Jump to content
theandruala

Diferenta intre routere

Recommended Posts

Salut.De cateva zile m-am uitat pe site-ul emag(tot primesc spam cu mega oferte etc.) si mi-am adus aminte ca nu mi-ar strica un router nou.Pe acesta il am acum Router wireless D-Link DIR-600 - eMAG.ro

M-am uitat la aceste 2 modele, fiind cele mai cumparate

Router Wireless-N Tenda F300, 300Mbps - eMAG.ro

Router Wireless-N 300Mbps Asus RT-N12-D1 - eMAG.ro

Care e diferenta dintre ele?Inafara de pret.Am vazut niste prostii pe acolo, gen ca pot creea mai multe retele pt diferiti useri, dar nu prea am nevoie de asa ceva, ca pe el stau eu si familia...

Pe care mi-l recomandati?Sau...mai bine spus, se merita sa cumpar unul din ele, sau sa mai strang bani si sa iau unul mai bun?Precizez ca nu o duc f bine cu viteza de net, si uneori am si cate 6-7 kkturi conectate la router.

Link to comment
Share on other sites

Un Tenda F300 am pe post de repetor pentru extinderea acoperirii wi-fi. Este stabil, rapid si usor de configurat, insa are cel mai "zgarcit" meniu. Practic, ai doar 3 optiuni de configurare, una pentru wan(tip conexiune, ex ppoe) si 2 pentru wifi (mod functionare, bridge, AP, wireless extender) si poti seta parola si ssid-ul.

Nu are nat, port forwarding, dmz, nimic. Mai are o balarie de optiune, prin care poti pune limite de viteza pentru fiecare device conectat.

LE: m-am uitat pe link-urile postat de @tqcsu, poate asa arata versiunile cu firmware mai vechi.Eu l-am cumparat in aprilie, de atunci nu am mai avut treaba cu el.Comparat cu un D-Link DIR-600 are si acoperire si viteza mai mare.

Asta de il am eu, are firmware 6.0.08 (care nici macar nu este pe saitu oficial tenda) si arata asa:

tenda_firmware_V6_00_08.jpg

Edited by Sithalkes
Link to comment
Share on other sites

Eu n-am avut experiente prea bune cu D-Link, un DIR300 care mergea foarte prost, se bloca destul de des, si am scapat de el si un DIR615 pe care am pus DDWRT a mers ok vreo 8 luni pana a crapat de tot, mi-am luat banii inapoi pe el ca inca era in garantie, nu mai putea fi reparat si nici nu aveau sa imi dea altul in loc. Dintre cele doua si eu as merge pe Asus desi nu am avut dar stiu ca in general au un raport bun performanta/pret, si daca mai merge si openWRT/DDWRT/etc. pe el, e chiar super ok.

Link to comment
Share on other sites

Asus, TPLink, LinkSys, D-Link ... sincer chiar nu conteaza, atat timp cand specificatiile sunt ceea ce iti trebuie tie.

Personal nu m-a dezamagit niciunul din brand-uri.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...