Matt Posted February 6, 2013 Report Posted February 6, 2013 Inginerii de la Mozilla intentioneaza sa blocheze orice tip de continut web de tip Java, Adobe Reader si Silverlight printr-un update viitor al browser-ului Firefox.Decizia se impune din cauza vulnerabilitatilor care pun in pericol securitatea utilizatorilor dar si pentru a mari performanta browserului, dupa cum afirma cei dezvoltatorii Firefox.Firefox va incarca totusi pagini si aplicatii care contin Java, Reader sau Silverlight, daca utilizatorii vor alege aceasta optiune la initierea browserului.Firefox va incepe sa blocheze toate plugin-urile in curand, cu exceptia celei mai recente versiuni de Adobe Flash.Functia de blocare sau deblocare a continutului pe care Mozilla intentioneaza sa-l limiteze se numeste click to play si este implementata deja in browser (de la versiunea 17), insa momentan actioneaza ca updater pentru aceste plugin-uri.Dezvoltatorii Mozilla nu au anuntat si data cand functia va fi integrata in browser.Sursa Hit.Ro Quote
Azrael-sub7 Posted February 6, 2013 Report Posted February 6, 2013 Cred ca e o decizie benefica avand in vedere ultimele vulnerabilitatii 0 day la java care au dus la infectarea a mii si mii de PC-uri, desi nu rezvolva mare lucru pt ca multi tolomaci dau run/yes la orice mesaj ... Quote
Nytro Posted February 6, 2013 Report Posted February 6, 2013 Vine HTML 5 si nu mai e nevoie nici de Java nici de Flash. Quote
TheTime Posted February 6, 2013 Report Posted February 6, 2013 Mi se pare o decizie perdanta a celor de la Firefox. Sunt de acord ca java si flash nu au ce cauta pe net, dar va dura destul de mult pana cand vor fi eliminate. Ganditi-va doar la toate softurile dezvoltate de firme pe aceste tehnologii, credeti ca va investi cineva sa inlocuiasca softul daca pot inlocui browserul? Quote
seboo00111 Posted February 6, 2013 Report Posted February 6, 2013 Da ma , fara java internet-u si majoritatea companiilor de success erau un cacat( printre care si FB, facut in ajax (stiu, nu e tocmai java), python , php si altele)Silverlight si asa nu era folosit nici macar de jumatatea utilizatorilor de internet in viziunea mea.Daca majoritatea dau run la applets nu e vina Oracle, fiecare utilizator ar trebuii sa citeasca ToS al JVM-ului instalat pe aproape orice calculator inainte sa dea accept, sa fie constient de ce consecinte pot urma.Despre acest subiect am o victima clara si vinovata: utilizatorul.Cat despre Flash nu cred ca multi hackeri se vor indrepta spre altfel de metode, pentru simplu fapt ca mi se pare "aiurea".De venit vine si HTML 5-u cu pasi repezi catre aproape toate browserele .(Chrome,Mozilla,Opera,Safari,IE maybe?; Ordinea reprezinta lista descrescatoare a browserelor care indeplinesc cat mai multe functii html5).Credeti ca va putea HTML5-u sa inlocuiasca Java + Flash?Nah, cel putin dupa mine, inca nu e destul de invatat si acomodat tuturor utilizatorilor,nici nu as compara HTML5 cu Java, fiindca este prea slab, poate, in cel mai bun caz, ar inlocuii Flash-ul, daca tot va plangeti de 0days-uri in player-ul adobe. Quote
Praetorian503 Posted February 6, 2013 Report Posted February 6, 2013 Eroarea aia imi aparea pe youtube, iar dupa ce am instalat flash 11 (aveam 10) a mers fara probleme. Quote
bcman Posted February 6, 2013 Report Posted February 6, 2013 Java sau javascript?Evident ca java (javascript nu e un plugin). Quote
eusimplu Posted February 6, 2013 Report Posted February 6, 2013 Aaaa, pai asa mai merge, ma miram eu sa dispara javascript Quote
AlStar Posted February 6, 2013 Report Posted February 6, 2013 Hmm..Eu am trecut pe aurora de vreo 2-3 saptamani, si nu cred ca m-am lovit de aceasta chestiune.. Quote
skedo Posted February 12, 2013 Report Posted February 12, 2013 https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/blocked/p182 Quote