Jump to content
Dragos

A fost creat procesorul cu 1000 de nuclee

Recommended Posts

  • Moderators

de Bianca Dinu | 29 decembrie 2010

O echipa de cercetatori a reusit imposibilul. Oamenii de stiinta au inglobat 1000 de nuclee separate intr-o noua forma de CPU, iar rezultatul a constat in ceea ce pare a fi o crestere de pana la 20 de ori a performantei actuale.

Procesorul alternant este construit in jurul tehnologiei Field Programmable Gate Array, o forma de management al tranzistorului care ii permite utilizatorului sa defineasca rolurile pentru grupurile de circuite si sa le aloce task-uri individuale – creand multe nuclee care pot fi administrate si comutabile pe loc.

Dr Wim Vanderbauwhede de la Universitatea din Glasgow si o echipa de la Universitatea din Massachusetts Lowell au creat acest CPU, care pe langa faptul ca este mai rapid, este de asemenea mai eficient din punct de vedere al energiei si mai “verde”.

Cu toate astea, testele realizate de oamenii de stiinta nu reprezinta decat o dovada timpurie a functionalitatii conceptului.

A fost creat procesorul cu 1000 de nuclee | Hit.ro

Link to comment
Share on other sites

sunt 1000 de procesoare cu puterea unui cip 186 sau 286 probabil, adica de doar vreo 20-30 mhz, dar chiar si asa este mai mult decat suficient pentru a demonstra ca mai multe nuclee utilizate in mod eficient pot sa ofere o performanta mai mare decat 1-2 nuclee cu o putere foarte mare

Link to comment
Share on other sites

sunt sigur ca are si un pret pe masura.

greu pricepeti ma... e PROOF OF CONCEPT adica a fost facut ca sa vada daca poate fi facut, o incercare de depasire a conditiei umane:))) nu a fost facut cu scopul de a fi produs in masa sau comercializat, e doar un concept, voiau doar sa arate ca SE POATE. Atat!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...