DrW Posted December 4 Report Posted December 4 Președintele Iohannis a desecretizat documentele prezentate CSAT de serviciile de informații românești, în legătură cu intervenția unui stat străin pentru susținerea candidatului Călin Georgescu. Acestea sugerează, fără a avea dovezi directe, că statul este Rusia, iar platforma TikTok a păcălit autoritățile române – a informat BEC că a blocat conținutul ilegal, dar a continuat să permită distribuirea acestuia, inclusiv în ziua alegerilor. Mai mult, hackerii au avut credențiale de acces pe serverele BEC și ROAEP, getionate de STS. Al doilea raport al SRI vorbește explicit despre atacul cibernetic al unui actor statal asupra procesului electoral. Hackerii au avut credențiale de acces în serverele STS, dar nu este clar cum a fost contracarat atacul sau dacă acest lucru s-a făcut la timp. SRI menționează doar că NU DEȚINE date certe dacă procesul electoral a fost afectat: Acțiuni ale unui actor cibernetic statal asupra infrastructurilor IT&C suport pentru procesul electoral, găzduite de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) Prin metode specifice, în data de 24.11.2024, SRI a obținut date cu privire la publicarea unor credentiale de acces asociate „bec.ro”, „roaep.ro” și „registrulelectoral.ro” în cadrul unor platforme de criminalitate cibernetică de sorginte rusă, date similare fiind identificate și în cadrul unui canal privat de Telegram recunoscut pentru diseminarea de date exfiltrate din foarte multe state, mai puțin Federația Rusă. În urma verificărilor demarate s-a stabilit că exfiltrarea s-a realizat fie prin targetarea utilizatorilor legitimi către care au fost distribuite credentialele de tip utilizator/parolă, fie prin exploatarea serverului legitim de instruire pus la dispoziție de către STS la adresa https://operatorsectie.roaep.ro. Referitor la topologia infrastructurii, STS gestionează secvența principală aferentă procesului de votare: înregistrarea prezenței la vot, asigurarea corectitudinii numărării buletinelor de vot prin înregistrarea video a procesului de deschidere a urnelor și numărarea voturilor și centralizarea rezultatelor. Secvența de infrastructură gestionată de AEP deservește: afișarea în timp real a prezenței la vot, statistici referitoare la distribuția votului pe diverse criterii (categorie, vârstă, sex, mediu urban/rural etc.), precum și punerea la dispoziție a legislației electorale. Aceste postări au fost efectuate după ce, în data de 19.11.2024, un incident cibernetic a targetat și a afectat infrastructura IT&C a AEP, în urma căruia atacatori cibernetici au compromis un server de hărți (gis.registrulelectoral.ro), conectat atât în exterior, la internet, cât și la rețeaua internă a AEP. În context, a fost identificat un număr semnificativ de atacuri cibernetice! (peste 85.000), care au vizat exploatarea vulnerabilităților existente la nivelul sistemelor informatice de suport pentru procesul electoral, în vederea obținerii accesului la datele din sistemele informatice, alterării acestora, schimbării conținutului prezentat publicului larg și indisponibilizării infrastructurii. Atacurile în cauză au continuat într-un mod susținut, inclusiv în ziua alegerilor și în noaptea post alegeri (25.11.2024). Pentru lansarea atacurilor au fost utilizate sisteme informatice din peste 33 de țări, folosind metode de anonimizare avansate pentru a îngreuna procesul de atribuire. Menționăm că au fost demarate investigații specifice împreună cu AEP și STS. Întrucât evaluarea cu privire la atacul cibernetic este în derulare, în prezent nu deținem date certe cu privire la atacator sau cu privire la afectarea procesului electoral. Sursa: biziday.ro Quote
j1ll2013 Posted December 5 Report Posted December 5 tot cloud-ul guvernamental e plin de vulnerabilitati mari ca Marea Neagra.degeaba vorbesc ei de atacuri ca nici dracu nu a atacat. stati sa vedeti registrulelectoral.ro parca asa ii zicea. cu cnp cu tot.sa nu mai zic de ghiseul si an..fura. 1 Quote
aelius Posted December 5 Report Posted December 5 L-a favorizat o pula. CSAT e o dugheana infiintata de scarba tiganeasca si evreiasca de Ion Iliescu George Simion a avut 396 milioane de vizualizări Tik Tok Marcel Ciolacu a avut – 328 milioane de vizualizări. Elena Lasconi a avut 202 milioane de vizualizări. Călin Georgescu a avut 135 milioane de vizualizări. 1 Quote
aelius Posted December 5 Report Posted December 5 De la Iuliu Maniu am ajuns la Ciolacu, iar de la ziaristi precum Nichifor Crainic, Stelian Popescu sau Pan Vizirescu, am ajuns la Radu Tudor, Cristian Tudor Popescu si Prelipceanu. Bai frate, e vai de pula lui de popor :))))) 1 Quote
Nytro Posted December 5 Report Posted December 5 Campania lui CG a fost prea bine pusa la punct si el e prea retardat ca sa faca asa ceva. Cand el se plange de cezariana ca se rupe firul devin desi nevasta-sa a facut de 2 ori cezariana, cand zice ca apa contine informatii dar nu daca e imbuteliata, cand zice ca nu exista Covid ca nu l-a vazut nimeni, cand nevasta-sa zice sa porti fusta ca de jos vine energia in corp si o gramada de alte mizerii, incepi sa realizezi ca cea mai buna alegere e oricine altcineva. 1 3 Quote
DrW Posted December 5 Author Report Posted December 5 (edited) 1 hour ago, aelius said: De la Iuliu Maniu am ajuns la Ciolacu, iar de la ziaristi precum Nichifor Crainic, Stelian Popescu sau Pan Vizirescu, am ajuns la Radu Tudor, Cristian Tudor Popescu si Prelipceanu. Bai frate, e vai de pula lui de popor :))))) As fi vrut să atrag atenția asupra aspectului pur de securitate cibernetică din aceasta stire și nu sa derivăm in politică și influentarile mediatice, deși ai mare dreptate. Ar fi util să aflăm părerile/opiniile voastre in calitate de oameni pregătiți în domeniu, în legătură cu (in)capacitatea instituțiilor românești - ce se ocupa cu securitatea cibernetică - de a gestiona mai mult ca sigurele amenințări in aceste momente de cotitură. Edited December 5 by DrW Quote
aelius Posted December 5 Report Posted December 5 14 minutes ago, DrW said: As fi vrut să atrag atenția asupra aspectului pur de securitate cibernetică din aceasta stire și nu sa derivăm in politică și influentarile mediatice, deși ai mare dreptate. Ar fi util să aflăm părerile/opiniile voastre in calitate de oameni pregătiți în domeniu, în legătură cu (in)capacitatea instituțiilor românești - ce se ocupa cu securitatea cibernetică - de a gestiona mai mult ca sigurele amenințări in aceste momente de cotitură. Nu ai ce gestiona. E un bullshit treaba cu atacurile, iar raportul este facut pentru a putea invalida alegerile, in caz ca nu le convine ceva. Nu Simion, Georgescu sau care mai sunt au distrus tara. Consumam ce ne este servit, de +30 de ani. Rahatul cu convocarea CSAT este la ordinul evreului refuzat la export (Iohannis). Nu am votat si nu voi vota niciodata pentru ceva legat de Romania. Sunt plecat de multi ani din tara si nu consider ca ar fi corect sa influentez directia in care merge, prin vot. Ma consider de partea dreptei extreme si cred ca democratia este gresit inteleasa de multi. Multe legi ar trebui schimbate sau pur si simplu eliminate Daca ai un angajat care te fura, nu astepti patru ani. Il dai afara pe loc. Acelasi lucru ar trebui sa se aplice si functionarilor publici. Ei sunt acolo sa ne reprezinte interesele, nu sa faca ce vor. Sa zicem ca esti primar. Dupa cinci-sase luni, daca nu ai realizat nimic, venim peste tine, te luam la rost si iti dam un ultimatum: doua luni sa ne arati rezultate. Calea catre adevar incepe cu fermitatea – ranga intr-o mana si Biblia in cealalta. Pentru cei care striga "vrem democratie" – ce fel de democratie doriti? Cea "moderna", in care alegerile sunt libere doar pe hartie, dar de fapt manipulate prin propaganda si populism? Sau poate cea in care institutiile, platite din bani publici, se autointituleaza democratice, dar sunt ineficiente si corupte? Ori preferati varianta in care drepturile sunt garantate, dar raman inaccesibile pentru pulime? 9 Quote
auy Posted December 5 Report Posted December 5 buna seara din cate stiu eu dureaza ceva pana iti dai seama ca este un atac cibernetic nu poti afla in 24 h 🫥 Quote
aelius Posted December 6 Report Posted December 6 On 12/5/2024 at 1:11 PM, aelius said: raportul este facut pentru a putea invalida alegerile, in caz ca nu le convine ceva. Nu Simion, Georgescu sau care mai sunt au distrus tara. Consumam ce ne este servit, de +30 de ani. Rahatul cu convocarea CSAT este la ordinul evreului refuzat la export (Iohannis). Pentru cei care striga "vrem democratie" – ce fel de democratie doriti? Cea "moderna", in care alegerile sunt libere doar pe hartie, dar de fapt manipulate prin propaganda si populism? Sau poate cea in care institutiile, platite din bani publici, se autointituleaza democratice, dar sunt ineficiente si corupte? Ori preferati varianta in care drepturile sunt garantate, dar raman inaccesibile pentru pulime? Cum e fratilor? Unde e democratia? 5 oameni s-au pisat pe milioane de romani. Din pix. Lovitura de stat fara armata, fara nimic. Indiferent cu cine ati votat sau ce favorit ati avut. Democratia s-a dovedit o carpa de sters la cur, asa cum spuneam "Ministrul Justiției: Românii trebuie să voteze în cunoștință de cauză, să afle adevărul despre ce s-a întâmplat" Romanii ar trebui sa-i alerge si sa-i incendieze, baga-si-ar pula in ea de capusala. Sa dea socoteala pentru toti anii de hotie, pentru coruptie, nepotism si 7 generatii din familiile politicienilor ce ar fi trebuit sa-si serveasca tara sa fie batuti in cuie, rastigniti si incendiati. 9 Quote
Matthew Posted December 9 Report Posted December 9 (edited) Iata faptele: 1. CG a avut grassroots movement 2. si daca erau boti rusi (nu-s), ne durea in pula ca democratia e hackable oricum si aia e Noi nu avem in climatul asta public vulgarizat pana la dumnezeu niciun tehnocrat / academician / prof. universitar care sa zica chestiile astea. Ireal! Traiasca Romania pro-europeana cu videochatiste in blocuri cu fosa septica unele langa altele si fara trotuare! Edited December 9 by Matthew 1 Quote
Matthew Posted December 9 Report Posted December 9 E o flegma intre ochi sa vii cu mesajul 'votati-ne ca suntem pro-UE' in aproape 2025, dupa ce in 20 ani de UE nu s-a facut nimic. Arata totul fix ca pula. Si Serbia arata neironic mai bine. Si inca o data oportunistii astia nu inteleg ca votul asta e fix impotriva conditiilor socioeconomice pe care ei le-au creat. Niciun cuvant despre asta. Mai au munitie sa mai conduca 30 de ani acuma ca sunt pro-UE. Trimis de pe iPhone Sponzorizat de Superbet Quote
Active Members vatman32 Posted December 9 Active Members Report Posted December 9 1 hour ago, Nytro said: Forta videochatiste, aduc bani in tara ❤️ Lasa-mi fetele in pace! 🤬 :))) 1 Quote
Nytro Posted December 9 Report Posted December 9 Nu stiu de ce ar fi cineva pro Rusia sau anti UE cand nu stiu pe nimeni care macar sa fii vizitat Rusia. Sau alte locuri. Dar la munca in EUROPA, plin de romani. Ma intreb de ce... Si sincer, ma mira de ce l-ar vota pe Georgescu. Am rude fix pe ramura asta: fara studii superioare, plecate la munca in EUROPA, active pe tiktok (unde nu urmaresc academicieni) si care il promoveaza pe Georgescu. 1 Quote
Matthew Posted December 9 Report Posted December 9 (edited) Pai si CG zice ca e pro-UE. Asta e o lozinca ca aia cu anti-coruptie. Nu inseamna nimic. Eu ziceam ca e penibil sa vii sa imi ceri sa te votezi ca esti pro-UE. De ce au votat CG? Ca nu e niciun fel de bunastare in tara asta si nu ii mai suporta pe astia. 15% din forta de munca e saraca din cauza salariilor mici si a taxelor mari pe munca salariata. https://www.europeandatajournalism.eu/cp_data_news/working-poverty-is-still-a-problem-in-europe/ Inflatia e cum e (cea mai mare din UE). Salariul median e pe la 3200 lei sau cat dracu e. Nu s-a gazificat suficient, nu s-a tras apa, nu s-au facut drumuri, cai ferate. In schimb avem coruptie, pensii speciale, evaziunie fiscala. Educatia e sub pamant. Cel mai prost scor PISA. Cel mai mic nr. de absolventi de studii superioare. Cel mai mic nr. de angajati in acelasi domeniu unde au terminat facultatea. Cel mai mare abandon scolar. Cel mai mare grad de analfabetism. Cei mai reticenti fata de consumul de carte. Sanatatea la fel. Cel mai bolnav popor. Pe 47/55 la life expectancy in UE. Locul 1 la infectii nosocomiale in spitale. Mai tre' sa dai si spaga dupa ce-ai cotizat o viata ca nu te baga nimeni in seama. Bonus un prim-ministru prost bata care nu stie ce e aia inflatie si zice ca o familie poate sa traiasca cu 3k lei, un presedinte arogant si prost care se plimba pe banii lor si mai nou isi face si palat. Edited December 9 by Matthew 1 Quote
Nytro Posted December 9 Report Posted December 9 Dupa cum zici tu, nu e vina UE, e vina romanilor. Da, nu a celor de la PSD si PNL ca si-au facut averi si au spart bani intre ei, ci ai romanilor ca i-au votat timp de 35 de ani. CG nu e Pro UE cand urmarind videoclipuri cu el de acum 2-3 ani vezi ca e fan Rusia. Sputnik a scris ca e sustinator rus, asta nu am vazut in vreo stire ci am verificat eu. Cat despre CG, nu doar asta e problema, ci ca e si retardat, la fel ca nevasta-sa. Zice ca s-a intalnit cu o civilizatie care nu e umana, ca apa are informatii, daca o imbuteliezi nu mai are si o gramada de alte bazaconii pe care nici Andrei de la Insula Iubirii nu le putea scoate nici pe LSD. Sa nu mai zic ca trebuie sa purtam fuste ca din pamant vine energia sau ce sloboz zicea nevasta-sa aia. Sa fim seriosi, daca ar stii toate lucrurile astea, nu ar mai vota nimeni cu el, dar in "reclamele" de pe tik tok nu apare nimic negativ. Si asa cum daca vezi o reclama la un produs nu te arunci sa il cumperi ci iti pierzi putin timp sa vezi review-uri, asa nu ar trebui nici sa votezi, doar ca ai vazut un filmulet cu un Gigel si ca pare de treaba sau ca pare destept sau mai stiu eu ce. Si Floricica Dansatoarea daca se imbraca mai elegant si citeste un discurs pare la fel. Tara merge prost pentru ca unii sa o duca bine, asa a fost mereu. Si aici discutia e foarte lunga si nu are rost. De aceea inteleg perfect nevoie de schimbare, dar daca facem o schimbare, sa nu alegem un nebun sa ne conduca si sa ne reprezinte. Cel putin sa ne mai documentam inainte de a pune acea stampila, ca nu votam un concurent la Puterea Dragostei ci ne alegem presedintele. 2 1 Quote
Matthew Posted December 9 Report Posted December 9 (edited) Man, la cum pui problema, ma obligi sa fac apologia lui CG. Poti sa iei foc sau sa il iei ca pe un mesaj anti-polarizare. Asa pacient cum e, e peste toti aia care s-au perindat la putere in ultimii ani (dintre PM si presedinti, poate cu vreo 2 exceptii) si peste toata lista de candidati din turul 1. Nu stiu daca e fan Rusia si nu vad o problema cu asta. Poate sa fie fan ce vrea el. Cert e ca nu e omul rusilor cum ne spune Gadea. Cred ca e Trumpist - deci curent de factura occidentala. Deci pro-Vest. (Btw, Sputnik de ce e interzis? Sau de ce doar RT si Sputnik?) Si singurul candidat care a declarat la modul serios ca a vorbit cu extraterestrii e Lasconi, cu care am si votat. CG se referea la aia de la Davos ca sunt extraterestrii (adica far removed from Earth). Edited December 9 by Matthew 1 Quote
aelius Posted December 9 Report Posted December 9 3 hours ago, Nytro said: Nu stiu de ce ar fi cineva pro Rusia sau anti UE cand nu stiu pe nimeni care macar sa fii vizitat Rusia. Sau alte locuri. Dar la munca in EUROPA, plin de romani. Ma intreb de ce... Si sincer, ma mira de ce l-ar vota pe Georgescu. Am rude fix pe ramura asta: fara studii superioare, plecate la munca in EUROPA, active pe tiktok (unde nu urmaresc academicieni) si care il promoveaza pe Georgescu. Bro, am vizitat Saint Petersburg, Moscova si cateva orase pe acolo pe care nu le mai retin (in urma cu ~20-21 de ani, plus, am lucrat 4 luni in Rostov trimis de o firma. Experienta a fost foarte ok la ei. Nu intru in polemici, dar mie mi se pare ca doar unul cel putin sarit de pe fix si mai extremist, chiar ar face treaba in haznaua aia de tara ude totul tinde sa se darame sub propria-i greutate Referitor la UE, ti se pare o chestie democrata? Uita-te cate abuzuri si fraude s-au facut, chiar in parlamentul european. Sa nu mai zic, Ursula este de profesie ginecolog. Adica politica UE e condusa de una care verifica cu totul altceva pe vremuri :))))) Quote
Noriega Posted December 9 Report Posted December 9 (edited) Pe CG il stiu ca spameaza cu boti inca din 2022, cand aveam saptamanal cateva shares cu clipuri ale lui din bisericile penticostale pe grupul meu de Facebook. Va agitati ca un coi intr-o caldare, iar in timpul asta PSD a facut o fenta de zile mari care va avea efect si la alegerile parlamentare din 2029. Si da, o sa o votez pe proasta de Lasconi, pentru ca alternativa e mult mai nasoala. Celor carora le este frica ca o sa vada poponari pe strada tinandu-se de mana ar trebui sa li se explice ca legal au dreptul asta din iunie 2001. In Bucuresti vedem asta de cativa ani incoace, si uite ca nu ne fute nimeni in cur si nu avem probleme cu ei. Nu va mai duceti pe fenta. Muie parintele Calistrat, preotul cacat-ortodox iubitor de penticostali care le zice ca sunt parte din BOR si in public afirma ca sectele nu sunt acceptate de BOR. Sa se ia de mana cu Teodosie legionarul si sa se arunce in mortii lor in Dunare. Muie religiile. Muie ortodoxismul. Muie extrema dreapta. Numai zmei toti, dar tremura cacatul in ei cand sunt de partea rece a lamei. Edited December 9 by Noriega 1 Quote
Matthew Posted December 9 Report Posted December 9 23 minutes ago, Noriega said: Muie parintele Calistrat, preotul cacat-ortodox iubitor de penticostali care le zice ca sunt parte din BOR si in public afirma ca sectele nu sunt acceptate de BOR. Sa se ia de mana cu Teodosie legionarul si sa se arunce in mortii lor in Dunare. Muie religiile. Muie ortodoxismul. Muie extrema dreapta. Numai zmei toti, dar tremura cacatul in ei cand sunt de partea rece a lamei. imi place sa imi imaginez ca ai zis asta cu ochii umezi de recunostinta ca s-au pisat pe votul tau Quote
Noriega Posted December 9 Report Posted December 9 (edited) 16 minutes ago, Matthew said: imi place sa imi imaginez ca ai zis asta cu ochii umezi de recunostinta ca s-au pisat pe votul tau Daca tu ai inteles din tot ce am scris ca sunt de acord cu anularea voturilor din primul tur, vreau sa te felicit sincer pentru ca esti definitia analfabetului functional. Si daca tot vei continua sa semnalizezi ca nu ai inteles ce am scris si ca practic suntem pe aceeasi lungime de unda, nu vreau sa imi consum energia pe tine, si te dau de pe acum in sloboz de analfabet functional. Daca a fost doar o eroare de judecata nu te mai injur si imi cer scuze ca ai fost nevoit sa citesti cum te dau in sloboz de analfabet functional. Insa daca te-ai inflamat pentru ca i-am spurcat pe cei doi popi fututi in cur te rog sa ma anunti, pentru ca am o gramada de injuraturi de morti si familie in repertoriu la adresa prostilor care inca mai cred in dumnezeu. Edited December 9 by Noriega Quote
Matthew Posted December 9 Report Posted December 9 1 minute ago, Noriega said: Daca tu ai inteles din tot ce am scris ca sunt de acord cu anularea voturilor din primul tur vreau sa te felicit sincer pentru ca esti definitia analfabetului functional. Si daca tot vei continua sa semnalizezi ca nu ai inteles ce am scris si ca practic suntem pe aceeasi lungime de unda nu vreau sa imi consum energia pe tine si te dau de pe acum in sloboz de analfabet functional. Daca a fost doar o eroare de judecata nu te mai injur si imi cer scuze ca ai fost nevoit sa citesti cum te dau in sloboz de analfabet functional. Insa daca te-ai inflamat pentru ca i-am spurcat pe cei doi popi fututi in cur te rog sa ma anunti, pentru ca am o gramada de injuraturi de morti si familie in repertoriu la adresa prostilor care inca mai cred in dumnezeu. foarte edgy apuca-te de sport si sari pe pizda 1 Quote
Noriega Posted December 9 Report Posted December 9 Just now, Matthew said: foarte edgy apuca-te de sport si sari pe pizda Ma apuc de ma-ta si iti iau familia in pula. De la nevasta pana la copii Kiss Quote
Matthew Posted December 9 Report Posted December 9 Just now, Noriega said: pana la copii Kiss si curist si pedofil. intreaba-ma de unde stiu ca ai votat masiv elena lasconi Quote