Jump to content
Tumbler

The World without Romania HD

Recommended Posts

Un video facut la comanda, probabil au platit scump romanii ca sa ne faca videoul asta. Videoul asta facut ptr. noi si probabil va ramane tot pentru noi ca pe ltii nu-i intereseaza.

1. Americanii nici macar nu stiu ce e Romania si nici s-o gaseasca pe harta.

2. Toate "chestiile tari" cu care ne laudam noi incep si se termina undeva la 10-15 ani dupa razboi. Prin 1965 maxim daca mai gasesti ceva. Cu ce ne laudam ? Slabut as spune eu...

3. Bine, sa lasam trecutul care a trecut de destula vreme, cu ce ne laudam acuma ? La ce suntem tari ? Cred ca raspunsul strainilor la "Cum ar fi lumea fara Romania ?" ar fi "maci betar !".

4. Aia cu "biutiful wimen" e rasuflata, romancele sunt renumite de curve, mai vin si americanii pe la noi sa mai faca o baza sau ceva si ca sa zica si ei ceva la interviu atunci o baga pe aia cu "veri biutiful wimen end veri biutiful cantri" cand si noi si ei stim cu totii care e adevarul.

5. Bun, nu avem cu ce ne lauda acuma dar sa stiti ca nici trecutul mai indepartat nu e de lauda. Stefan cel Mare nu era chiar asa de viteaz cum e descris in cartile de istorie, in general domnitorii nostri s-au dat bine pe langa straini ca sa nu le fie invadata tara si nu ca erau ei mari viteji. Tot imperiul Otoman ne putea ocupa, la cat de mare era, intr-o singura noapte, doar nu credeti povestile alea cu Mircea cel Batran, alea-s povesti. Vreti si trecutul mai indeparatat ? Hai la daci ca cica ne tragem din daci. In caz ca nu stiati Dacia era un loc de speriat, un loc unde romanii din Imperiul Roman nici nu vroiau sa calce, dacii erau niste salbatici. Aici l-au exilat pe poetul Ovidiu ca nu a fost cuminte fata de imparat, drept pedeapsa.

Chestia e ca nu avem cu ce sa ne laudam dar fiecare popor vrea sa fie cel mai viteaz, cel mai valoros, cu cele mai frumoase femei si asa mai departe. Chiar si moldovenii din Republica Moldova se lauda de mama focului cu Stefan cel Mare si cu Mihai Eminescu ca fiind ai lor desi aia au fost si sunt ai nostri. Fiecare popor vrea sa se laude cu ceva.

Link to comment
Share on other sites

Nu Chiar si moldovenii din Republica Moldova se lauda de mama focului cu Stefan cel Mare si cu Mihai Eminescu ca fiind ai lor desi aia au fost si sunt ai nostri. Fiecare popor vrea sa se laude cu ceva.

Nu vreau sa te jignesc, dar invata istoria, dupa aia vino sa vorbesti. Documenteaza-te cui apartinea Ipotestiul sau Humulestiul sau Borzestiul pe vremea cand au trait Eminescu, Creanga, respectiv Stefan cel Mare.

Harta%20principatelor%20romanesti%201856-1859.JPG

CXK65509GN0JXZOEYQMAI4KV3.jpg

Desi, mai corect ar fi sa spunem ca au apartinut neamului roman, adica Romaniei Mari.

Link to comment
Share on other sites

In prezent sunt ale romanilor si in trecut au fost tot ale romanilor, asa cum ziceai si tu, sub forma de Romania Mare.

Dar acuma ? Au ei vreun Humulesti ?

Ce conteaza acum ale cui sunt, conteaza ale cui au fost cand ei au trait.

Ca daca Romania cucereste Germania peste cateva sute de ani, nu vei putea zice ca Einstein e roman.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...