Jump to content
Nytro

Spamerii de la Raiffeisen au fost arestati

Recommended Posts

Posted

Spamerii de la Raiffeisen au fost arestati de Alex Hanea | 15 Octombrie 2008

Directia pentru Combaterea Criminalitatii Informatice (DCCI) a arestat trei persoane in cazul spamului de la Raiffeisen Bank.

Cei trei au apelat la 15 persoane pentru a deschide tot conturi bancare separate cu intentia de a vira banii obtinuti prin procedeul de phishing. In total, s-au inregistrat aproape 200 de plangeri ale clientilor carora le-au disparut bani din conturi.

gal_mare_frauda2.jpg

Virgil Spiridon, director adjunct DCCI, a spus ca persoanele contactate pentru a-si crea un cont bancar, nu stiau pentru ce sunt rugate sa infiinteze respectivele conturi, si nici provenienta banilor. "Atacatorii au trimis nenumarate mesaje spam, iar spre surprinderea noastra au fost destui clienti care au raspuns solicitarilor. Am vrut sa vedem ce urmeaza, am urmarit banii si ne-am creat o imagine a ceea ce urmau sa faca. Nu putem specifica suma la care se ridica pierderile clentilor, deoarece investigatia este inca in desfasurare. Cele 15 persoane implicate in acesta actiune probabil ca vor primi pedepse in jurul a trei ani cu suspendare, iar celelalte trei urmeaza a fi judecate corespunzator", a precizat Virgil Spiridon.

In Romania, exista anumite infractiuni care nu sunt sanctionabile corespunzator, de exemplu phishingul, care este considerat tentativa de frauda, nu frauda propriu zisa. "Furtul de date iarasi este o infractiune care poate fi interpretata", a afirmat Spiridon.

80% dintre tintele atacurilor de spam si phishing se indreapta catre cetateni cu un nivel de educatie mai inalta si cu o conceptie mai dezvoltata a comertului electronic, releva datele DCCI. Ponderea de tranzactii frauduloase este alcatuita din licitatii de produse fictive si achizitionari prin carti de credit compromise.

Reprezentantul DCCI a adaugat ca in Romania nu exista cazuri de bancomate compromise. "Sunt semnale din strainatate legate de astfel de fapte comise de romani, dar nu este cazul Romanei", a adaugat Virgil Spiridon.

Conform acestuia, cele mai multe atacuri de spam sunt initiate din judetele Craiova, Constanta, Iasi, Timisoara si Bucuresti.

Sursa: NewsIn

Posted

se pare ca nu le-a ajuns:

Stimate client,

Departamentul de Securitate On-line al Raiffeisen Bank va aduce la cunostinta ca in data de 23 martie 2009

am detectat mai multe tentative de autentificare neautorizate a contului dumneavoastra Raiffeisen Online.

Pentru a evita suspendarea automata a contului dumneavoastra din cauza fraudelor on-line va rugam sa va accesati contul la adresa mentionata mai jos in cel mai scurt timp.

Multumim pentru colaborare si nu uitati ca Raiffeisen Online nu va va cere niciodata mai mult de 2 cifre de pe cardul dumneavoastra de debit.

Raiffeisen Bank Romania

Adresa corecta a portalului de autentificare a Raiffeisen Online este:

(https://www.raiffeisenonline.ro/eBankingWeb/login?Lang=ro)

Va multumim pentru intelegere.

Cu stima, Echipa de Securitate Raiffeisen Bank Romania.

************************************************************

Raiffeisen Online (numere de telefon 021 / 306.55.55 sau 021 / 306.55.56 ). verde

© Raiffeisen Bank 2006 .

_______________________________________________________

Acest e-mail a fost scanat cu succes de MessageLabs Email

Security System.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...