Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08/24/21 in all areas

  1. Dupa cum a remarcat si @Che s-a discutat mult despre Romania si despre politicienii autohtoni. Am observat mai multe persoane mentionand faptul ca "toti politicienii sunt corupti/rai", "nu se va schimba nimic" sau "sa luptam, sa dam politicienii jos". Intrebarea mea vine in felul urmator: Daca tu personal ai detine puterea in tara: presedinte sau prim-ministru sau lider de partid 1. Cum ai conduce tara? Cum ai indrepta situatia actuala a Romaniei? 2. Ce politica ai urma? (dreapta, stanga, progresist, conservator) 3. Ce relatii externe ai mentine? (cu Rusia, SUA, China, India) 4. Care ar fi obiectivele principale ale mandatului tau pe termen scurt? Si cum le-ai realiza? (ex lupta anti-coruptie prin DNA, SRI sau reducerea taxelor prin marirea sectorului privat sau .. ) 5. Care ar fi obiectivele principale ale mandatului tau pe termen lung? Si cum le-ai realiza? 6. Cum ai mentine puterea in stat? (aliante politice, mita electorala, ..) Fiind un exercitiu de imaginatie si educatie politica, recomand sa veniti cu propuneri si ideei. Nu cred ca e productiv un raspuns de tipul :"Nu conteaza ca oricum suntem toti papusile lui Billy-Gates" PS: Nu trebuie raspuns dupa tipar, am pus doar niste intrebari pe care personal le consider importante.
    2 points
  2. @yoyois Personal cred ca nu poti face absolut nimic cu sistemul asta care este acum fiindca toate elementele puterii in stat sunt diluate maxim posibil si o data cu asta si responsabilitatea. Scopul fiind acela de divide et impera adica de subordonare. Daca ceva nu merge bine fiecare arata cu degetul spre altul ca ala se ocupa cu asa ceva iar ala la randul lui face la fel si tot asa. Ca sa existe o scapare ar trebui un sistem bazat 100% pe meritocratie iar sistemul de vot sa fie diferit, mai exact impartit in doua: 1. Cenzitar + IQ atunci cand trebuie sa se voteze o lege care implica banii. Puterea fiecarui vot fiind data de taxele colectate de la acea persoana * IQ-ul acelei persoane fiindca poti fi bogat si prost si atunci distrugi tot sau bogat dar sa nu platesti taxe si atunci nu vad de ce ai decide tu ce sa se faca cu banii stransi de catre stat din taxe din moment ce tu nu ai pus nici un ban acolo. 2. Social/Moral -> atunci cand se voteaza legi care au legatura cu societatea si moralitatea gen pedepsirea hotilor/criminalilor etc. Parlamentul si guvernul sa nu mai existe si oamenii sa poata propune legi chiar de pe telefonul mobil si tot ei sa le voteze. Gnaditi-va ca sunt copii geniali care ar putea veni cu idei frumoase. Presedintele sa aibe rolul de mascota pe care il are si in ziua de azi dar sa nu mai aiba drept la gratieri. Pedepsele duble sau chiar triple pentru cei din sistemul bugetar (doctori, politisti, procurori, judecatori etc.) si daca ai fost prins sa se confiste tot cu dobanda plus nu mai ai dreptul la pensie. Dreptul la sanatate si la serviciile sociale (exculs justitie) sa fie in functie de contributie fiindca nu e normal sa cotizezi luna de luna, ani de zile si sa nu ai nevoie de nimic iar cand ai nevoie sa nu fie de unde sau sa trebuiasca sa astepti dupa asistati social chiar si un an de zile pana iti vine randul. Iar doctorii daca nu respecta asta automat penalizati. Fiecare sa aiba un card colorat specific in functie de contriubutie si cum ai ajuns la spital sa bagi cardul pe hol si in functie de culoare sa ai prioritate, nu ai culoare potrivita stai la coada iar daca cotizezi intri in fata fiindca tu contezi pentru sistem. Si nu stiu daca nu cumva ar trebui sa intri si in fata urgentelor daca acestea au o culoare mai mica, astfel toti vor fi motivati sa cotizeze si sa-si declare veniturile sau sa munceasca mai mult si astfel sa se ridice socitatea. Corporatiile si toate firmele straine sa fie taxate mult mai mult decat cele locale care ar putea fi chiar si netaxate o perioada de inceput pentru incurajare.
    2 points
  3. In Build.HARDWARE apare unul din stringurile alea daca deviceul este unul virtual/emulator. Deci vrea sa vada daca ruleaza intr-un emulator. Motive pot fi multe, unele legitime (incarca o alta biblioteca pentru diverse compatibilitati, UI), altele nu (anti-detectie, nu ruleaza bucata de cod X, nu se conecteaza la serverul Y). Daca tot ai codul si vezi ca rezultatul functiei e trimis ca parametru in apelul ala, de ce nu verifici Runtime.initInternal si vezi ce face cu el? Personal cred ca te complici foarte mult cu foarte multe lucruri marunte. E foarte bine sa fii curios, ai tot codul la dispozitie, poti vedea linie cu linie ce face. Merita? Esti sigur ca intelegi tot ce se intampla acolo? Vezi ca poate foloseste si niste biblioteci externe, le verifici si pe alea? Pentru linistea ta sufleteasca iti sugerezi sa iti faci un baseline de security cu care esti confortabil. Asa tii deoparte majoritatea potentialelor "atacuri", "spionaje" si ce mai vrei tu. Dar sa fii sigur ca daca vrea NSA sa te sparga nu ai ce face. Aici am citit candva o analogie foarte buna: e bine sa fii apt fizic, sa stii niste bataie, dar daca vine Tyson tot o sa iti rupa dintii.
    2 points
  4. 2 points
  5. Dupa parerea mea, ma uit la cursurile universitatare. Facultatea de IT dureaza 3 ani, unde te ia de la 0 si te invata chestii(unele utile, altele inutile). Daca inveti materialele intensiv si sari peste partile inutile poti sa inveti IT la nivel de licenta in 1 an. (1 an scolar, adica 2 semestre) Depinde si de ce nivel actual ai, depinde si de cat de mult si tare inveti. Eu zic ca e foarte optimist sa te apuci de orice domeniu si sa astepti sa fii apt in cateva luni. (dupa parerea mea devii apt dupa 1-2ani de 'experienta') 2-3 luni de videouri de pe youtube si lucrezi ca inginer constructii sau medic sau CyberSec e naiv.
    1 point
  6. Salut, depinde ce se cere la fiecare loc de munca. Daca se cauta un senior, dureaza ceva. Pe pozitii de junior sunt cerinte mai mici. Sfatul meu e sa inveti cate ceva din fiecare dar sa ai o baza solida pentru un domeniu anume, precum web security. Daca te tii de treaba poti invata multe in cateva luni. Daca nu, poate dura cativa ani.
    1 point
  7. Pai, am sa incep cu sfarsitul. Am facut parte dintr-o galerie de fotbal multi ani si cand a fost vorba de iesit la proteste, s-a iesit in masa, de fiecare data, in numar foarte mare. Si nu te lua dupa Antena3 si Realitatea. Suporterii au iesit pentru a sustine protestele, nu pentru a le distruge. Cei care au facut spectacol pentru a intervenii jandarmii erau niste oameni platiti care nu au calcat in viata lor in galerie. Doar le era atribuit numele de "ultras". Asta am facut. Mai mult decat sa ies la proteste si sa votez, nu am ce face. Si mi-am luat picioare in gura la proteste. Si pe votul meu s-au pisat. Asa ca am zis, gata. Nu imi va face statul viata ci mi-o voi face eu. Asta a fost a doua greseala. Prima greseala a fost ca am ramas in tara. Sincer eu chiar am crezut ca pot schimba ceva si ca daca mai sunt 200 ca mine in acelasi oras, putem sa schimbam orasul in bine. Si daca schimbam un oras in bine, poate in ani, schibam o regiune. Si daca schimbam o regiune, poate schimbam o tara. Nu eu, ci puterea exemplului. Dar ghici ce s-a intamplat. Nu te intreb, spun. Ghici ce. Uite ce s-a intamplat. Nimic. De facut nu am sa mai fac niciodata, nimic. Da, este gresit. Da, este de porc. Am 30 de ani, eu sunt satul de schimbari. Daca vor altii sa se lupte si sa-si piarda dintii in locul meu, go ahead. Va sustin. Dar de pe un scaun cu o bere in mana. Am spus, o spun si o voi mai spune cat voi trai eu. In tara asta, nimeni si nimic nu va schimba nici un cacat. Singurul lucru care va schimba tara asta este timpul. Cand toti copii astora de fac invarteli vor muri, iar nepotii politicienilor lor nu vor fi imbuibati de coruptie si aerele de superioaritate, atunci poate se va schimba ceva. Pana atunci, sperante. "Smecheria", "bossaria", "lasa ca stiu eu mai bine", "eu sunt mai special", "eu ma grabesc si sunt mai special decat altii" sunt adanc inradacinate in memoria noastra. Si in modul nostru de a fi. Cand toti astia de ajung cu 10 clase de ii vedeti voi la televizor vor muri, iar copii lor vor muri si ei, fara sa altereze gandirea copiilor lor, doar atunci se va schimba ceva. Politicienii nu vin din Bulgaria sau din Rep. Moldova. Politicienii sun oglinda poporului. Vin dintre noi. Cand va disparea comunismul si "invataturile" bunicului despre cum se descurca el in comunism din mintile noastre, atunci putem spera la o tara mai buna. PS: Castig o suma cu 5 cifre in RON. La ce ma ajuta asta? Cand voi ajunge in spital, voi lua un virus la fel cum il ia unu care castiga 1200 de lei pe luna. Sau cand veti avea nevoie de un medicament de 15 lei, fara care nu puteti trai, tot ca unu de e paznic ii veti simti lipsa. Salariul este doar un paravan dupa care va ascundeti. In tara asta nimeni nu moare de foame. Sau de sete. Se moare de nepasare, de coruptie si de ignoranta. Sunt multe lucruri de spus, dar dac aputeti, plecati cat mai puteti. Atat pot spune.
    1 point
×
×
  • Create New...