QuoVadis Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 Referitor la "treaba" cu ING... http://motherboard.vice.com/read/a-loud-sound-just-shut-down-a-banks-data-center-for-10-hours Si eu care ma asteptam sa fie din cauza volumului de manele de la ceva puradei vecini.. .. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nytro Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 Cu alte cuvinte, daca te duci intr-un data center si urli ca disperatul, e posibil sa strici cateva servere. Interesant... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QuoVadis Posted September 12, 2016 Author Report Share Posted September 12, 2016 28 minutes ago, Nytro said: Cu alte cuvinte, daca te duci intr-un data center si urli ca disperatul, e posibil sa strici cateva servere. Interesant... Mda... cica zgomotul era de 130dB. O portavoce sanatoasa de 45-50W scoate cam pe acolo. Deci daca ma duc la @AGSQ in datacenter si racnesc cu portavocea: "Muie @Zatarra!, Muie @Zatarra!" ii bulesc serverele 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGSQ Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 E un mit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Byte-ul Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 22 minutes ago, AGSQ said: E un mit. Datacenterul sau chestia cu portavocea? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGSQ Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 1 minute ago, Byte-ul said: Datacenterul sau chestia cu portavocea? Toata povestea asta cu: "cantam prin datacenter si s-au futut HDD-urile". E imposibil sa se futa toate HDD-urile dintr-un server in conditiile astea. Sa nu mai spun ca, banca fiind, nu cred sa fi avut doar un server. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robyyxx2 Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 (edited) Eu ma mir ca nu aveau SSD-uri, totusi e o banca mare si isi permit. Edited September 12, 2016 by robyyxx2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert1995 Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 17 minutes ago, robyyxx2 said: Eu ma mir ca nu aveau SSD-uri, totusi e o bamca mare si isi permit. Toate statisticile si raporturile pentru firme is facute cu cron-joburi, aproape nimic nu e "programatic" la ei in site, aproape tot e pre-made si pre-calculat, chiar daca ar fi un plus, per total la performanta nu cred ca s-ar simti asa tare 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DuTy^ Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 3 hours ago, robyyxx2 said: Eu ma mir ca nu aveau SSD-uri, totusi e o banca mare si isi permit. De la 130dBi, la fel cum acele ca la pick-up de la HDD-uri sar de pe piulita. La SSD-uri din cauza vibratiei sunetului excesive, se agita la nivel molecular atomii de curent care transporta informatia prin boardul pre-made pe care sunt asezate cipurile NAND de memorie cu write/read definite, si provoaca cum ar veni o supra incalzile a enviromentului si la pierdere importanta de date gen input/output error... E naspareala cu astea... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DuTy^ Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 Suflati in trompeta =))))))))))))))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Byte-ul Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 (edited) 8 minutes ago, DuTy^ said: De la 130dBi, la fel cum acele ca la pick-up de la HDD-uri sar de pe piulita. La SSD-uri din cauza vibratiei sunetului excesive, se agita la nivel molecular atomii de curent care transporta informatia prin boardul pre-made pe care sunt asezate cipurile NAND de memorie cu write/read definite, si provoaca cum ar veni o supra incalzile a enviromentului si la pierdere importanta de date gen input/output error... E naspareala cu astea... Ti se agita tie neuronii in kreyer de la debitatul de prostii mai degraba. sa te fut, mi-am irosit postu 2000 pe tine. Edited September 12, 2016 by Byte-ul 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DuTy^ Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 1 minute ago, Byte-ul said: Ti se agita tie neuronii in kreyer de la debitatul de prostii mai degraba. Nu mai vorbii daca nu stii. Eu am schimbat 3 SSD-uri de 16TB pana acum. O gramada de bani. Nu stiam de la ce e pana nu am vazut sitrea asta care mi-a limpezit mintea si m-a spalat de pacate. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Byte-ul Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 > De la 130dBi > vibratiei sunetului > la nivel molecular atomii > atomii de curent > pierdere importanta de date gen input/output error 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
passfig Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 4 hours ago, QuoVadis said: Mda... cica zgomotul era de 130dB. O portavoce sanatoasa de 45-50W scoate cam pe acolo. Deci daca ma duc la @AGSQ in datacenter si racnesc cu portavocea: "Muie @Zatarra!, Muie @Zatarra!" ii bulesc serverele Ma indoiesc, nu stiu ce scoate o portavoce, dar concertele metal sunt foarte aproape de limita legala sau peste si stiu ca sunt in jur de 115-120 dbi. 130dbi este un zgomot extrem de puternic, iar in articol spune ca aparatul nu putea masura mai mult. Iar faza aia cu atomii de curent, e buna de bashed. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan-cel-Mare Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 7 hours ago, Nytro said: Cu alte cuvinte, daca te duci intr-un data center si urli ca disperatul, e posibil sa strici cateva servere. Interesant... E o veste foarte proasta pentru cineva a carui fantezie absoluta e sa pompeze cateva shemales intr-un datacenter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaddafi Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 Nu ii abureala daca Eurofeu ( The European Committee of the Manufacturers of Fire Protection Equipment and Fire Fighting Vehicles) a observat acelasi lurcru. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertutzu Posted September 14, 2016 Report Share Posted September 14, 2016 asta zice bine: http://dorinlazar.ro/inca-una-cu-ing/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaddafi Posted September 14, 2016 Report Share Posted September 14, 2016 3 hours ago, robertutzu said: asta zice bine: http://dorinlazar.ro/inca-una-cu-ing/ Daca se uita bine pseudo-ziaristul/jurnalistul Dorin Lazar ar fi vazut ca acel raport CISCO era facut in 2009. Din 2009 pana in 2016 se putea schimba distanta dintre data centere. Dar de ce sa oboseasca sa verifice informatiile din doua surse? El are blog scrie ce vrea sau mai bine zis ce il duce capul. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertutzu Posted September 14, 2016 Report Share Posted September 14, 2016 5 hours ago, gaddafi said: Daca se uita bine pseudo-ziaristul/jurnalistul Dorin Lazar ar fi vazut ca acel raport CISCO era facut in 2009. Din 2009 pana in 2016 se putea schimba distanta dintre data centere. Dar de ce sa oboseasca sa verifice informatiile din doua surse? El are blog scrie ce vrea sau mai bine zis ce il duce capul. nu e vorba de distanta e vorba de redundanta cea specificata de cisco asa cum zici si tu asta in 2009 daramite in 2016 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saber05 Posted September 21, 2016 Report Share Posted September 21, 2016 Salut, Da, problema in datacenter-ul ING a fost cauzata de sistemul care protejeaza datacenter-ul de incendiu. Problema este ca furnizorul sistemului respectiv inca nu are o rezolvare pentru aceste situatii. Sunt multe datacentere in Romania care au instalat sistemul respectiv asa ca in viitorul apropiat este posibil sa mai auzim de astfel de cazuri... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...