Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/16/21 in all areas

  1. De cand cu vaccinurile, internetul e iarasi impartit si teoriile conspirationiste de pe buda devin argumente stiintifice irefutabile. M-am vaccinat si eu cu AZ si nu am avut probleme.
    4 points
  2. Pe scurt: NU! Tangenta: Securitatea facuta cu mana ta va fi mereu foarte slaba. Schemele si ideeile despre "ce ar fi mai sigur" sunt in general proaste. Algoritmii si programele deja existente sunt considerabil mai sigure. La ele lucreaza matemaicieni si criptografi care inteleg mult mai bine ca tine ce e sigur si ce nu e. In plus, schemele lor sunt verificate formal! Schemele astea mai sunt si publice si folosite de milioane de useri si verificate de sute de programatori in programe de bug bounty. Ce faci tu de capul tau are sanse de 99% sa aiba o vulnerabilitate pe care tu o ratezi, nu o intelegi sau nu te gandesti la ea. Parerea mea: criptarea HDD isi are rolul in a asigura integritatea si anonimitatea copiei fizice. In general exista 2 cazuri cand e utila: furt sau perchezitie. In functie de ce te temi, un Bitlocker sau VeraCrypt sunt suficiente. Ai si TrustedPlatform si ce mai vrei. Acum modul in care iti mentii parola e la latitudinea ta. O scrii, o tii minte, o pui in poza, in USB. In final si o poza tot o parola e, tot se poate copia. (si biometrics tot 'parole' sunt). Daca vrei sa mergi total trustless si sa nu ai shared keys, nu cred ca e inca inventat. O dai in zkSNARKS si multi-party-computing, care inca sunt teme de cercetare. TLDR: Nu e bine sa faci tu. Ia ceva gata facut, sa fie updatat, open-source, community endorsed.
    2 points
  3. Tatal meu a decedat de Covid, eu am avut covid si m-am vaccinat.
    2 points
  4. Da, are sens ce zici, ar fi util. Cred ca exista suport pentru device-uri ca YubiKey, care ar fi mai sigure ca o poza. Dar nu am testat nimic si nu as stii ce sa recomand.
    1 point
  5. nu incerc sa conving pe nimeni sa nu se vaccineze, cine considera ca e ok sa faca asta e alegerea lui dar eu sau altii care nu dorim acest vaccin dece sa fim obligati ? Pentru ca ei au primit poezia mai tarziu de la cei de mai sus decat functiile lor ? nu cred ca e cineva care poate sa spuna ca asta e facatura sunt declaratiile lor https://www.facebook.com/daniel.ionita.50/videos/3716398735104034/ Nu ai cum peste noapte sa te sucesti si sa spui ca e un virus mortal asta in conditiile in care cancerul inca omoara milioane anual totusi nu au fost in stare sa gaseasca un tratament pentru cancer ani de zile si pentru un virus nou i-au dat de cap intr-un an ? aaa acum numai moare nimeni de cancer ca se scrie COVID pe hartii si au terminat mai repede de impachetat
    1 point
  6. Nu am peste 65 de ani, nu am boli cronice si etapa a III-a a inceput ieri. O sa o fac cu prima ocazie, inclusiv cu Astra-Zeneca. Nu am inteles asta niciodata. De ce sa se vada efectele peste x ani? Ce ar putea contine ca pe termen lung sa se vada efecte? Nu e ca alcoolul sau tigarile pe care le consumi zilnic poate, x ani, ca apoi sa se vada efectul. Si plutoniu/uraniu de ar contine, tot nu ar dura atata timp sa se vada vreun efect. In plus, vaccinuri se fac de zeci de ani si au salvat milioane de vieti. Am facut si eu vaccinuri cand era cazul, cand eram copil, cred ca ultimul prin clasa a 8-a l-am facut (cum face toata lumea). Ei bine, au trecut ceva ani de atunci si nu am murit. De ce as muri de la acesta? Oh, nici nu-ti imaginezi cate persoane s-au oferit sa se testeze acest vaccin pe ele. Am vazut si ceva interviuri. Cand iti moare mama/tatal, de Covid, iti dispar toate ideile conspirationiste. Asta e clar, iti dai seama ca lumea profita de absolut orice. La urma urmei, sunt "oameni" care omoara pentru bani, deci nu e de mirare ca unii isi trag foloase cum pot de pe urma pandemiei. Unele decizii sunt idioate, ma refer la ora 22/23 de exemplu. Cu restaurantele sunt insa partial de acord, stai in aceeasi "camera" cu inca 20-30 de persoane, spatiu inchis, nimeni nu poarta masca... Dar in Romania lucrurile sunt foarte bine. Am vorbit cu cineva din Franta si era crunt acolo, la 18:00 toata lumea in casa, doar magazine alimentare deschise, nici mall-uri, nimic. Restrictiile astea sunt ca cele din trafic: "Nu ai voie sa mergi cu 150 kmph in oras"... Au rolul de a-i opri pe oameni sa faca porcarii. Ba, sincer, nu va inteleg. Ieri s-au programat la vaccin peste 300.000 de persoane. Doar ieri. Pana acum sunt peste 1 milion de romani vaccinati. Daca aveati 60 de ani, va intelegeam, ati fi fost usor de influentat, vedeati un post idiot pe Facebook si il credeati. Dar in plm, sunteti tineri si (SPER CA) stiti sa folositi chestia asta care se cheama INTERNET si sa va documentati. De asemenea, tot scriu mai sus, exista CARTI (chestiile alea cu text pe hartie) pe care le puteti folosi ca sa aflati mai multe. Sper ca aveti totusi si prieteni sau rude prin sistemul medical (si nu ca toti prietenii vostri sunt cei de pe Steam), luati legatura cu ei si discutati pe subiect. Parca stati toata ziua pe Antena3...
    1 point
  7. Spui ca persoanele respective ce s-au vaccinat, nu au decedat, nu au efecte adverse (inca!!!).. Bun! Insa la un vaccin se vede efectul sau si pe termin lung... sa vedem peste 5-10-15 ani si efectele negative, nu? Totusi acest vaccin s-a facut in decurs de 1 an... cica s-au facut mii de testari, cine plm au fost acei cobaii? Nimeni nu stie nimic.
    1 point
  8. nu trebuie sa fii anti covid ca sa iti dai seama ce propaganda fortata si abuziva are loc. cunosc persoane care au stat in spital cu perfuzii dupa vaccin cum de altfel cunosc si persoane care nu au patit nimic rau de la vaccin. virusul exista, ok, am stabilit deja aspectul asta si sa vina cineva sa spuna ca nu exista, well, e debil. vaccinurile trebuie sa fie consumate, mai exact, fiecare judet, ca sa nu cobor mai jos, trebuie sa isi faca norma, urmand ca dupa centralizare, sa se atinga numarul dorit. astfel, se justifica o parte din banii imprumutati (o mare parte) pentru combaterea covid, printre care si bani pe care unii ii baga in buzunare. nu e un fenomen nou si mereu se va intampla asta, ca e la nivel national sau ca o face germania care oricum e in excedent bugetar (funny, nu se mai vorbeste despre asta) nici nu mai conteaza. faptul ca vaccinul are reactii adverse la unele persoane e un fenomen normal, la fel ca si faptul ca unii sunt imuni la virus sau dezvolta forme inofensive. nu halesc sistemul, tocmai pentru ca stiu cum functioneaza si cat de bolnav e, dar fac/em parte din el. trecand peste conspiratii, situatia e reala, la fel ca si manariile care au venit la pachet cu banii imprumutati pe care o sa ii returneze generatii, dupa noi, prin reformele economice ce vor baga lumea in saracie, incepand de la domeniul horeca, pana la afacerile de familie. sa zicem mersi, in romania, situatia e super ok, in alte tari restrictiile sunt restrictii.
    1 point
  9. Da, suntem mai psihopati noi. Din cele peste 350 de milioane de persoane vaccinate, cate au murit? Vreo 250-300 de milioane nu? PS: Cunosc personal MULTE persoane care s-au vaccinat si ca sa vezi, nu au patit nimic. O fi fost stricat vaccinul... Ah, mai cunosc si persoane care nu s-au vaccinat, vecini de scara. Cel putin 2 persoane (dintre care una "tanara") au ajuns la spital cu ambulanta de la un virus care nu exista. Ba, sunteti chiar retardati in pula mea. Cu atatea cazuri peste tot in jurul vostru si voua nu vi se pare ceva serios? Cu atatea persoane vaccinate si care nu au patit nimic? Mai lasati in sloboz jocurile si laba si faceti ceva util, mai vorbiti si voi cu oameni, mai iesit din casa, mai aerisiti folositi creierul ala.
    1 point
  10. Ăștia care faceți propaganda pro vaccin experimental CoVID cum va simțiți acum când încep sa cada vaccinatii ca muștele ? Aveți o gena ADN de criminal ascunsa acolo bine in voi și abia acum sunteți deplin Fericiți ? Aveți sânge pe mâini, oare ce visați noaptea dacă mai aveți vise... Nu ați crezut ca așa va fi? Credeați ca degeaba se arunca oamenii in fata jandarmilor sa-și primească bastoane și bocanci? Succes in continuare, Hannibal Lefter e mic copil acum fata de cei care susțin și fac propaganda, cine știe poate peste câțiva ani prietena sau nevasta voastră se va trezi cu un cuțit înfipt in gat.
    1 point
×
×
  • Create New...