Jump to content
Che

Intrebare despre denumirea unui domeniu *.com

Recommended Posts

Ma gandeam ca in viitorul apropiat sa-mi fac un site as aca mai inainte de toate, acuma ma jucam pe godaddy sa vad cam ce nume as putea sa-i pun.

Si am incercat asa:

keyword.com

keyword1keyword2.com

Vad ca toate sunt deja luate si se vad la niste preturi de ti se face parul maciuca. Chiar si cele cu .info .org .net sunt luate insa am observat un lucru si am testat si pe alte cuvinte cheie si e la fel situatia:

keyword1keyword2.com /.net .info .org .etc (orice) sunt luate, insa daca pun cu cratima gen

keyword1-keyword2.com nu sunt luate.

Si vin acuma si va intreb, nu e mai inteligibil numele unui domeniu cu keyword1-keyword2 decat sa i-l scrii legat gen leyword1keyword2.com ? Nu indexeaza Google daca e cu cratima sau care e faza de nu le ia nici dracul pe alea cu cratima ?

Multumesc !

Link to comment
Share on other sites

The minus operator does the reverse. It gives you search results without the keyword placed after the operator. The – sign suggests that you want to subtract or exclude pages that have a specific term. Do not put a space between the – and the word you want to exclude.

How to Use Google Search Operators - Guiding Tech

Poate fi o posibila explicatie?

Link to comment
Share on other sites

Asta nu am so cred, longtailurile sunt inca baza.

Cauta si in alta parte domenii sa inregistrezi name.com nu doar godaddy, pt ca am observat o smekerie pe godaddy imi arata ca e luat pe name nu, sau invers. Cauta 2-3 surse domeniu pe care vrei sa-l iei .

Nu stiu care va fii nisa pe care doresti sa o abordezi .com-u e comercial , si daca vrei sa vinzi sa prezinti ceva ramai la .com

Cratima o vede google ca pe spatiu key1-key2.com il vede cuvant cheie key1 key2.

Link to comment
Share on other sites

Pe viitor, EDM-urile o sa scada in rank in favoarea domeniilor brandibile. Cam asta e trendul.

Nu stiu ce sa zic. Omul cauta cuvantul cheie si Google ii arata siturile cele mai bine optimizate pentru acel cuvant cheie. Iar numele domeniului face parte din SE, de asta se bat multi si se vand atat de scump domenii cu cuvinte cheie foarte tare cautate, de exemplu sex.com.

Nu cred ca daca ai face un site pentru o firma SEO si i-ai pune numele Scranc.com (sau mai stiu eu ce alt nume) o sa ti-l puna Google in topul cautarilor sau te va ajuta cu ceva daca tu nu ai facut un renume (atat prin reclama cat si prin profesionalism) la firma ta de SEO numita scranc. Si daca stai si te gandesti bine poate sa fie unmare cacat firma ta de seo si google ti-o arata numarul unu in topul cautarilor daca cineva cauta scranc pe google. Daca va cauta scranc + spam sau scranc + firma + de + cacao, cred ca va da peste blogul unuia care-ti face "reclama" fiindca in genul asta sta treaba.

Pe de alta parte doar daca firma ta e foarte buna la seo Google ti-o va lista pe prima pagina cand cineva cauta seo sau firme de seo pe google, dar asta DUPA firmele bune la seo dar cu seo in numele domeniului.

Prin urmare, cred ca domeniile branduibile vor fi in top doar ddaca sunt de renume dar intotdeauna dupa cele de aceeasi talie dar care au domeniul optimizat seoi (adica are keyword in el).

.com .net .info .org si .xxx pentru cele de pornache, .today si .now pentru cele care ofera o solutie la ceva.

Cam astea sunt cele ce se cauta. .cs sau .cz sau .bz sau .plm nu au nici o valoare dar sunt cumparate, spre exemplu sex.com are toate tld-urile posibile, la fel si alte domenii foarte cautate.

Oricum, in ziua de azi cand cel mai mare trafic e sau tinde sa fie de pe tableta sau de pe telefon in detrimentul PC-ului, se poate ca daca iti iei un tld mai ciudat sa nu mearga browser-ul pe el. :))

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...