laky_spy Posted April 6, 2010 Report Posted April 6, 2010 Hello. Tocmai am descoperit acest loc pe net si mam inscris cu speranta sa invat inca cate ceva. Am 18 ani, ultimul an la liceu, si sper sa am o cariera in domeniul informaticii Am cunostinte de programare, am lucrat in tecut pe Pascal, Python, Lisp, si acum ma gandesc ca ar mai trebui sa lucrez cu ceva mai aproape de processor, cum ar fi C, sau chiar Assembly. La cine ar trebui sa ma adresez daca am intrebari?P.S.: Care facultate de informatica recomandati in Romania? Am auzit lucrui bune de facultatea din Iasi. Voi ce ziceti? Quote
Nytro Posted April 6, 2010 Report Posted April 6, 2010 Salut. Iasi, Cluj sau Politehnica Bucuresti. Si C++, C apoi Assembly. Bine ai venit. Quote
Steve Posted April 6, 2010 Report Posted April 6, 2010 Sunt din Iasi si e foarte buna facultatea. Quote
laky_spy Posted April 6, 2010 Author Report Posted April 6, 2010 Si C++, C apoi Assembly.Care-i diferenta dintre C++ si C din punctul de vedere a greutatii de a le invata? Mai intai nu C ar trebui sa invat? Quote
Nytro Posted April 6, 2010 Report Posted April 6, 2010 C++ are niste lucruri pe care C nu le are. Eu spun ca e mai greu de lucrat C decat in C++ dar mai greu de invatat C++ decat C. Quote
tjt Posted April 6, 2010 Report Posted April 6, 2010 Bine ai venit.Eu iti recomand sa fugi de universitatile acestea din Romania si sa te orientezi spre strainatate. Quote
AdrianCOM Posted April 9, 2010 Report Posted April 9, 2010 @NytroIn general pe un client/utilizator nu il intereseaza limbajul in care ii faci un program/script. Il intereseaza functionalitatea, consumul de memorie si durata executiei. La toate acestea C este net superior C++-ului.Daca te referi la GUI, cred ca C++ e mai ok. Sunt framework-uri care fac totul pentru tine, gen Qt Quote
vizitatoru123 Posted April 9, 2010 Report Posted April 9, 2010 Tu ai habar ce ai spus ? cauta si tu pe google vezi diferente etc. C++ > C.Apropo bine ai venit ! Quote
AdrianCOM Posted April 9, 2010 Report Posted April 9, 2010 ^Ca tot ziceai ca esti Linux-ist. Ia dai un time la un program in C si unul C++ In plus, C e cel mai portabil limbaj de programare. Cu C++ daca compilezi static iti faci un program cat casa.Singura chestie e ca C++ e OOP. Dar sunt curios daca a folosit vreun user de pe forum facilitatea asta Quote
AdrianCOM Posted April 9, 2010 Report Posted April 9, 2010 P.S.: Oricum, poate si comparatia intre ele 2 e cam trasa de par.C a fost conceput pentru programare de sistem, iar C++ e mai mult folosit pt aplicatii desktop/jocuri... Quote
laky_spy Posted April 9, 2010 Author Report Posted April 9, 2010 Eh, am decis sa raman la C ;P. AM gasit niste carti si tutoriale faine cu programare in C si cum sa creezi exploituri, overflowuri, si chestii. Quote