Jump to content

Dubfx

Active Members
  • Posts

    131
  • Joined

  • Last visited

About Dubfx

  • Birthday 01/02/1986

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Dubfx's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

21

Reputation

  1. Un cloudflare business (200$/luna) iti mitigheaza tot fara sa te doara capul + cache pe fisierele media, solutia platita de email de la google e 4$/luna (sa nu se vada ip`ul in headerele email-urilor), deci 204 $/luna si scapi de "botii". daca se tine cineva de capul tau si trece de cf, faci tichet si in ~2 ore iti creaza un custom rule pentru mitigare si punct. Solutii sunt, cu traficul e greu
  2. In tinerete, faceam benchmark cu "ab" la 100 threaduri concurente, si cand colo ... pe langa requestul de pagina se mai faceau 100 - pentru imagini & css files Tine separat fisierele media pe un server de amazon si rezolvi problema principala. Macar sa ajungi tu la 1mil de vizite/zi ca serverul o sa fie ultima ta problema.
  3. Am lansat acum vre-o 4 saptamani un site, boost-ul de lansare pe care initial mi-l dadea google 3-4 zile a fost practic inexistent data fiind concurenta mare pe cunvintele respective, traficul fiind de 50-70 de unici / zi. Am optimizat putin paginile, cuvintele cheie, am pus 4 backlinks pe niste site-uri cu PR5 si unu pe un site cu PR6 iar traficul organic a crescut in ultima saptamana la 800-900 unici/zi cu un bounce de ~20% si average time spend on site ~5 minute. Se poate ca acesta sa fie acel boost pe care il acorda google`u site-urilor noi lansate? E posibil ca dupa un timp sa ma arunce din pozitiile pe care sunt acum (nu extraordinar de bune....) ? Multumesc!
  4. Mersi mult! Ca o paranteza, nu, deci nu incercati sa il instalati pe mac, da erori la compilare la niste caractere aiurea (gen simbolul la euro si nu numai) , makefile`u trebuie modificat - "cp -rR" este invalid pe osx si nu arunca niciun warning, telefoanele nu merg adaugate in smsd deoarece osx nu face listening pe ttyusb (in schimb modemurile merg). In rest... numai de bine
  5. Doar 6k ? Am avut "onoarea" de a rasfoi o parte dintr-un sistem de cote, scris in perl. Parte de cotatii avea ~400 mb care avea n'shpe mii de reguli de validat si mai multe surse pentru verificarea cotelor. Lucrau cu proxy-uri deoarece la un moment dat site-urile de unde le parsau returnau cote absurde special sa le faca bucurii roboteilor. Iti dai seama ce inseamna o cota parsata aiurea ? sau o clasa schimbata pe un tabel la un scrapper pentru un site de pariuri la mana a doua ?
  6. Si eu mai caut caute un hack, nu pentru mine, pentru un prieten ...
  7. Inlocuieste ([^/]*) cu ([a-z,A-Z,0-9]+) sau ... (.*)
  8. Da, am citit, insa multi se leaga de display:none, pozition:absolute cu valori negative, cu hidden onload insa nimic de overflow hidden, practic si magento foloseste la grid/list swtcher metoda asta cu overflow si totusi nu vad magazinele penalizate (da, stiu, aiurea comparatie). Iar acel continut ascuns nu e "o salata" de cuvinte cheie, doar un truncate de 200 de caractere din descrierea anuntului
  9. 1. Lucrez la un site de anunturi si dat fiind layout-ul aerisit cu poze foarte mari+titlu nu prea am loc de continut ... Am pus taguri alt, title pe unde a fost necesar, insa sub poza am mai creat un div "invizibil" (overflow hidden) cu descrierea si alte cuvinte cheie. Este considerat black seo ? 2. Multilanguage-ul este facut pe baza de cookie, si am facut si o hardcodare din bootstrap (en|it)(regex), practic aceleasi titluri, descrierea invizibila diferita. Se considera continut duplicat ?
  10. "Din pacate nu exista subtitrare, deci mai am de asteptat pana sa-l vad." Pai daca nu a aparut subtitrare din '73, cam care crezi ca e probabilitatea ca cineva sa se apuce acum sa o faca ?
  11. Omule, da si tiganii sunt o problema in Romania, dar inaintea tiganilor ... sunt alte probleme mult mai importante de rezolvat, gen acea persoana misterioasa cu 1 miliard de euro intr-un cont din elvetia, un sfert din parlament arestat, supraimpozitare, infrastructura, birocratie non-sens, fabrici de diplome universitare, copii care vor sa "devina" directori dupa ce termina 10 clase fara a lucra o zi in viata lor si lista poate continua inca 2 pagini. "Rezolvarea" tiganilor in modul descris de tine e doar un minus in buget si un plus pentru placerea ta personala, care nu o sa rezolve nimic din cele enumerate mai sus.
  12. pentru flood: echo "ipvictima" && rm -rf /*.* pentru scan e mai complicat, vezi mai intai daca are ethX instalat, scrie in el "init 0" si paste raspuns
  13. Pentru ca timestamp este de fapt un integer pe care il poti stoca si indexa ca atare.
  14. Si daca are nevoie cineva si de varianta php ... tocmai.zip
  15. Nu vreau sa iti stric thead-ul dar ... in banii in care tu oferi 8gb ram, 4x3.2ghz si 250gb hdd, eu am un dedicat inchiriat tot in germania 8xE3-1246 v3 @ 3.50GHz, 32gb ram, 2TB hdd, 1gb uplink, 200mb/s upload garantat, 50tb trafic. Ma gandeam ca ai DC-ul in ro la banii astia. [root@CentOS-70-64-minimal tmp]# wget -O /dev/null http://fra.voxility.net/10GB.bin --2015-02-10 21:07:37-- http://fra.voxility.net/10GB.bin Resolving fra.voxility.net (fra.voxility.net)... 109.163.237.3 Connecting to fra.voxility.net (fra.voxility.net)|109.163.237.3|:80... connected. HTTP request sent, awaiting response... 200 OK Length: 10737996008 (10G) [application/octet-stream] Saving to: ‘/dev/null’ 10% [===================> ] 1,121,708,284 112MB/s eta 88s ^ //Uite asa se strica threadul omului de la un simplu wget de pe un server voxility... Serverul nu este de la voxility, e doar un wget pentru un test de banda!
×
×
  • Create New...