Jump to content
Park

Bisnita cu domenii

Recommended Posts

O idee buna de a face bani, se numeste bisnita, dar mie imi place sa o numesc afacere de viitor.

Fii sigur ca banii nu vor veni in 2 ore si ai nevoie si de investitie.

Se cumpara domenii, in limba engleza, .com / .net / .info / .org, domenii ce vor avea viitor si nu sunt luate, se pune homepage pe ele "For sale" cu mailul vostru, apoi se inscriu pe toate site-urile cu domenii de vanzare.

Daca domeniul are cuvinte cheie ce se cauta in prezent aveti sansa sa il vindeti rapid.

In general se cauta domeniile de turism, finante, bine alese, se cumpara pe bani grei.

Spre exemplu: bangkoktourism.info (abia l-am cumparat).

Bangkok este al 3-lea oras in lume ca importanta turistica si ca vizitatori, deci am sansa sa il vand la un pret bun daca ii fac un pic de reclama si il vede cine trebuie pentru a-l cumpara.

Deci ideea in sine in asta conta, cumparati domenii cu viitor si le vindeti in 1-2 ani cu preturi ce depasesc 1000$. Succes :)

Atentie! Nu cumparati cu numere in ele gen: francetourism1.com

aici e o idee buna dar rau inteleasa.nu poti sa iei orice domeniu pac pac si il vinzi un 2 luni.mai ales cand e vorba de nume de firme mari, cand poti sa pierzi domeniu in 2 zile sau poti sa scoti 2 000 de $$$$.am citit ceva asemanator pe blogul lui ****, despre un tip care a bagat 30 000 $ in domenii .CO.

un domeniu ca sa fie koser trebuie sa fie cam asa:

- nu f. lung iar neaparat sa fie .com / .net altele.domeniile .info sau .us in unele cazuri au valoare 0

- sa fie pronuntabil chiar daca e din 3-4-5 litere

- cel mai bine pentru a estima un domeniu, keywordul e sa folosesti alexa ranking..vezi daca ai traffic

- poti sa faci o liste cu cuv. din adwords si sa le verifici apoi valabilitatea

- poti cumpara domenii cu Pr 2-3-4 pana in 200-300-500 $$$, ideea e sa fie dropped pentru ca daca e inreg. fara perioade si content si tot e mult mai scump

bisnita e cu valuta nu cu domenii

Spre exemplu in 2008 cine stia ca va veni criza financiara in 2009 ? Doar cativa care au acultat intr-un fel previziunile economicilor, cei care si-au luat domeniu financialcrisis.com/net/org au avut de catigat, si au avut sansa sa vanda domeniul cu bani grei.

Se practica de mult .Prigoana facea d-astea in '94 .Probabil face si acum .

Investitia e prea mare !

prijeana da.inregistreaza de ex. la osim televiziunea romania, televiziunea banat, televiziunea ..plm dar ce face el cred ca e rudimentar.asta cu domenii e mai cu fler, ca pana iei un domeniu bun "brandable" dureaza.dar ai dreptate investitia nu o recuperezi de pe azi pe maine, insa poti sa le parchezi.

intr-un final totul depinde de investitie - cati bani esti dispus sa investesti si cat timp esti dispus sa-i tii blocati. domenii bune se pot cumpara foarte ieftin si pot fi extrem de profitabile. de exemplu in octombrie am cumparat de pe ebay un domeniu .us, am pus pe el ceva adsense i-am adaugat continut, backlinkuri, totul wh iar din ianuarie scoate minim 150€ pe luna. in total domeniul a costat 4$ si are in componenta 2 cuvinte cheie bune. de asemenea cu bani putini poti lua nume foarte bune de domenii fie prin Godaddy auctions sau prin name.com. sau iti pun in feedreader niste bloguri care afiseaza cupoane de reducere la registrars si cu putin noroc iei domenii la $1 - $2 etc. eu acu 2 zile am prins un cupon la netfirms am luat 3 domenii cu cate $2 fiecare. intamplarea a facut ca 2 dintre ele sa fi fost inregistrate in 2004 respectiv 2005 si ulterior dropped. cat despre vanzare e putin mai dificil insa cu putina rabdare se pot face bani frumosi.

uita?i-v? la sex.com, b?iatul care l-a avut 10 ani n-a avut viziune s? fac? nimic pe el. cel care îl are acum la fel, face bani buni din el parcat. sigur, ar putea face de 100 ori mai multi, dar ai nevoie de o idee câ?tig?toare.

unii au oferit 30K pe stiri.ro, pe vremea când nimeni nu dadea doi lei pe hotnews.ro (domeniu inspirat din hot news, un slogan de pe apple.com).

cand iti vine in minte un nume si iti permiti sa investesti in el eu recomand sa-l cumperi. nu poti stii de unde sare iepurele. eu in general le cumpar si incerc sa le dezvolt rand pe rand. prefer mai degraba sa am 100 domenii care fac 1$ pe zi decat 1 singur domeniu si sa-l tin blocat si sa stau sa astept ca poate il vand vreodata si ma imbogatesc

@BigT vezi tu, asta e o conceptie pe care doar la romani o gasesti, nu conteaza ce si cum faci important e sa castigi. In general orice afacere are parte de profit si pierderi, nu poti castiga permanent, e o iluzie. Mai rau e sa nu incerci ceva de teama ca ai sa pierzi. Poti sa cumperi 100 domenii care te costa 2500$ sa zicem si din alea 99 sa fie o investitie proasta dar atat timp cat 1 singur din alea iti aduce un profit de 2000$ de pe urma lui eu zic ca a meritat investitia fiindca in general important e cand tragi linie si analizezi nu cand iti faci planu ca tiganu ca cumpar 100 de domenii si le dau pe toate cu 5000€ bucata cum incearca multi sa faca. In general orice investitor stie de la bun inceput ca pleaca cu sanse 50-50 de profit si pierdere, insa nu conteaza prea mult un procent mic de pierdere de pe urma unor investitii prost facute atat timp cat la final obtine profit.

Nu va mai aruncati asa. Am eu domenii scurte si bune si faci ceva pe ele. Am un domeniu web pe com (5 litere) care ar trebui sa sara de 5000$.

M-a cautat un singur client care mi-a oferit 300$ maxim. I-am zis ca pentru 300$ maxim ma deschei la pantaloni sa ii ofer un ceai cald. Ma rog, n-a fost asta exprimarea, dar a inteles ca oferta lui a miscat doar panzele de paianjen din spatele closetului.

Apoi am zis ca poate e ceva cu piata si mie mi-a placut un anumit domeniu:

QMAIL.NET

Scurt si f. bun pentru un serviciu email. Aveam eu niste filme atunci prin 2010, la inceput. Mi se pare ca il are un neamt. Mi-a cerut 3500$ si i-am zis ca e praf mare cu criza asta si sa se gandeasca bine ca maine-poimaine incepe WW3 si se duce dracului tot. Chiar am insistat pe WW3 si cu argumente solide. (La vremea aia ziceau rusii ceva de niste rachete cu popcorn radioactiv.)

A stat ce a stat neamtul si mi-a mai trimis un email cu 1800$. Sa cumpar la pretul asta.

Eu nu vroiam sa cumpar dar am facut negocierea ca sa vad cum sta piata.

Si ii raspund clar, uite care e treaba, iti dau 1000 in cap si facem safteaua. Pe criza asta un pic e mai bine decat nimic.

Al dracu neamt mi-a raspuns ca vinde minim cu 1100. Nu mai putin de atat si pretul era valabil 1 saptamana, ca sa nu am nici prea mult timp de gandire.

Raspunsul meu a fost, Cola sa fie cu zahar sau light, cum doriti? =))

Deci piata asta e moarta si ingropata pana nu isi revine "iecomonomia" mondiala. Iar ieconomia e mai moarta ca socoteala unui faraon.