Jump to content
vizitatoru123

Test de mentalitate

Recommended Posts

Posted

Ok poate o stiti poate nu, o simpla problema de logica pentru a testa mentalitatea. M-am luat dupa o chestie scrisa intr-o carte de Kevin Mitnick.

Deci avem cateva numere : 1, 3, 4 si 6. Folosindu-le o singura data numerele in ce combinatie vreti voi cu toate operatiile matematice (adunare, scadere, inmultire,impartire) rezultatul sa dea 24.

Posted (edited)

Stiam si eu ca am gresit , dar vroiam sa vad daca cineva observa..

Bine ! recunosc ..

Nici macar tabla inmultirii nu cred ca o mai stiu , plus ca mi-a fost sila sa iau un telefon sa socotesc..

ce sa-mi mai cer

Ce sa vezi , surse necunoscute :))

1³ x ( 6 x 4 ) = 24 x 1 = 24 ! Pam Pam deci pana la urma nu sunt chiar atat de prost , sper sa nu fi gresit m-as face de ras si mai mult..

Edited by Rockerdish
Posted
Stiam si eu ca am gresit , dar vroiam sa vad daca cineva observa..

Bine ! recunosc ..

Nici macar tabla inmultirii nu cred ca o mai stiu , plus ca mi-a fost sila sa iau un telefon sa socotesc..

ce sa-mi mai cer

Ce sa vezi , surse necunoscute :))

1³ x ( 6 x 4 ) = 24 x 1 = 24 ! Pam Pam deci pana la urma nu sunt chiar atat de prost , sper sa nu fi gresit m-as face de ras si mai mult..

Ridicarea la putere :)) nu era in lista de operatii matematice.

Posted

1³ x ( 6 x 4 ) = 24 x 1 = 24 ! Pam pam deci pana la urma nu sunt chiar atat de prost , sper sa nu fi gresit m-as face de ras si mai mult..

^

|

v

deci avem cateva numere : 1, 3, 4 si 6. folosindu-le o singura data numerele in ce combinatie vreti voi cu toate operatiile matematice (adunare, scadere, inmultire,impartire) rezultatul sa dea 24.

---------------------------------------------

(6 / ( 1 - 3/4))=24 ?

Posted (edited)

Folosindu-le o singura data numerele in ce combinatie vreti voi cu toate operatiile matematice (adunare, scadere, inmultire,impartire) rezultatul sa dea 24.

Pai fratilor nu zice sa folosim toate cele 4 operatii? (+,-,x,/) nu puteri si alte chestii....

Dar cum sa folosim toate cele 4 operatii daca aveam doar 4 numere?

Cred ca raspunsul la testul aceste este multime vida Ø ...

Asta daca nu o fi gresit in exprimarea problemei...

@CRASHoverline: 1³ x ( 6 x 4 ) = 24 x 1 = 24 este le fel ca si asta 1³ x ( 6 x 4 )= 24, omul nu a repetat cifra 1, ceea ce este ilegal aici este ca a facut cu puteri

@Hertz: ce operator semnifica "/" ? impartire?

Edited by curiosul
Posted
(6 / ( 1 - 3/4))=24 ?

Cred ca asta-i rezolvarea.

Hm..n-ai folosit adunare si inmultire... sickness, trebuie folosite toate cele 4 operatii in expresie? sau oricare din ele?

Posted
  1. (6/3) + (4*1)=24
  2. (6*4) * (1^3 )=24
  3. (6/3) + 4^1=24
  4. 6 / ( 1 - 3/4)= 6/(1/4)=6 / 0.25= 600/25 = 24

Tu esti trantit?

(6/3) + (4*1)=24 ???? ce faci concatenezi 2 cu 4?

Ai voie doar + - * /

Solutia corecta e 6/(1-3/4) , de ce va mai bateti capul?

Posted
  1. (6/3) + (4*1)=24 -- ciudat..credeam ca 2+4= 6 :))
  2. (6*4) * (1^3 )=24 -- fara ridicari la putere:P
  3. (6/3) + 4^1=24 -- fara ridicari la putere..si dupa cum am spus 2+4 = 6 nu 24
  4. 6 / ( 1 - 3/4)= 6/(1/4)=6 / 0.25= 600/25 = 24

(am scris in quote)

Tu esti trantit?

(6/3) + (4*1)=24 ???? ce faci concatenezi 2 cu 4?

Ai voie doar + - * /

Solutia corecta e 6/(1-3/4) , de ce va mai bateti capul?

probabil vroia sa faca '2'+'4' ;)) adunare de stringuri..sau cum ai zis tu..concatenare;)