Jump to content
selected

Drept sau Marketing ?

Recommended Posts

Uite cum pun eu problema.

La marketing nu inveti nimic care sa te ajute. Orice ar zice oricine.

La drept in schimb, daca te tii de treaba, vei putea cunoaste legea mai bine decat orice om de rand. Ceea ce e un lucru destul de important.

Problema e ca niciuna nu te va ajuta in concret foarte mult. Marketingul e o facultate ca oricare alta(cel putin din perspectiva mea). Nu te face cu nimic mai bun. Doar iti da o diploma de economist si te poate ajuta sa te angajezi cu salariu mic la o firma.

Dreptul in schimb nu prea te ajuta nici macar atat daca vrei sa te angajezi.

Daca te duci la drept in principiu te duci ca sa ajungi ceva in domeniul juridic. : avocat, procuror, judecator, notar, executor etc.

La drept e foarte bine sa ai pe cineva in spate atunci cand vorbim de domeniile de freelancing cum ar fi avocati, notari etc.

In primul rand notar nu vei putea ajunge niciodata decat daca parintii tai sunt notari sau daca ai 150.000 eur. Daca vrei sa intelegi si de ce. exista multe discutii pe alte forumuri pe care le gasesti pe google.

Ca avocat e ceva mai usor sa ajungi decat notar. Dar tot iti trebuie pe cineva care sa te ajute. Un parinte, o ruda, o cunostinta. Care e dispus sa te ia sub aripa lui dupa examenul de la barou.

Trebuie sa intelegi ca profesiile de notari sau avocati sunt greu accesibile pentru ca sunt organizate sub forma de caste.

Tu nu ai voie sa profesezi ca avocat de ex. decat daca esti intr-un barou. Si daca vrei sa intri, ai nevoie de pile sau bani. Daca nu ai pile reusesti cu vreo 10.000 eur... poate chiar mai putin.

De la profesia de notar in schimb iti poti lua gandul chiar de acum, din momentul 0.

Urmeaza magistratii. Adica procurorii si judecatorii. Ca sa ajungi magistrat dai la INM. Cred ca e singurul loc din domeniu unde nu ai nevoie neaparat de pile ca sa intri. Chiar se poate intra pe cunostinte. Examenul in schimb e extraordinar de greu. Oamenii zic ca ar fi cel mai greu examen pe care il poate da un om la noi in tara. Participa in jur de 2000-3000 de oameni la examen. Sunt cam 20 pe loc in general. Dar chiar si asa, examenul e atat de greu incat nici macar nu se ocupa toate locurile. Examenul e grila si trebuie sa iei minim 70 puncte din 100 la el ca sa fii admis la INM.

la INM faci un fel de stagiatura. Acolo inveti sa fii magistrat... dureaza 2 ani. El se promoveaza cu un exmen final. Dar in principiu daca esti suficient de bun cat sa reusesti sa intri, reusesti sa si iesi...

Cat despre venituri:

-La avocati variaza extrem de mult. De la muritor de foame la bmw X6, in functie de prestigiu si de importanta proceselor pe care le are. (spre ex daca ai un proces de 1 mil eur. , poti negocia cota parte din castig).

-La magistrati: intre 1.000 si 3.000 de euro pe luna in functie de grad. 3000 vei ajunge sa castigi abia pe la sfarsitul vietii. Pensie foarte mare.

-La notari: variaza intre 3.000 si 25.000 de euro, in functie nr de clienti si de cate imobiliare se vand in zona in care se afla.Profesia asta e cea mai simpla si cea mai banoasa in schimb nu vei ajunge niciodata sa o profesezi tu, iti zic veniturile doar ca sa-ti imbogatesti cunostintele generale.

Cat despre facultatea de drept: gandeste-te ca sunt o groaza de absolventi de drept in tara... doar 5% din ei insa profeseaza in domeniu... restul, gioco di mano, freco di putza.

Daca vrei sa ai o afacere pe viitor, si vrei sa ai si o facultate de umplutura, dreptul ca si cunostinte te va ajuta mai mult decat marketingul. Intr-o tara ca Romania cel mai important cand ai o afacere e sa-i cunosti legile pentru a gasi portite de exploatare. Facultatea de marketing degeaba este ea pe domeniu economic. Nu vei invata niciodata lucruril aplicabile.

Atat despre drept. Vezi daca ar fi sau nu bine sa te duci acolo in functie de ce am scris mai sus.

Cat despre marketing... nush... mie mi se pare un fel de frectie la picior de lemn...

Edited by crs12decoder
Link to comment
Share on other sites

Pai faci ce facultate crezi tu ca e mai bine, unde te descurci tu, unde crezi ca o sa faci fata si bineinteles unde ai ceva experienta in domeniu...

Fii sigur ca daca puneai la titlu "Gunoier sau Litere" multi te indrumau spre GUNOIER.

La facultate nu e ca la liceu sa iti bagi pula in gura profesorului, sa chiulesti, iar acesta sa nu iti spuna nimic :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...