Jump to content
ovidelu47

Antena wifi

Recommended Posts

Salut,am si eu o intrebare sunt in Marea Britanie si am nevoie sa cumpar o antena cu care sa captez semnal wifi de la hot-spoturile din zona imi poate recomanda cineva ceva,va multumesc frumos.

De exemplu pe laptop prind cam o liniuta maxim doua liniute de semnal de la un hot spot din zona si as vrea o antena ceva sa aplifice acel semnal sa prind 3 liniute minim.

Daca ma poate ajuta cineva cu o antena sau un amplificator de semnal il rog frumos sa lase un reply.

De preferat postati site-uri care livreaza in UK gen amazon,ebay etc.

Link to post
Share on other sites
4 hours ago, CD-RAY said:

,,,decit sa cumperi antena aia, mai bine-ti cumperi o bere .....si-ti faci asta la Alfa...

48.jpg

asta trebuie sa o faca in transmisie, nu in receptia semnalului :). si oricum, are acelasi efect ca si cand ai intinde un cearsaf pe masina cand bate vantul, sa nu consumi carburant..

  • Downvote 1
Link to post
Share on other sites

sper ca iti dai seama ca improvizatiile astea mergeau acum +10 ani. daca te uiti la data la care au fost postate porcariile alea, ai sa realizezi ca sunt maxim din 2013. dar in 2013 veneau postate doar pt trafic

P.S. sa nu'mi spui ca esti vegetarian :)

  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Daca nu iti permiti sa iti cumperi un dongle la care sa imbini o antena eficienta, continua cu folie de aluminiu sau cutii de bere. Dar nu ai sa poti niciodata demonstra ca functioneaza mai bine decat produsul oficial. Esti exact ca aia de pe forumurile cu masini. Nu au avut niciodata mai mult decat un clio la mana a doua, dar comenteaza de masinile noi "ca nu sunt bune, ca nu renteaza" si asa mai departe..

  • Haha 1
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to post
Share on other sites

Se pot vedea imbunatatiri cu folia de aluminiu daca orientarea antenelor este corecta(atat pentru Rx cat si pentru Tx). Cu toate astea, randamentul este mai mic decat o antena construita cu caracteristici directionale. In plus, din cate stiu metoda cu folie de aluminiu nu este recomandata(probabil pentru ca nu este deloc eficienta) cand se foloseste tehnologia MIMO (adica cand sunt folosite mai multe antene pentru AP). Ideea foliei este de a creste castigul antenei, transformand o antena omnidirectionala in una usor directionala asemanatoare antenelor parabolice.

 

In principiu, ai nevoie de un adaptor WiFi care are o antena cu un castig mare(antena directionala) pe care sa o orientezi catre sursa semnalului (catre AP/hotspot). Cele de la Alfa sunt bune in general. Daca sursa semnalului nu e foarte departe (daca deja prinzi o linie pe laptop inseamna ca nu este foarte departe) atunci o antena cu un castig de 7 dBi este suficienta. Daca vrei sa ai acces la distante si mai mari, exista antene yagi cu un castig in jur de 25dBi dar care sunt mult mai sensibile la orientare dar si mult mai scumpe(din cauza directivitatii crescute).

 

Ideea cu castigul e simpla. Castigul arata cum este focalizata energia semnalului. 0dBi reprezinta o antena omnidirectionala pur teoretica care radiaza energia in mod egal in toate directiile posibile (daca vrei sa vizualizezi, in plan 2D este energia radiata in mod egal la 360 de grade). Cu cat castigul creste, cu atat energia este orientata mai mult in anumite directii si mai putin spre deloc in altele ( daca castigul tinde la infinit, forma ar arata ca o linie intr-o directie arbitrara). Doua antene cu acelasi castig pot fi diferite deoarece producatorul alege arbitrar directia in care focalizeaza energia semnalului. Pentru a vizualiza cum este distribuita energia antenei cauta diagrama directivitatii in fisele tehnice ale antenelor.

 

Recomandarile lui fbob sunt bune(atentie, prima recomandare reprezinta un adaptor WiFi iar cealalta recomandare o antena care poate fi atasata adaptorului respectiv).

 

  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...