Jump to content
MaHaReT

Hacker care a intrat in retelele militare ale SUA, extradat

Recommended Posts

Gary McKinnon, un hacker care a reusit sa dobandeasca acces in retelele NASA, Armatei, Marinei, Apararii, si Aviatiei intre anii 2001-2002, va fi extradat din Anglia in SUA. Ordinul a fost deja semnat de Secretarul de Stat britanic, John Reid, pe 4 iulie. El are 14 zile sa depuna un apel. McKinnon a declarat deja ca este dezamagit de decizia guvernului sau.

Procurorul sef din Virginia a numit activitatea lui McKinnon "cel mai mare sparegere a unor retele militare din toate timpurile". El a fost pus sub acuzare in 2002, imputandu-i-se 7 infractiuni legate de calculatoare. Pentru fiecare din acestea, el poate primi 10 ani de inchisoare si o amenda de 250.000 USD. In SUA, pedepsele sunt cumulative.

Acuzarea a aratat ca Gary McKinnon a accesat 92 de calculatoare guvernamentale din retelele operate de institutiile sus-amintite si 6 calculatoare ale unor firme private. Datorita activitatii sale, o retea din Washngton a trebuit complet oprita pentru trei zile, afectand accesul in internet si la serviciul de e-mail pentru 2000 de angajati. Pagubele financiare totale se ridica la circa 900.000 USD.

Link to comment
Share on other sites

<div class='quotetop'>QUOTE("eddie47")</div>

ar fi retarzi

Ca daca au gauri dinastea de securitate, el [impreuna cu altii] is oamenii care ii pot ajuta[bineinteles, daca vor] :)...Ca altfel n-au cum sa-si faca rost de angajati "model", ca doar nu au scoala de hack[inca] sau something like that...:)

Link to comment
Share on other sites

Gary-mck.jpg

Gary McKinnon

Cazul lui Gary McKinnon, hackerul acuzat ca a patruns in 97 de computere ale armatei americane a fost reluat. Barbatul in varsta de 40 de ani risca o pedeapsa mai mare de 45 de ani inchisoare. Detalii aici.

In total, Mr McKinnon is said to have accessed 53 US Army computers, 26 US Navy computers, 16 Nasa computers, one US Department of Defence computer and one US Air Force computer.

Link to comment
Share on other sites

Un tribunal din Marea Britanie va hotari astazi daca Gary McKinnon (http://en.wikipedia.org/wiki/Gary_McKinnon), hackerul care a cotrobait prin computerele de la NASA si Pentagon, va fi extradat in SUA. Avocatii lui McKinnon spun ca acesta ar putea ajunge la inchisoarea de la Guantanamo.

Gary McKinnon este un britanic in varsta de 40 de ani, pasionat de OZN-uri si computere. In lumea hackerilor era cunoscut cu pseudonimul "Solo". In perioada 2001-2002 a cautat "probe" prin computerele unor institutii americane cu privire la atentatele de la World Trade Center, ceva care sa confirme "teoria conspiratiei": implicarea unor servicii de securitate americane in acele evenimente. In acelasi timp si-a continuat si cercetarile de pasionat UFO-log, rascolind computere de la NASA, Pentagon, baze militare navale etc. In 2002 a fost arestat de politia britanica, in urma unor plangeri venite din partea autoritatilor americane, dar a fost eliberat pe cautiune. Totusi, are interdictie la parasirea tarii sau la accesul la internet. Astazi, un tribunal britanic va hotari daca va fi extradat in Statele Unite pentru a fi judecat acolo. Conform avocatilor sai, daca e gasit vinovat, ar urma sa petreaca 70 de ani la inchisoare, la care se adauga plata sumei de 1,75 milioane de dolari. In plus, McKinnon ar putea sa fie dus la temuta Guantanamo Bay. Din aceste motive, mai multe organizatii britanice au demarat diverse actiuni de sprijinire a lui McKinnon, pentru a fi eliberat sau macar sa nu fie dus in SUA (Site Suport) (http://freegary.org.uk/)

NU ERA SINGUR.

Dupa arestarea sa, in 2002, McKinnon a acordat mai multe interviuri in care a povestit cate ceva despre "plimbarile" prin computerele de la NASA. Printre altele, spune ca a vazut documente despre baze si nave "extraterestre", precizand ca ar fi vorba doar de tehnologie "secreta" si nu de civilizatii de pe alte planete. Dar, atunci cand i s-a cerut sa dea nume ale bazelor sau ofiterilor care apareau in acele documente, McKinnon a spus ca in acea perioada consuma frecvent marijuana si nu isi mai aduce aminte. Pe de alta parte, hackerul a mai declarat ca nu era "singur" atunci cand cauta prin computere, hackeri de prin Danemarca, Italia, Germania, Turcia, Tailanda fiind prezenti mai tot timpul prin retelele respective.

Link to comment
Share on other sites

Cred ca exact asta vrea guvernu' sa credem...Si au doua posibilitati:

1. Sa-l aresteze si sa nu stie cum au fost atacati [sau poate vor sti cu bunavointa lui McKinnon]

2. Sa-l angajeze si sa-si imbunatateasca securitatea. In felu' asta, probabil, ii vor scapa si pe altii de atacurile sale...

Parerea mea! :)

Link to comment
Share on other sites

lol mai ce sa-l angajeze ca asta o intrat folosind password guessing... erau sisteme care nici macar NU AVEAU PAROLA! lasati-l in pwla de lamer :P orice kiddie de 8 ani putea face asta :D

"SK: How did you go about trying to find the stuff you were looking for in Nasa, in the Department of Defense?

GM: Unlike the press would have you believe, it wasn't very clever. I searched for blank passwords, I wrote a tiny Perl script that tied together other people's programs that search for blank passwords, so you could scan 65,000 machines in just over eight minutes.

SK: So you're saying that you found computers which had a high-ranking status, administrator status, which hadn't had their passwords set - they were still set to default?

GM: Yes, precisely."

http://news.bbc.co.uk/1/hi/programmes/clic...ine/4977134.stm

Link to comment
Share on other sites

:@ :@ Chiar credeti ca nu aveau parola.Sa cititi si despre alti hackeri are au fost prinsi, si nu au dat niciodata detalii..mereu au spus ca a fost simpluca nu era securitate..bla bla bla...cine sa ii creada??E logic pt ca majoritatea sunt angajati acolo..cei care vor...a fost unu din cate tin io minte care a refuzat orice contact cu nasa preferand sa stea in parnaie...Cik :@

oamenii au taent :@

Link to comment
Share on other sites

da, chiar cred ca nu aveau passwd, sau aveau passwd default.... daca un worm poate sa ajunga in retele ATM si militare atunci ce sa mai zici de o persoana? daca scanezi range-urile lor mai devreme sau mai tarziu tot gasesti ceva vulnerabil, nu tre sa fi geniu sa faci asta :P si binenteles ca unele sisteme erau honeypots care asteptau wannabees sa le cada in plasa :D

Link to comment
Share on other sites

Yo is de acord cu B.S.A. Nu prea cred ca nu au parola.Asa si-ar da seama si ei ca oricine poate accesa datele lor si nu is asa de prosti cum credem noi.Si daca esti asa de sigur k nu au parola,iti mai trebuie si curaj ca sa incerci sa intri.Daca are? Sau daca te prinde si ti se intampla nu mai stiu yo ce? Mai bine nu... :@

Link to comment
Share on other sites

<div class='quotetop'>QUOTE("B.S.A.")</div>

:@  :@ Chiar credeti ca nu aveau parola.Sa cititi si despre alti hackeri are au fost prinsi, si nu au dat niciodata detalii..mereu au spus ca a fost simpluca nu era securitate..bla bla bla...cine sa ii creada??E logic pt ca majoritatea sunt angajati acolo..cei care vor...a fost unu din cate tin io minte care a refuzat orice contact cu nasa preferand sa stea in parnaie...Cik :@  

oamenii au taent :@

:)) cum ma sa stea in parnaie , cat de prost sa fii :))

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...