greerasu_tony Posted October 31, 2010 Report Posted October 31, 2010 (edited) eu dimineata si cu ceasul normal ma chinui sa inteleg cat este ora cu asta nu am sanse Edited October 31, 2010 by greerasu_tony Quote
HackKing Posted October 31, 2010 Report Posted October 31, 2010 Mi-as lua si eu asa ceva, l-as purta doar pe post de bratara Quote
cmiN Posted November 1, 2010 Report Posted November 1, 2010 Mai misto mi se pare varianta clasica oricum e un simplu ceas binar ... faci suma de fiecare 2 la puterea pozitiei aprinse.Mai interesant pare asta ... cam acelasi principiu, dar e ceva geometric plm Quote
Park Posted November 1, 2010 Report Posted November 1, 2010 Las ca daca va rugati de parinti, poate va aduce mosul un ceas ca acesta, daca nu la fel, macar unul de perete, sa vi-l prindeti la brau. Quote
razer_krait Posted November 1, 2010 Report Posted November 1, 2010 (edited) ON:Chiar ai fi destept daca ai putea calcula asa repedeOFF:Sau sa razi de profu/profa de info, ca nu stie sa "citeasca" un "amarat de ceas binar"... xpt1Te contrazic.Profa mea de tic=Tehnologia Informatiilor si a Comunicatiilor (care e si profesoara de Informatica) ne invata codul binar.Si e foarte simplu (nu numai codul binar "0,1" si din baza 8,16,32 etc.). Edited November 1, 2010 by razer_krait Quote
immun3 Posted November 1, 2010 Report Posted November 1, 2010 bine ca ne-ai invatat ce inseamna tic, jur ca nu stiam frate Quote
Lauru Posted November 1, 2010 Report Posted November 1, 2010 ceasu ala e bun doar ca sa te dai mare cu el..si pentru siguranta iti mai iei unu normal pe mana cealalta:))ca daca te intreaba cat e ceasu sa nu scoti telefonu din buzunar:)) Quote
crs12decoder Posted November 3, 2010 Report Posted November 3, 2010 Ca sa ajungi bun in domeniul IT si mai ales in programare ar cam trebui "sa visezi in cod binar" wrong.. asta o face calculatoru' nu tu.Doar pentru ca stiu sa fac niste transofrmari din binar in baza 10 nu inseamna ca stiu programare ci doar simplul fapt ca am o idee despre principiile pe care functioneaza un calculator. Chestia asta iti va folosi la fel de mult in programare cat iti foloseste cuvantul "sternocleidomastoidian" in vorbirea de zi cu zi. Quote
phreak Posted November 3, 2010 Report Posted November 3, 2010 Daca lucrezi low level gen ASM iti trebuie mai mult hex decat binar, dar am impresia ca-ti mai foloseste si binarul din cand in cand deci n-as zice ca-i chiar atat de inutil , cel putin nu e util tuturor programatorilor. Quote
crs12decoder Posted November 3, 2010 Report Posted November 3, 2010 La fel cum sternocleidomastoidian le e folositor profesorilor de biologie sau medicilor. Quote
m32mark Posted November 4, 2010 Report Posted November 4, 2010 mie mi se pare destul de interesant si cel de aici Quote
Xander Posted November 4, 2010 Report Posted November 4, 2010 la programare iti trebuie sa sti bine hex daca lucrezi cu networking si binar daca faci optimizari pana la nivel de biti... altfel (cu programe cu semafoare pe 4 bytes in loc de 1 bit nu prea ai nevoie de binar)exemplu: in c++ int are (in mod normal) 4 bytes adica 4 * 8 biti deci teoretic intr-un singur int poti tine 32 de pozitii cu 0/1 deci ai 32 de semafoare intr-un int daca pui in schimb fiecare int = 0 / 1 ai 32 *32 biti folositi in loc de 32 * 1 inmulteste asta cu cate variabile ai prin program si vedeti si voi diferenta ( de ce unele programe consuma prea mult ram) Quote