Jump to content
begood

Google to employees: 'Mac or Linux, but no more Windows'

Recommended Posts

Posted

Google is refusing to let new employees use Windows PCs over fears about its security.

New recruits are given the choice of running Mac OS X or Linux PCs, while many existing staff are migrating from Windows, according to a report in the Financial Times. The move follows the high profile attacks on Google at the end of last year, in which a hole in Internet Explorer was exploited by Chinese hackers.

"We’re not doing any more Windows," a Google employee told the FT. "It is a security effort.”

Linux is open source and we feel good about it. Microsoft we don’t feel so good about

“Many people have been moved away from [Windows] PCs, mostly towards Mac OS, following the China hacking attacks,” said another unnamed Google worker. “Linux is open source and we feel good about it. Microsoft we don’t feel so good about.”

Employees requiring a Windows PCs for tasks such as software testing are now required to seek high-level permission. "Getting a new Windows machine now requires CIO approval,” a company employee claimed.

Google is, of course, currently developing its own alternative to Windows, Chrome OS. The lightweight OS is little more than a web browser that is heavily reliant on internet services, such as Google Docs, Gmail and Reader.

The company eventually wants its 10,000 employees to be running on the home-made OS. "A lot of it is an effort to run things on Google product,” a Google source told the FT. “They want to run things on Chrome.”

Read more: Google ditches Windows after security scare | Security | News | PC Pro http://www.pcpro.co.uk/news/security/358321/google-ditches-windows-after-security-scare

Posted (edited)
vorba lu nytro...se duce la vale windowsu...adevaru ca se credeau si regi...prea si-au luat lumea in cap...

chiar ma bucur ca incep sa scada in sondaje... :D

Ce te face sa crezi ca windows pierde teren?Multi vorbiti sa va aflati in treaba.

Edited by qbert
Posted

Windows-ul va ramane in picioare mult si bine, exista o alternativa pentru utilizatorul medium ?

Linux iese din discutie, a scris colegu @pyth0n3 " Rezolvi o problema si mai gasesti alte 100 de rezolvat.

Mac la ce scor au sa fim seriosi.

Deci ?

Posted

Piata pe care vor o cota cat mai mare, e cea a utilizatorului obisnuit. Restul e nesemnificativ. Atata vreme cat Windows-ul e cel mai simplu de utilizat si se si pirateaza in draci, ramane primul si cu o cota mare.

E vorba aia din reclama: "De ce sa te legi la cap daca nu e nevoie?" Eu, ca simplu utilizator, o sa raman pe Windows fiindca sa recunoastem, ei sunt centrul si restul graviteaza in jurul lor. De ce sa trec pe alt SO daca am tot ce vreau pe Windows?

Posted

Userii normali vor ramane tot timpul pe windows , deoarece este si pre-instalat in majoritatea calculatoarelor care se vand (Nu prea cred ca unul isi va instala un alt sistem operativ deoarece prima problema pe care o va intalni il va duce iar la windows ) , 99 % din servere sunt Unix/linux

Cati din voi au dual-boot Windows-Linux ? probabil jumatate

Cei care au dual-boot de cate ori au deschis linux?

Cel putin eu am instalat personal Linux in dual-boot la cateva peresoane

Statistici in cateva luni :

Unul a deschis o singura data Linux deoarece a gresit sa aleaga Windows in faza de boot

Unul l-a deschis de 4 ori sa foloseasca pidgin si a zis ca yahoo messenger e mai bun

Unul dupa ce a folosit o saptamana Linux a vrut doar windows curat

@strike Rezolvi o problema si gasesti alte 100 ma refer ca totul functioneaza ca un arbore geneologic , Totul e un file, toate procesele sunt bunic >tata >fiu > si tot asa

Daca tata are probleme fiul nu mai exista

Daca bunicul are probleme la randul lor tata si fiul nu mai exista

Deci sunt dezavantaje si avantaje foarte mari

Daca intelegi cum functioneaza ai 100 de probleme care egal 0 , daca nu 100 de probleme fac 100 de probleme

E acum nu vreau sa exagerez dar chiar Microsoft folosesc Linux pt anumite hardware de retea

Dovezi:

Netcraft - Search Web by Domain

Si sa nu imi spuna cineva ca un passive fingerprint

poate sa greseasca in asemene situatii

Cei care nu cred faceti singuri niste teste inainte sa ma contraziceti

Fyodor , care a scris Nmap a scris intrun document public pe internet ca o companie care apartine de Microsoft foloseste ca sisteme Linux

Puteti folosi Nmap pt a vedea aceste lucruri, sa nu uitam ca foloseste 9 diferite tipuri de test pt a stabili un service sau un OS, are un database destul de updated

Am gasit un host cu o distro Red Hat la Microsoft ,pacat ca nu mai gasesc pe netsaaa vi-l arat

Un router e un router ,va avea tot timpul o version embended de Linux

Un firewall hardware va folosi tot timpul ACL si Iptables , (poate folosi si altceva spre esemplu un PF de BSD care apartine la aceeasi familie)

Deci vorbim de windows doar pt a fi folosit in casa , pt jocuri , pt ca Linux e un OS divers si multi sunt obijnuiti cu Windows ,reusind sa inteleaga mai bine ceea ce trebuie sa faca

E nu se nici o problema , trebuie doar intelese lucrurile

Multi se asteapta sa configureze ceva in Linux exact ca in WINDOWS

Pai nu e asa e total divers

Exemplu:

Fiecare program are un file din care va citi fiecare rand si va executa ,

Se cauta filelul , se deschide cu un editor ,se modifica fiecare rand cu anumite informatii , se inchide acest file , se face un updatesau restart a programului , dupa care va face ceea ce ati modificat in acel file

TOTUL E UN FILE IN Linux

Nu se bazeaza pe un menu in care poti configura , asta e ultimul lucru la care se recurge , Exista un terminal in primul plan

Nu functioneaza nimic fara sa nu il faci tu sa mearga (e bine )

Nu merge nimic fara drepturi (e bine si aici )

Reusesti sa vezi exact ceea ce merge , nu exista lucruri care merg si tu habar nu ai de ele

Fac doar diferenta de control asupra sistemului in anumit

Eu dau comenzi iar el executa ceea ce vreau eu si se opreste , nu are nici un drept sa mai faca ceva , spre exemplu sa imi instaleze un toolbar daca eu vreau doar sa faca altceva

Nu vreau sa fac cu toate astea o differenta si sa spun ca Linux e mai tare ca Windows , dar un singur lucru iese clar

Linux este un sistem mult mai sigur decat windows

Spre exemplu iese un exploit pt apache , e bun va fii afectat doar web serverul , nu se va reusi sa se intre in toata reteaua (veti face un deface si gata )

La fel si cu serverul Ftp , se va face attacul si gata , intrati inauntru si ramaneti acolo , aveti access la cateva directory ,nu la intregul sistem

Anumite lucruri pot fi configurate sa functioneze doar in anumite compartimente , si atat ,ajungi intro camera si te invarti prin ea pana te saturi si pleci

Firewalul la fel , permite sa fie configurat in mod Statefull , ceea ce este extraordinar , va face un trace pt toate pachetele .

Spre exemplu se va permite a unui host sa inceapa conexiunea cu un SYN se vor blocca toate cellelalte

NU se va putea face nici un fel de conexiune noua

Ati observat probabil preturile la anumite fairwall-uri hardware , toate folosesc reguli , care daca reusiti sa le faceti singuri la un nivel de experti , e bun , aveti un firewall gratis care este mai bine configurat decat unul care costa 3000 de euro .

Daca va limitati doar sa va jucati jocuri cumparativa un pc cu windows , si stati in casa, dar eu nu vad multe alternative intro companie mare care are de configurat o retea pt bussines sau ma rog

Nu as pune nici macar un host cu windows si nu as lasa pe nimeni sa se colegheze de acasa la locul de munca folosind windows , imi vor pune in pericol reteaua si compania

Deci trebuie sa platesc o licenta pt a folosi windows intro companie + licente pt antivirus si firewall-uri scumpe pt a pune in pericol activitatea

Pot sa descarc o distro Linux , sa modific o gramada de lucruri in source code si sa o configurez in asa fel incat sa imi dea o securitate mult mai buna decat windows, iar totul nu ma va costa nimic ,voi investii bani si resurse pt a invata pe toti cei care lucreaza cum sa evite attaccuri de social engineering

Asadar am configurat un sistem de securitate care face cat de cat fata fiind colegat la o retea periculoasa INTERNET

Voi cumparativa pc cu windows si jucativa cate jocuri vreti , pt ca nu aveti ce pierde decat un format sau un system error care poate fii rezolvat cu o simpla reinstalare a sistemului

Inca o data reamintesc ca se vorbeste doar de securitate , si se va alege ceea ce va permite un sistem mult mai sigur

Posted
Hai ca asata e tare rau de tot,Google foloseste IE in loc sa folosesc browserul creat de ei?:)))))

Nu cred ca google foloseste IE , cred ca cei care sunt angajati folosesc pc cu windows si IE , de obicei asa se intampla in multe companii ,cei care sunt angajati isi cumpara un laptop cu care sa lucreze , pai si au windows preinstalat cu IE