Syckchet Posted July 3, 2013 Report Posted July 3, 2013 Google, cu un pas mai aproape de a fi sanctionat de catre CE cu privire la practicile sale de afaceriGoogle este cu un pas mai aproape de o actiune punitiva din partea Comisiei Europene, dupa ce reclamantii au respins cel mai recent set de propuneri lansate de catre companie in vederea inlaturarii precuparilor cu privire la practicile sale de afaceri. Autoritatile europene in domeniul concurentei au inceput sa investigheze practicile de afaceri Google in anul 2010, in urma unor reclamatii formulate de catre Microsoft si o serie de companii rivale din Marea Britanie, Germania, Franta, Spania, Italia si SUA. Reclamantii sustin ca Google isi promoveaza propriile servicii in clasamentele generale de cautare. Google a lansat un set de noi propuneri in luna aprilie, dupa ce primele propuneri, formulate in luna februarie, nu au fost de natura a raspunde preocuparilor Comisiei Europene. Conform propunerilor formulate in luna aprilie, Google s-a oferit sa eticheteze rezultatele cautarii, pentru a releva unde anume apar propriile sale servicii in aceste rezultate, precum si sa expuna link-urile serviciilor rivale langa propriile servicii. Propunerile Google au fost, insa, respinse de catre reclamanti, care doresc ca Google sa garanteze ca nu isi va favoriza deloc propriile servicii, iar rezultatele cautarii vor fi afisate doar in functie de relevanta. Acestia doresc, de asemenea, ca Google sa pastreze toate serviciile, inclusiv pe cele proprii, la aceleasi standarde, folosind aceiasi algoritmi de indexare, clasare, afisare si penalizare.Comisarul european in domeniul concurentei, Joaquin Almunia, trebuie sa decida acum daca va accepta sugestiile Google, daca va cauta sa obtina noi concesii ori daca va demara procedura sanctionarii Google, care ar consta in fortarea companiei sa efectueze modificari ale practicilor sale de afaceri ori amendarea acesteia cu suma de pana la 10% din veniturile sale la nivel mondial in situatia in care nu s-ar conforma. In baza cifrelor recente oferite de catre companie, o astfel de amenda s-ar ridica la suma de 3 miliarde de dolari. Source Quote
p3tru Posted July 4, 2013 Report Posted July 4, 2013 Ca tot veni vorba, ce valoare estimativa au actiunile Google? Poate se trezeste un arab care nu are ce face cu banii, si maine vrea sa devina patron la google.Va avea noua denumire "Google terrorista" sau "boomba la voi in cautare !" ) Quote
eusimplu Posted July 4, 2013 Report Posted July 4, 2013 De ce dracu-i doare pe ei ca isi promoveaza google propriile servicii? Le este foame si nu au la cine sa dea amenzi? Quote
Andrei Posted July 4, 2013 Report Posted July 4, 2013 Nici eu nu am inteles care e logica in toata faza asta. Adica astia sustin ca nu ai voie sa faci un serviciu si apoi sa favorizezi celelalte servicii ale tale. Ce ii opreste pe concurenti sa faca un produs mai bun si faca la fel? Quote
Cril Posted July 4, 2013 Report Posted July 4, 2013 E ca si cum as fi producator de rochii si as detine un magazin online de haine(diverse firme). Apoi as pune in stanga/sus un banner mare prin care imi promovez rochia si vine "nenea comisaru' de la consiliul concurentei" si-mi fute mare amenda ca pe siteul meu imi promovez in principal produsele mele. Quote
Brenin Posted July 4, 2013 Report Posted July 4, 2013 (edited) ... Edited January 4, 2014 by Brenin Quote
FarSe Posted July 4, 2013 Report Posted July 4, 2013 Oricand, la orice ora, cu o minte diabolica, ei pot manipula zeci de milioane de oameni.Minte diabolica, buhuhu,iauzi, hipstere."Reclamantii sustin ca Google isi promoveaza propriile servicii in clasamentele generale de cautare. "Dupa ce ca e gratis, alti prosti mai si comenteaza ce nesimtiti. Quote
Sithalkes Posted July 4, 2013 Report Posted July 4, 2013 CE sa-si ia putina UE, si Google sa faca ce vrea. Cui nu-i convine sa nu foloseasca.Muistii astia de politicieni au ramas fara bani, asa ca acum se gasesc sa dea amenzi. Quote
eusimplu Posted July 4, 2013 Report Posted July 4, 2013 Se vede ca google este site-ul preferat de cei din domeniul IT Quote
Cifre Posted July 4, 2013 Report Posted July 4, 2013 Fara google nu ar mai exista multe. Toti oameni de pe pamant au nevoie de google ca esti hacar, programator, om de rand sau altceva ai nevoie de google este motorul de cautare in toata lumea. Chiar acum doua zile vorbeam cu un prieten si ne gandeam oare ce ar fi fara google... Nu sunt multe cuvinte care sunt la fel in toata lumea dar google se numara printre ele... Daca ai net si chiar daca nu ai este imposibil a nu fi auzit cel putin odata de google.Daca isi promoveaza servicile ce? Nu au voie? Cred ca google le poate da la muie la asta din CE dar oricum trebuie sa ne gandim trebuie sa aiba si CE de o paine, nu?? Daca isi promoveaza servicile ce? Au tot dreptul nu cred ca CE a adus Google la rank-ul pe care il are acum, google a facut destule pentru toti si avand in vedere ca este gratis ar trebui sa isi bage un pulan de cal in gura si sa inghita nu sa ii sanctioneze. Microsoft a fost rival si este rival google + sa nu uitam Microsoft este NSA deci de aici tragem concluzile....PS: Poate daca ar pune si ei in header un buton cu "Intra pe cel mai mare si mai bun si mai fantabulos site din lume" cu href spre Microsoft nu ar mai fi probleme... Quote