THRUSTMASTER Posted January 5, 2011 Report Posted January 5, 2011 Vreau sa incep sa invat sa lucrez in Linux , ce mi-ati recomanda ca incepator , cu ce anume sa incep ? Quote
Nytro Posted January 5, 2011 Report Posted January 5, 2011 Ubuntu, Mandriva. Poti cauta tutoriale de instalare si de folosire, sunt o gramada. Quote
Brabus Posted January 5, 2011 Report Posted January 5, 2011 Vreau sa incep sa invat sa lucrez in Linux , ce mi-ati recomanda ca incepator , cu ce anume sa incep ?Iti recomand inainte de a incerca ubuntu, citeste cateva articole pe forumul Forumul Ubuntu România. Incearca ubuntu/mandriva pe o masina virtuala, dupa ce te inveti cu el il instalezi pe pc. Quote
THRUSTMASTER Posted January 5, 2011 Author Report Posted January 5, 2011 Ok , as vrea sa stiu ce anume pot face pe linux ? adica cam ce utilizari are ? Quote
Spock Posted January 5, 2011 Report Posted January 5, 2011 (edited) ce mi-ati recomanda ca incepatorAm postat eu o lucrare a lui Eric S. Raymond pe forum, caut-o, pe acolo e basic stuff. Na, te descurci tu, vezi si tldp, gasesti informatii utile acolo.Si daca ai nelamuriri: liste de discutii + IRC (freenode).LE:Ok , as vrea sa stiu ce anume pot face pe linux ? adica cam ce utilizari are ? http://www.whylinuxisbetter.net/ Uite aici cate ceva. Edited January 5, 2011 by Spock Quote
THRUSTMASTER Posted January 5, 2011 Author Report Posted January 5, 2011 Ok , multumesc ma apuc de treaba. Un program de sistem virtual pentru windows 7 x86 care sa functioneze ? Quote
Brabus Posted January 5, 2011 Report Posted January 5, 2011 Urmareste acest tutorial Linux mandriva one 2009 rulare in mod live cd fara instalare | Videotutorial.ro Vei invata mai multe, pe youtube ai mii de videotutoriale cu linux Quote
Paul4games Posted January 5, 2011 Report Posted January 5, 2011 Imi puteti da si mie o carte despre linux dar care sa nu imi explice cum sa folosesc desktopul si chestii de genul, ci consola? Quote
Deathkiss Posted January 5, 2011 Report Posted January 5, 2011 eu sunt pe linux cam de 3 ani...si iti recomand ubuntu, sa il instalezi si sa incepi sa te joci cu el, dar nu de pe livecd.Sa incepi sa instalezi programe, sa le stergi, incet incet o sa iti dai seama de structura de fisiere, apoi incearca sa gasesti chestii pe care vrei sa le faci si sa descoperi cum sa le faci.Cand ai ceva erori sau chestii pe care nu le intelegi cauta pe google, in plus comunitatea ubuntu e foarte mare.Scuze daca nu am fost destul de explicit. Quote
Guest Kabron Posted January 5, 2011 Report Posted January 5, 2011 Simplu ca bun? ziua !Downloadeaza ubuntu 10.04 ( spun eu ) Downloadeaza asta : Download Beginning Ubuntu Linux (Apress-2010-Ed5).pdf - FisierulMeu.roEnjoy. Quote
spance2life Posted February 10, 2011 Report Posted February 10, 2011 Parerea mea este sa iti instalezi Ubuntu, pe virtual machine sau normal. Sa inveti comenzi, sa folosesti terminalul, pe forumul de la ubuntu.ro gasesti tot ce ai nevoie. Si in ultimul rand sa nu renunti direct la windows, ca iti zic ca o sa il instalezi din nou, ambele deodata e mai bine, si incet incet spre Ubuntu :D Quote
quantum Posted February 11, 2011 Report Posted February 11, 2011 nu inteleg de ce toata lumea recomanda chestii usoare gen ubuntu si mandriva. Daca vrei sa inveti linux pune mana pe un slackware si compileaza tu acolo pachete si alte chestii. ii usor sa dai un apt-get install sau un yum install ce vrea muschii tai dar mai greu sa rezolvi dependinte de nu stiu ce programe si librarii la care nu gasesti pachete gata compilate pentru distributia ta. Dupa aceea daca treci la ubuntu si la fedora/centos totul o sa ti se para o joaca. Quote