Jump to content
daatdraqq

Plecand de la o idee ...

Recommended Posts

Plecand de la intreruperile de curent din ultimile doua zile , m-am gandit sa achizitionez un generator de curent .

Am gasit unele pe benzina , unele pe motorina , pe gpl si bineinteles eolienele .

Chitros fiind din fire , m-am gandit sa imi construiesc unul singur . Cautand mai multe informatii despre cel mai ieftin combustibil (eoliana cade din start , investitie prea mare )am ajuns aici : Motorul pe apa Introducere .

Stiu ca s-a mai vorbit , totusi ce parere aveti , e real sau e vrajeala ? La fizica , la chimie - am fost varza , nu ca as fi excelat in altele :)) . Astept pareri .

Link to comment
Share on other sites

stai potolit !

Si daca ar produce curent nu cred ca produce indeajuns :)

Daca este real ce zic astia aici ,adica sa obtii ardere , cu un motor de dacia 1310 modificat si adaptat dai curent la 3 case + ca poti sa-ti faci instalatia in casa pe 110 si ai consum si mai mic .

Parca racheta transmisa in spatiu anu asta de romani avea motor pe baza de apa deci exista .

N-am stiut !

Link to comment
Share on other sites

Nu am cunostinte in domeniu dar din cate stiu(foarte posibil sa ma insel asa ca scuzati daca spun prostii), din apa nu se poate obtine energie pur si simplu. decat din moleculele de hidrogen de cele de oxigen separate, reactie care se face cu absorptie de energie, iar in momentul in care le-ai separat si incerci sa le unesti iarasi prin electroliza, reactia e cu degajare de energie(de aici poti extrage energia) insa energia consumata pentru a separa este egala cu energia degajata ulterior. Asa ca acest sistem nu poate fi folosit decat pentru a "purta" energia si nu pentru a o extrage/crea.

Sistemul propune ca 50% din energia folosita de motor sa fie cea obtinuta prin electroliza din unirea moleculelor de hidrogen cu cele de oxigen(de aici rezulta apa) insa pentru a putea obtine "solutia" aceea trebuie sa separati mai intai moleculele de hidrogen si de oxigen din apa si nu puteti face asta decat cu consum de energie. asa ca nu aveti nimic de castigat.. doar ca pierdeti pe alta parte.

Cum zice si pe site:

"Cand curentul electric strabate apa (electrolitul) trecand de la un electrod la altul, molecula de apa se sparge in atomii sai componenti: hidrogen si oxigen. Hidrogenul este eliberat de la electrodul negativ (catodul), iar oxigenul de la electrodul pozitiv (anodul). "

curentul electric strabate apa, deci se face cu consum de energie electrica, de la priza... so, indirect va alimentati masina cu curent de la priza... si in loc sa dati bani la benzinarie ii dati la factura de curent.

Asa ca nu cred ca va fi creata curand masina care va merge cu apa asa cum intelege tot omu... sa torni bidonu de apa in rezervor si sa pornesti la drum. Apa e doar un mijloc de a transforma energia obtinuta de altundeva, e ca o baterie.

Am incercat sa ma exprim cat mai clar cu putinta :D

Link to comment
Share on other sites

un sistem eficient care sa utilizeze asta ar fi sa folosesti panouri fotovoltaice cu care sa alimentezi electroliza din care sa obtii hidrogen pe care sa il imbuteliezi, iar apoi hidrogenul il folosesti pentru a cea energia electrica, totusi e oarecum costisitor inceputul dar cu o investieie cat de cat mica(nu pentru noi insa) poti produce destula energia incat sa nu ai nevoie de alimentare de la reteaua electrica si sa ai si posibilitatea sa dai mai departe. Este in acest moment un sistem de genul acesta folosit undeva in America daca nu ma insel. si tipul repsectiv nu are nevoie de apa, si energie electrica.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...