Guest User Name Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 salut,acum 2 luni un prietenul meu a prins cardul unui profesor(fiind la meditatii),si a facut poza fata verso.Imediat,dupa asta s-a folosit de ele ,bagand bani in fulltiltpoker,sume foarte mici,nevizibile,pana acum 3 saptamani,cand contul i-a fost blocat,pe motivul identitatii.Cei de la fulltiltpoker i-au cerut copie de pe buletin,si detalii despre el.Acesta a trimis cele cerute la fulltilt,doar ca nu cele a le lui,ci lu' sorasa.Bun,dupa cele astea,contul nu i-a fost deblocat,si a incercat sa introduca $ in contul meu,dar in zadar.Cei de la poker refuzau tranzactia.Chiar astazi,el s-a dus la meditatii,a dat de profesor,care ii povesteste ca ,cineva ii sustrage din contul bancar bani.O suma mare de peste 600$.Profesorul ii mai spune ca a fost la politie exact acum 3 saptamani,si ca a depus o plangere,si lunea aceasta va fi chemat la politie la bucuresti,la un procuror de la criminalitate informatica.Acesta ii arata prietenului meu un desfasurator,in care ii arata unde au fost extrasi banii...ei isi continua meditatia...aveti idee daca il poate salta pentru asta?ce risca?la ce il incadreaza?mie mi se poate intampla ceva?Ce ma sfatuiti?Ce il sfatuiti?Va rog astept un raspuns ,cat se poate de repede!Sorry pentru povestire,dar nu ma descurc.sper sa ma fi facut inteles. Quote
yceman Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 (edited) fraude informatice...daca povestea e reala...si daca prietenu tau nu a folosit nici o metoda sa isi acopere urmele e groasa rau...si daca si-a acoperit urmele tot o s-o ia pe sorsa la ture...si tot la el o sa ajunga... dar daca e prima abatere cam dupa 1 an o sa iasa sau va sta 15 ani pt fraude informatice.. parca atat era pedeapsa tu scapi. n-ai nici o treaba Edited February 4, 2011 by yceman Quote
go_sword Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 el va fi acuzat de frauda si furt de identitate iar tu de nimic Quote
cyberanizer Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 io zic sa isi faca de pe acum bagajele si sa plece din europa...sa se duca pe o insula cativa ani... Quote
shauru Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 prima abatere e suspendare maxim. Daca profesorul vrea sa-l bage si nu retrage plangerea e mai grav. Daca asi retrage plangerea se va judeca cu politia va scapa cu maxim suspendare. Quote
Guest User Name Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 deci,treaba e groasa.Daca ar ascunde probe? Quote
shauru Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 treaba nu e groasa deloc. Daca omu nu are alte dosare, belele sa stea linistit. Quote
Guest User Name Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 nu,nu are nici un fel de problema cu militienii.imi puteti da un articol din codul penal unde sunt incadrarile? Quote
IceCrash Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 Chiar asa de rapid o sa se intample toate astea?Eu cred ca o sa doarma mai toti pe ei o perioada. Quote
p3tru Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 Cat de prost sa fi sa trimiti datele si pozele lu sora'sa?.... doamne da'l in pula mea, tu nu patesti nimic, ca nu sti nimic!El o va suge, imediat ce aia de pe fulltiltpoker le dau datele politistilor de la noi (aici poate dura si cateva luni)Zii sa isi faca bagajele si sa plece din europa... american dream... cat mai poate , sau sa ramana, si daca e minor o sa plateasca a lui suma de bani si toate cacaturile Quote
shauru Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 IceCrash are dreptate, orikum stai linistit nu va fi acuzat de nimic daca el se tine tare. Daca e dala de se scapa noaptea in pat, se duce si la parnaie. Eu am gasit portofel cu card am scos bani dar am fost filmat la banca nu am recunoscut pana nu am vazut filmarea.Am dat bani inapoi atat! Quote
yceman Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 nu,nu are nici un fel de problema cu militienii.imi puteti da un articol din codul penal unde sunt incadrarile?Codul Penal 2009 -Infractiuni contra Sigurantei si Integritatii Sistemelor si Datelor Informatice Quote
qbert Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 o sa fie ceva futai pe la politie,dar daca nu are antecedente scapa. Quote
romanu Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 Cat de prosttttttttttttttttttttt. Cum pula mea, sa dai datele lu sorasa, cand el e PROFESOR, deci e barbat. Asa.. sincer, la o faza dinasta a fost foarte idiot. Parnaie nu cred ca face, daca nu a mai avut vreo fapta penala pana atunci, nu prea cred ca o sa faca. Quote
Guest User Name Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 @romanu:nu ai inteles.prietenul meu a trimis copie dupa buletinul lu' sorasa,la fulltiltpoker,pentru a-i debloca contul.ramane la voia sortii,ce se va intampla.sper sa scape ieftin. Quote
romanu Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 Ma. deci la faza asta iti dau un sfat, daca tipu se tine bine, si isi cam "aranjeaza" putin pc-ul, nu vor avea dovezi ca a fost el/sorasa. ar putea sa dea de inteles, ca nu ar fi atat de prost so bage pe sorasa. Quote
keenzo Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 e cam complicata miscarea,dar poti sa faci treaba aia cu un trojan sau un keyloger,isi baga un trojan in pc,zice ca nu a fost el sau ceva de genu,ca cineva a jucat de pe pc'u lui,nush daca e o idee buna,dar poate e o solutie,bafta oricum.succes! ;x Quote
ripoff Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 sunt mai multe variante:1.daca a folosit ip-ul lui este mancat, este mancat din prima.2.daca nu...lasi pozele care le-ai trimis la poker pe desktop, pui share la odc si zici ca le-a tras cineva...si schimbi URGENT providerul de internet chiar de maine daca e posibil. Quote
Guest User Name Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 (edited) @romanu:dovezile sunt in server la romtelecom,cat si la fulltiltpoker.@keenzo:nu cred ca ii va lua cineva fapta.Plus ca se sparge repede.E fricos.E genul de om haiduc,cand este in camera,dar afara este fricos.@ripoff:IP-ul lui cred ca este urmarit de minim 3 saptamani.Ideea ta este buna.ramane de vazut ce va face. Edited February 4, 2011 by User Name Quote
m0rphic Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 Nasoala rau treaba,s-a riscat degeaba si acuma de il prinde e destul de urat.Ar putea totusi sa faca cum zice kenzo,sa para ca a facut alcineva fraude cu un trojan. Quote
keenzo Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 da fratica, iei prg ala de demagnetizat hddu,til demagnetizezi,se curata tot tot,nu mai au ce sa faca,si apoi frumos bagi un trojan si ceva keyloger,iti bagi un antivirus din ala naspa free,si voila,zici ca nu stii nimic,cineva s-a folosit de pcu tau etc.vrajeli din astea,zici ca tot primeai mesaje din alea pe mess cu facebook si ai dat click pe ele si etc prostii dastea.Succes inca odata! Quote
go_sword Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 program de demagnetizat ? daca iti demagnetizezi hdd'ul cum sa mai "frumos bagi un trojan si ceva keyloger,iti bagi un antivirus din ala naspa free" ? Quote
ripoff Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 scuze ca mai imi dau inca o data cu parerea.daca il intreaba cineva eu zic nici sa nu pomeneasca ca stie ce sunt alea keylogere trojeni si nebunii dastea."demagnetizezi" hardul bagi win 98 + 2 jocuri tarzan si hercule si la asta foloseai calculatorul.totul depinde de personalitatea lui daca scapa fara dosar,ca de parnaie nu se pune problema! Quote
flaviusone Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 @romanu:nu ai inteles.prietenul meu a trimis copie dupa buletinul lu' sorasa,la fulltiltpoker,pentru a-i debloca contul.ramane la voia sortii,ce se va intampla.sper sa scape ieftin.E tarziu acum dar totusi daca stai sa te gandesti, daca a fost in stare sa fure datele la un card nu a fost in stare sa modifice un buletin in photoshop ? Ma rog acuma ii urez succes , daca se are bine cu profesoru ala si ii inapoiaza banii furati cred ca e ok. Quote