M2G Posted August 30, 2010 Report Posted August 30, 2010 Ion doreste sa isi cumpere un catel. Pentru a-l satisface pe Ion, care este foarte pretentios, catelul trebuie sa indeplineasca urmatoarele patru conditii:a) Sa fie de rasa, sau sa fuga repede, sau sa ii placa mangaierile; Sa fie de rasa, sau sa nu-i placa mangaierile, sau sa fie inteligent;c) Sa nu fuga repede, sau sa ii placa mangaierile;d) Sa nu fie de rasa, sau sa nu-i placa mangaierile.Poate catelul lui Ion sa satisfaca toate aceste cerinte, si daca da, ce calitati va avea el?Cine rezolva CORECT si cu DEMONSTRATIE pana maine seara are un cont filelist cu peste 1Tb upload! Tot atunci o sa postez rezolvarea cu demonstratie in cazul in care nu se gaseste cineva care sa rezolve!Have Fun! Quote
Ellimist Posted August 30, 2010 Report Posted August 30, 2010 Un caine de rasa (satisface primele doau conditii),inteligent( a doua conditie), care nu fuge repede(a treia conditie) si nu ii plac mangaierile(a patra conditie) il satisface pe IOn pe deplin. Quote
blech Posted August 30, 2010 Report Posted August 30, 2010 daca nu vrei sa o rezolvi pur si simplu poti face o matrice (un tabel) cu and or xor... n-am chef de gandit la ora asta... cu toate ca-mi plac ghicitorile Quote
mihai_tgv Posted August 30, 2010 Report Posted August 30, 2010 Singura calitate pe care trebuie sa o aiba e sa fie inteligent.Cred... Quote
M2G Posted August 30, 2010 Author Report Posted August 30, 2010 (edited) @elliminist: Cu demonstratie, altfel poate spune oricine @Mr49r: Nu ai inteles problema@blech: Ceva de genu @mihai_tgv: Aici e vorba de Ion si nu de tine Edited August 30, 2010 by M2G Quote
1337 Posted August 30, 2010 Report Posted August 30, 2010 Pai il sfatuiesc pe Ion sa-si ia un TerraNova ? Quote
mihai_tgv Posted August 30, 2010 Report Posted August 30, 2010 Niciun caine nu-l satisface pe Ion:)) Quote
Ellimist Posted August 30, 2010 Report Posted August 30, 2010 exact ce am zis si eu vezi si la tromfil. Quote
M2G Posted August 30, 2010 Author Report Posted August 30, 2010 Trofil a dat cel mai bun raspuns desii a omis doua posibilitati. Quote
Ellimist Posted August 30, 2010 Report Posted August 30, 2010 wtf....de ce a luat heaton premiul? am postat inaintea lui. Quote
Ellimist Posted August 30, 2010 Report Posted August 30, 2010 care "Tu"? eu...? n-am nici un PM Quote
M2G Posted August 30, 2010 Author Report Posted August 30, 2010 Nu a luat nimic!Mi-a trimis PM doar ca numai el intelege ce e acolo...1. A B C2. A -C D3. -B C4. -A -CA = Sa fie de rasaB = Sa fuga repedeC = Sa ii placa mangaierileD = Sa fie inteligentEste sau intre ele deci la fiecare nr trebuie aleasa o calitate.Ar putea fi:1. C2. D3. -B sau C4. -A1`. B2`. D3`. C4`. -A1``. A2``. A sau D3``. -B4``. -CSper sa fie de ajuns. Bafta E aiurea! Quote
Ellimist Posted August 30, 2010 Report Posted August 30, 2010 pai zi-mi ce nu e corect la rezolvarea mea? Quote
Heaton Posted August 30, 2010 Report Posted August 30, 2010 Ce e aiurea acolo? E exact ce o spus si trofil. Take a look Quote
M2G Posted August 30, 2010 Author Report Posted August 30, 2010 Ai omis cazuri si am vrut o demonstratie mai stiintifica sa zic asa (ceva de genul rezolvarii lui tromfil)Am vrut sa fie ceva fun si challenging. Pana acum tromfil si Ellimist au fost cel mai aproape! Quote
Heaton Posted August 30, 2010 Report Posted August 30, 2010 What so ever! La urma urmei tu alegi. Gj oricum Quote
Heaton Posted August 30, 2010 Report Posted August 30, 2010 Pai am zis ca sunt mai multe... si imi era lene... idea banuiesc ca era sa arati cum nu neaparat care sunt solutiile. In fine... Quote
M2G Posted August 30, 2010 Author Report Posted August 30, 2010 tromfil a castigat. Vin imediat cu o rezolvare faina cu functii booleene (motivul pentru care am si postat chestia asta). Quote
M2G Posted August 30, 2010 Author Report Posted August 30, 2010 Legenda: + reprezinta functia logica "sau" * reprezinta functia logica "si" ! reprezinta functia logica "nu"Notam propozitiile astfel:w="este de rasa"x="fuge repede"y="ii plac mangaierile"z="este inteligent"Putem forma un sistem de ecuatii Booleene astfel:w+x+y=1w+!y+z=1!x+y=1!w+!y=1Sistemul de mai sus corespunde unei functii booleene exprimate in forma canonica conjunctiva (FCC), adica:f=(w+x+y)*(w+!y+z)*(!x+y)*(!w+!y)Acum desenam o diagrama Karnaugh pentru functia f:Observam ca solutia este data de celulele 3,7,8 sau 9.De exemplu pentru celula 3 (0011) sensul este: "nu este de rasa", "nu fuge repede", "ii plac mangaierile", "este inteligent";Pentru celula 7 (0111): "nu este de rasa", "fuge repede", "ii plac mangaierile", "este inteligent"Pentru celula 8 (1000): "este de rasa", "nu fuge repede", "nu ii plac mangaierile", "nu este inteligent"Pentru celula 9 (1001): "este de rasa", "nu fuge repede", "nu ii plac mangaierile", "este inteligent" Am vrut doar sa va arat un mod de a rezolva o problema cu ajutorul algebrei si functiilor booleeene chiar daca problema in sine este destul de banala. Si daca tot am facut asta ma gandeam sa dau si un premiu unei persoane care imi da un raspuns cat mai inteligent Acestea fiind zise... Bravo tromfil!LE: Scuze pentru dublu post! 1 Quote