Jump to content
Nytro

Un sfert din hackerii americani lucreaza pentru FBI

Recommended Posts

Un sfert din hackerii americani lucreaza pentru FBI

de Dinu Boboc | 8 iunie 2011

Iata ca motanul Tom si soricelul Jerry se pot intelege. Cel putin atunci cand rolul lui Tom este jucat de autoritatile federale din SUA, iar cel al lui Jerry de infractorii cibernetici. Concluzia vine ca urmare a unui raport publicat de Guardian, potrivit caruia aproape un sfert dintre hackerii din SUA sunt informatorii FBI.

Infractorii cibernetici ajung sa lucreze pentru FBI in clipa in care sunt prinsi si amenintati cu inchisoarea pe termen lung. Agentii federali le ofera posibilitatea de a scapa de gratii in schimbul furnizarii unor informatii secrete.

computer_malware.jpg

Majoritatea hacker-ilor prefera astfel sa isi pastreze libertatea si sa isi puna abilitatile in slujba FBI-ului.

Articolul din publicatia Guardian a aparut in contextul in care problema hacking-ului a devenit tot mai delicata, tot mai multe companii fiind afectate de acest flagel. De exemplu, in aprilie, Sony PlayStation Network, Qriocity si Online Entertainment au fost sparte, iar informatiile personale a peste 100 de milioane de useri au fost expuse.

Celebrul grup Anonymous si-a concentrat recent eforturile pe Iran si a reusit sa dea publicitatii e-mail-uri ale oficialilor guvernamentali. Google a fost fortat sa anunte ca adresele de e-mail personale ale unor oficiali guvernamentali de top au fost tinta unor atacuri de tip phishing.

fbi-badge-psd3441_copy.png

Toate aceste actiuni au facut ca monitorizarea si prinderea hackerilor sa devina un obiectiv prioritar pentru agentiile guvernamentale. Ziaristii britanici au relevat chiar existenta unor burse in care hackerii fac schimb de informatii personale furate. Specialistii FBI au inceput sa caute pe forumuri si alte tipuri de comunitati online pentru a-i prinde pe infractori.

Una dintre cele mai mari provocari ale FBI este cea a gruparilor anarhiste ale asa-numitilor "hacktivists", care au lansat atacuri asupra unor tinte care tin de securitatea nationala a SUA. Ultimul exemplu este cel al Lulz Security, care a lansat un atac chiar asupra unei divizii a FBI, InfraGard. Atacul a fost un protest fata de decizia Pentagonului de a considera ca atacurile cibernetice venite din strainatate sunt niste acte de razboi.

hackers1.jpg

Ideea ca hackerii ar putea trece de partea legii nu este deloc ceva nou. In 1995, Kevin Mitnick, unul dintre cei mai cunoscuti hackeri, a fost arestat pentru activitati infractionale in mediul online. Dupa eliberarea sa, in 2002, a devenit consultant pe probleme de securitate, luptand chiar impotriva celor care intreprind activitati de genul celor facute de el in trecut.

Intr-un interviu acordat Cnet, in 2009, Mitnick i-a avertizat pe hackerii din intreaga lume, spunand ca ar trebui sa-si concentreze eforturile pe activitati constructive. "Nu-mi calcati pe urme. Cu siguranta, exista alte drumuri si alte moduri in care oamenii pot sa se autoeduce in legatura cu hacking-ul si securitatea pe internet. Astazi exista o piata uriasa", a declarat acesta. Mitnick i-a sfatuit pe hackeri sa nu incalce legea si sa nu lezeze interesele altor oameni sau companii pentru ca nu este ceva moral.

Sursa: Un sfert din hackerii americani lucreaza pentru FBI | Hit.ro

Link to comment
Share on other sites

Sa facem in primul rand abstractie de la adevaratul inteles al cuvatului hacker.

Sa nu confundam hackerii cu burtosii care dau copy - paste.

La noi hackerii nu sunt prinsi, sau daca sunt prinsi sunt prea prosti pentru a primii o slujba ( are logica nu ? ).

La noi hackerii sunt confudati cu cocalarii care stau pe licitatii.

Acum spuneti-mi voi, unde ar fi locul unui burtos ( care foloseste click dreapta - copy in loc de CTRL + C ) , la puscarie, sau sa lucreze pentru institutii gen DIICOT ?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ca bine le mai zici ahead, oricum in state au niste legi de kkt, si cam toate sunt aplicate pe cand la noi avem mii de legi, unele de care nici macar nu s a auzit vreodata pentru ca nu sunt puse in practica, normal pentru ca nu au stafful necesar cu si mai ales cunostintele necesare, ca doar nu vine gigel de la sectia 3 cu pulanul in mana la tine la usa sa ti zica hai ca te am prins cu matza in sac, ca si cum ai fi furat gaina lu vecinu, pe cand in state daca chiar ai skill, chiar si odata e necesar sa te prinda si dupa esti sclavul lor, e foarte mare diferenta sa faci ceva de buna voi sau sai de ales intre puscarie si sclavie..

Link to comment
Share on other sites

Ahead are dreptate...majoritatea pidari.

Off:

Cuvantul "hacker" are alt inteles sau cel putin e inteles altfel in ziua de azi. Ai o vulnerabilitate gasita de unu, ai unealta de altu...sti sa le combini pe toate esti hacker...pff e o prostie acum 10 ani ziceai cu mandrie "omg i hacked that" cu manutele tale...putina deductie, mult skill si un pic de metotologie, acuma ce naiba sa mai zici.

Numai zic nimic de crackeri...probabil si de aia s-au lasat de decriptat parole ca acum le-au luat astia care fac reverse engineering mau.

Numai zic de asa zisii "ethical hackers" care peste 90% din uneltele pe care ti le ofera la ei in "lab" sunt facute de hackeri ori/sau la cererea lor ulterior facute publice.

Sincer m-a bufnit rasu cand astia de la eccouncil bat cu pumnu in piept ca ei sunt primii care au scos C|EH 7 mai mult decat atat deviza lor face tot "Engineered by hackers, Presented by Professionals" :)), iar eu bat cu mandrie cu pumnul in piept ca pustanul ala care a fost recrutat de Ligatt care la 9 ani a spart o banca face susu pe C|EH 7. Numai zic de programa lor, mai ales tipurile noi de vulnerabilitati aparut odata cu platforma ARM si + multe altele....lipsesc.

On:

E cam ciudata treaba asta cum ca un sfert ar lucra pentru FBI, nu prea cred lucru asta, nici un adevarat "pro" nu s-ar gandi vreodata sa faca asa ceva, nu e profitabil, stau in anonimat si le merge foarte bine.

Eu cred ca majoritatea din ei sunt ethical'i(va recomand sa urmariti un curs live...daca gasiti pe undeva, o sa vedeti ca vi se prezinta un tip de atac si unealta folosita gen nmap, ncat, acasa sau in lab iar tu trebuie sa exersezi parametrii si prostii, astea pentru un om care habar nu are ce e ala un network scanner sau mai degraba cu ce se mananca), sau genu de indivizi cum le plac americanilor sa le zica "ankle biters" care stiu sa faca ddos sau orice alt "cliseu" mai bine decat un agent FBI certificat:))

Zic asta pentru ca nu cred in "real deal" despre stirea asta. Luand in considerare ca SUA se lauta cu orice bit transferat catre sau din America trec pe la "baietii in alb" fac o treaba destul de proasta as zice eu,Anonimii nu ar mai fi anonimi, europenii nu ar mai avea ce sa fure de la americani fie media fie orice altceva, cu "hackerii" lor cu tot.

Nu zic cu rautate, mi-am dat doar parerea...fie nu fac treaba buna hecarasii astia fie i-au recrutat sa-i tina la respect, mai degraba "cred" ca guvernul chinez platesc Hackeri pentru a ataca alte guverne.;))

Edited by me.mello
plac nu place
Link to comment
Share on other sites

1. normal ca au nevoie si de cineva mai bun decat administratorul lor puturos care manaca shaorma in fiecare zi

2. numarul lor ar trebui sa fie secret. chiar daca ar sti cati lucreaza pentru FBI , de unde stiu cati sunt restul ???

3. Nu stiu exact care sunt legile in SUA dar sigur stau mult mai prost la securitate ca noi.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...