Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/01/21 in all areas

  1. Daca cineva vrea sa ia parte la presale legat de o platforma noua de ntf uri - weyu.io poate sa imi dea DM si o sa ii dau invite. (Primiti invite fara sa intrati in loterie sau ce mai au ei pe acolo) Presale price: 0.005$ Release price: 0.007% Valabil pana pe 25 august. Minimum de investit - 51$. Necesita KYC (know your customer). Am primit invitatiile pentru ca am twitter cu 11k followers pe nisa asta. Transparent: primesc 5% per om dar vii pot da inapoi ca nu mi pasa de ei. Am mai avut la refinable si a fost cel mai usor 80x facut in crypto, pacat ca a fost maximul de 130$ investiti per persoana. Mi se pare prea mare proiectul sa nu dau share la el. Investiti doar ce sunteti dispusi sa pierdeti.
    1 point
  2. Asta suna putin a hunger-games. Exista vre-un loc in care un astfel de sistem e aplicat? Sau studii despre functionarea unui sistem asemanator. Daca o iei total de la 0 risti sa uiti niste detalii importante. gen: daca vrei sa construiesti un sistem de operare de la 0 total diferit de ce exista deja.
    1 point
  3. Ca idee... ce e pe Steam merge si pe Linux. Personal am jucat CS1.6, CS:GO si Dota2 pe linux fara probleme. Tot pe Linux, prin WINE am jucat WoW. Din cate am vazut in ultimul timp au aparut mai multe platforme care permit instalarea de jocuri. League of Legends iar este jucat pe Linux, fie prin Snap fie prin Lutris. Depinde de joc
    1 point
  4. Eu folosesc Manjaro pt workstation si Debian || FreeBSD pentru servere. Manjaro pentru ca este tinut constant up 2 date iar pe server ma intereseaza update-urile de securitate, nu neaparat cele mai noi versiuni ale tuturor soft-urilor. De Windows as mai avea nevoie pentru jocuri care nu se gasesc pe Steam(adica pt cele de pe torenti) si au nevoie de WINE sa functioneze; problema cu WINE este ca jocurile noi aparute au nevoie de ceva timp pana sa fie compatibile. Daca nu te joci constant... si nu vrei sa te joci imediat ultimul joc aparut pe torenti, cam tot ce se face pe Windows se poate fara probleme si pe Linux. Depinde foarte mult de ce faci tu pe calculator... cu ce soft-uri lucrezi.
    1 point
  5. cat si split . 35gb ce mama e mongo db ( daca da , dai un head vezi cum sunt delimitate datele si pui mana frumos scrii ceva programel in bash, python etc sa fie doar pentru datele alea)? daca e csv ai putea sa ii dai direct import in sql, daca e txt again va trebui sa scrii ceva sa il parseze pentru date asa de mari recomand Golang
    1 point
  6. Da men. 100k tokene cumparate la 0.005$ vandute la 0.10$. N a vrut nimeni asta e. Fac singur foamea.
    1 point
  7. Imi petreceam pretiosul meu timp liber pe TikTok si la un moment dat mi-a aparut un dude care zicea ca el face bani din pariuri pe cote mici. Totul frumos pana cand m-am gandit ce-ar fi daca s face eu o mica simulare in piton. Timpul zicea ceva de genul ca daca nu esti in stare sa castigi o cota de 1.20 sa te lasi de meserie, asa ca am ales asta ca reper si am construit urmatoriul scenariu: - Se porneste cu un buget de 2000 RON - Se face un singur pariu pe zi cu o cota de 1.20 si un pariu de 100 RON (excluzand taxele) - Daca bugetul ajunge sub 100 RON murim de foame Targetul este sa aflam cate zile putem sa supravietuim si care este bugetul maxim pe care l-am atins. Pentru a putea face acest lucru primul lucru care l-am facut a fost sa vad care este probabilitatea in procede de a castiga un pariu de 1.2, asa ca am gasit acest tabel: Ceea ce inseamna ca am 83.3% sanse sa castig un pariu. Plecand de la aceasta premisa am facut acest mic programel in piton. import random capital = 2000 bet_count = 0 max_capital = 0 def random_percent(): if random.randint(0,1000) <= 833: return 1 else: return 0 def bet(capital): global bet_count bet_count+=1 if random_percent() == 1: capital = capital + 20 else: capital = capital - 100 #print(capital) return capital while capital >= 100: capital = bet(capital) if capital > max_capital: max_capital = capital print("I survived " + str(bet_count) + " days and I had a maximum capital of " + str(max_capital)) Cand l-am rulat, spre neuimirea mea am realizat ca TikTokeru pierduse toti banii in aprox 16 ani jumate si cel mai mult a avut undeva la 3560 (adica un 75% profit maximum din suma initiala. I survived 6059 days and I had a maximum capital of 3560 Bineinteles, asta a fost o simulare, fiecare poate rula cate vrea el, morala povestii fiind urmatoarea: Indiferent cum invarti banii la pariuri, daca nu iti faci o simulare pe strategia ta la un moment dat sigur vei pierde toti banii. Chestiile astea pot fi explicate si matematic, din pacate nu prea mi-a placut scoala, preferam DotA sau Counter Strike, asa ca nu va pot ajuta cu asta. Codul poate fi rulat aici: https://pynative.com/online-python-code-editor-to-execute-python-code/ Daca mai aveti idei sau alte simulari, feel free to contribute!
    1 point
  8. VS Code (https://code.visualstudio.com/docs/setup/linux), IDE-urile de la JetBrains sau simplu cat fisier | less daca vrei sa-l citesti rapid.
    1 point
×
×
  • Create New...