alqaida Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 (edited) Salutare.Am o problema de ceva vreme cu Pistolul de lipit romanesc 100W , nu stiu ce sa ai mai fac...Iam schimbat de mai multe ori ansa, degeaba. Se incinge se se inroseste ansa, si nu adera fludorul la ea.Voi ce fludor folositi ? Si ce Accesorii Chimice, sacaz, pasta decapanta, ceara ? Multumesc. baieti ... Edited April 6, 2013 by alqaida Quote
Silviu Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 Salutare.Am o problema de ceva vreme cu Pistolul de lipit romanesc 100W , nu stiu ce sa ai mai fac...Iam schimbat de mai multe ori ansa, degeaba. Se incinge se se inroseste ansa, si nu adera fludorul la ea.Voi ce fludor folositi ? Si ce solutie, sacaz, pasta decapanta, ceara ? Multumesc. baieti ...Am patit si eu. Incearca sa cureti capatul sau ansa cum ii spui tu. Stiu ca aveam un fel de ceara galbena pentru asta. Quote
Birkoff Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 daca folosesti anse din alama alea se ard repede si snt slabe...ia o sarma de cupru (din acea folosita la curent la 220) de 2-2,5 mm si fa anse din ea, o sa reziste mai mult si o sa se lipeasca mai bine fludorul pe ele...de assemenea conteaza si pasta decapanta folosita pentru lipituri, testeaza mai multe pana nimeresti pe aia buna si foloseste-o doar pe aia. Quote
synkron Posted April 7, 2013 Report Posted April 7, 2013 punea ansa pe o aspirina, si topeste pastila Quote
Renegade Posted April 7, 2013 Report Posted April 7, 2013 Si eu am cumparat ceva tentativa de pistol de lipit cu ceva ansa foarte rigida,numai cupru nu era.A inceput sa incalzeasca prost si mi-a puscat in mana.Noroc ca am in bloc un vecin si m-a facut el unul,merge brici.Pentru aderare si curatare folosesc ceva pasta,ceva de genu doar ca e in altfel de ambalaj. Quote
1000DotS Posted April 7, 2013 Report Posted April 7, 2013 La pistolul de lipit al meu, am facut ansa din "sarma de balot", asa se spune la noi...nu e de cupru, e sarma normala...groasa de 2 mm...iar pt curatare, folosesc sacaz...Si merge de numa...e deoseama cu mine...are indata 20 de ani, dar tot isi face treaba Quote
mafia27 Posted April 7, 2013 Report Posted April 7, 2013 mi se pare mai bun sacazul decat pasta decapanta... iar "varfuri" poti face din firele de cupru cum a zis si birkoff Quote
Active Members dancezar Posted April 7, 2013 Active Members Report Posted April 7, 2013 foloseste sacaz si incerca sa cureti varful pistolului de reziiduri cu un burete ud ("parca nu stiu sigur sarputea sa vb prostii") dupa ce lai folosit Quote
FlorinDiablo Posted April 9, 2013 Report Posted April 9, 2013 Fa o noua ansa din sarma de cupru,bago in sacaz si dupaia pune flodur pe ea pasta decapanta e pentru alt ceva,de exemplu vrei sa adere flodurul pe o bucata de cupru de exemplu pui pasta decapanta si o incalzesti sacazul e ca un liant in combinatie cu fludorul iti da un contact perfect si rezistent.Referitor ca ti se inroseste ansa masoara transformatorul sar putea sa aiba spire in scurt si tensiunea pe barile de alama sa fie mare,Eu foloesc sarma de cupru cu diametrul intre intre 1,8 si 2. Quote
floro Posted April 14, 2013 Report Posted April 14, 2013 Fa o noua ansa din sarma de cupru,bago in sacaz si dupaia pune flodur pe ea pasta decapanta e pentru alt ceva,de exemplu vrei sa adere flodurul pe o bucata de cupru de exemplu pui pasta decapanta si o incalzesti sacazul e ca un liant in combinatie cu fludorul iti da un contact perfect si rezistent.Referitor ca ti se inroseste ansa masoara transformatorul sar putea sa aiba spire in scurt si tensiunea pe barile de alama sa fie mare,Eu foloesc sarma de cupru cu diametrul intre intre 1,8 si 2.pai si cate spire ai bagat la el? Quote
FlorinDiablo Posted July 1, 2013 Report Posted July 1, 2013 Nu stiu cate spire are standard transformatorul,eu faceam referinta la ansa ca folosesc sarma de 1.8mm 2. Quote