AlMalalah Posted January 1, 2014 Report Posted January 1, 2014 Care model de antena este cea mai buna ca sa prinzi la Tv cat mai multe posturi si sa se vada cat mai bine/clar ?Stiu pe cineva care are din aia parabolica dar cica trebuie sa plateasca lunar ptr. a vedea la TV, eu vreau ceva free & for ever.Multumesc anticipat ! Quote
Acidripp Posted January 1, 2014 Report Posted January 1, 2014 (edited) Inainte, cand satelitul de la Digi (Thor) era criptat cu Nagra 2 erau niste recievere cu care prindeai vreo 500 de canale, un reciever costa 100 euro si se comandau din Turcia, asta era prin 2009, acum n-am mai cautat ca nu ma intereseaza, insa sunt convins ca au reusit sa crack-uie si Nagra 3, incearca google...Pe de cealalta parte, exista un card gen PCMCIA care se baga in smart-tv-urile din zilele noastre care daca ai cel mai eftin abonament de la digi (varianta tv digital) iti decripteaza toate canalele, jucaria costa in jur de 50 de euro, insa e foarte greu sa faci rost de ea, am un prieten care are, daca esti interesat da-mi un PM si il intreb cum faci rost. Edited January 1, 2014 by Acidripp Quote
AlMalalah Posted January 1, 2014 Author Report Posted January 1, 2014 Dar nu vreau sa platesc lunar. Platesc o data si gata.Cum adica satelit sau terestru ?Are o ruda de-a mea o antena parabolica. Prinde toate canalele DOAR daca plateste, primes un cod sau o cartlea (nu stiu exact) valabil o luna, luna urmatoare daca nu plateste, nu mai vede nici un canal nimic. Nu vreau asa, eu vreau sa am o antena asa cum erau antenele inainte pe care le puneai pe casa si vedeai ce canale prindeai, fara sa platesti lunar ca sa le vezi. Quote
dicksi Posted January 1, 2014 Report Posted January 1, 2014 antena parabolica de min 1.2m cu motor de ex si o clona de dreambox HD (receiver pe linux) sau un server linux si decodezi cam toate posturile(inclusiv cele 3D) de pe satelit mai multe info pe forumul Quote
aelius Posted January 1, 2014 Report Posted January 1, 2014 Cum adica satelit sau terestru ?Terrestrial television - Wikipedia, the free encyclopediaSatellite television - Wikipedia, the free encyclopediaNu vreau asa, eu vreau sa am o antena asa cum erau antenele inainte pe care le puneai pe casa- Yaghi, Dublu-Romb, Cerc, Synaps ?!- Pasiva / Activa ?!Cred ca nu ai idee ce vrei defapt. Quote
Cuddlybunny Posted January 1, 2014 Report Posted January 1, 2014 Chiar.. si eu sunt interesat de o antena, dar nu parabolica.. Una normala, terestra, pe care s-o cumpar o data si sa nu mai platesc facturi degeaba, ca si asa ca stau mai mult la pc.... Cam cat costa una buna, si cam cate programe poti prinde? Quote
Nokia94 Posted January 1, 2014 Report Posted January 1, 2014 Bre, depinde unde stai.Tvr 1, tvr 2, protv, antena 1.. cam astea le prinzi cu o antena yagi si un amplificator. Quote
Cuddlybunny Posted January 1, 2014 Report Posted January 1, 2014 Doar atat? Am o antena foarte veche, prind Tvr 1 la perfectie, Tvr 2 cu "purici" si moldovenii (abia se vede)... Stau intr-o zona joasa, nu ma avantajeaza deloc pozitionarea geografica.De ce prinzi asa putine posturi TV? Atunci de ce e diferenta asta intre preturile antenelor tereste? Adica, care e diferenta dintre o antena de 50 lei si una de 400 lei? La aspectul fizic, da.. e o diferenta mare, dar ce conteaza cum arata antena daca nu prinzi nimic? Quote
AlMalalah Posted January 1, 2014 Author Report Posted January 1, 2014 antena parabolica de min 1.2m cu motor de ex si o clona de dreambox HD (receiver pe linux) sau un server linux si decodezi cam toate posturile(inclusiv cele 3D) de pe satelit mai multe info pe forumulSi banuiesc ca nu mai trebuie sa mai platesti lunar, nu ? Quote
dicksi Posted January 1, 2014 Report Posted January 1, 2014 nu, trebuie sa stii ceva linux sa configurezi+schimbatul de linii(care se poate "rezolva" si prin hackuirea unor servere) Quote
hoffen Posted January 1, 2014 Report Posted January 1, 2014 investitiile in asa ceva costa de multe ori mai mult decat abonamentul lunar!!!un dreambox hd,chiar daca e clona din china te costa pe la 800-1000 lei.Calculeaza cati ani de abonament normal platesti cu suma asta Quote
dicksi Posted January 1, 2014 Report Posted January 1, 2014 sau te multumesti fara HD 398 lei inclusiv configurarea+accesul pe 10 luni Receptor Satelit Digital DREAMBOX DM500GS (GPRS) + 10 Luni Sharing - Okazii (123959898) Quote
vargas Posted January 2, 2014 Report Posted January 2, 2014 Cam greu fara abonament. Pentru a receptiona cu antene terestre (cele cu elementi) in coditii bune, mai avem de asteptat, am inteles ca anul acesta or sa introduca Digital Terestru in Romania, abia atunci putem discuta despre receptia (terestra) fara purici, numai ca si atunci, unele (probabil cele mai multe) canale vor fi cu plata, deci vei putea vedea numai platind un abonament, ceea ce am inteles ca nu te intereseaza si oricum, cine stie cand o sa aiba loc "marea transformare".Pentru antenele satelitare (cele parabolice), se pot receptiona unele programe fara a fi nevoit sa platesti un abonament, numai ca acestea sunt de regula programe care nu prea intereseaza si ar fi nevoie de mai multe LNB-uri, pentru a putea aduna cat mai multe programe, acestea fiind imprastiate pe mai multi sateliti, deci, neconvenabil.Solutie:Instaleaza MyWeb Tv, SopCast, VLC Player, leaga-ti PC-ul la un televizor printr-un cablu HDMI, dar ai grija ce cablu cumperi, sa fie 1-4, sau 1-4A. Acum ai programe romanesti si straine, posturi radio, fara sa platesti.PS: Necesita un abonament de internet bun, altfel se vor incarca greu programele, dar la acest capitol nu-mi fac probleme, Romania chiar sta bine la viteza de internet.Succes!@askwrite, in cazul tau, cel putin pentru Europa, nu este vorba de noroc. Antenele satelitare, pot receptiona aproape de din orice punct de pe glob, acesta fiind avantajul in fata celor terestre, care, chiar si atunci cand vom beneficia de Digital Terestru, o sa depindem foarte mult de zona in care vom dori sa receptionam, aceasta fiind conditionata de aria de acoperire, iar despre receptia din afara granitelor..., nici vorba. Quote