa de ce mai murim noi ... dar in acelasi timp se nasc alti oameni adica o sa vina o "alta generatie de oameni" pregatiti si obijnuiti cu noua atmosfera :)

In loc de masini o sa fie nave si o sa zburam si nu o sa ne mai afecteze inundatiile Siretului sa ale Prutului :) sau alte catastrofe.

Nu o sa mai fie banii , nu o sa mai muncim o sa fim toti la fel.

Imposibilul o sa fie posibil!

Ideea asta mi-a venit cand eram baut ieri seara cand ma duceam cu microbuzul acasa ... :))

Edit:

Cine PLM au fost Maya?ii astia de au prezis ei astea?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...