Jump to content
Guest User Name

scoala vietii sau scoala de zi cu zi.

Recommended Posts

Guest User Name

Salut,tot stau si ma gandesc,cum de unii au vile peste vile,masini scumpe,sunt respectati peste tot,si pizde multe.

Stateam la vorba cu un coleg,si ne dadeam cu parerea.cum de e adevarat?!

Ce credeti ca te-ar ajuta mai mult in viata pentru a avea succes?

Link to comment
Share on other sites

Guest Sicko

@User Name sa pleci de jos e foarte greu, majoritatea is baieti de bani gata cu afacerile murdare a lui tata si a lui mama.

Daca vrei cu adevarat ai sanse, e greu dar exista sansa:)

Sau castigi la loto.

Link to comment
Share on other sites

Majoritatea au plecat de la afacerea lu taticu/mamica. Sunt cei care isi duc nevasta la produs Spania/Olanda/Italia , apoi mai gasesc 3-4 fete si uite asa vin masinilie si vilele. Apoi incepi sa imparti bani la politai sa fii ok si gata nu mai ai o treaba cu lumea.

Link to comment
Share on other sites

ce te`ar ajuta mai mult ?

coaie...coaie mari si tari ... sa ai tupeul sa faci..

Multi am vazut ca au idei si stiu ce sa faca dar nu au curajul sa faca ;) daca va intind acum 5 carti de credit clonate si va trimit la bancomat cu ele o sa va fie frica numa cand le tineti in mana dar cand scoateti banii.... asta va lipseste sa va ridicati de jos singuri pe sula voastra ;) iar daca vrei sa faci totul corect si singur... ohooo scenariu de filmmm ...wake the fuck up. Reusesc cativa..ii inumeri pe degete ;) si nu asa mult

si mai sunt si acea specie de lichele care le doresc sa le moara parintii ... cei numiti "de bani gata"

si scoala sa mearga si ea pe parcus sa nu puti a prost..ceafa lata bmw si carte pla

Edited by yceman
Link to comment
Share on other sites

La ce bun toate vilele si masinile scumpe? Sunt mai mult ptr mandrie. A fi bogat nu inseamna sa ai vile si masini. Exista multe feluri de "bogatie". Crezi ca le duci cu tine? Multi au incercat sa se ingroape cu ele, ca sa le duca in viata de apoi, si acuma le gasim prin muzee.

Crezi ca vilele si masinile ti-ar aduce fericirea deplina; mai gandeste-te.

Sa faci bani e o alta poveste. Uita-te la Warren Buffet ca de ex. A cumparat o casa acuma 40-50 de ani (cel putin), are firme dupa firme, uita-te la el cum se imbraca si ce atitudine are despre bani. Invata de la acei oameni de succes.

Nu vreau sa judec, dar asta e gandirea romanului incult sa faca bani cu curve, furturi, gainarii.

Trebuie sa stii cum sa faci afaceri, cum sa investesti, cum sa vorbesti, sa te vinzi.

Incepe cu o mica afacere, poate nu in Romania, ca dupa ce au furat-o si vandut-o atatia romani, nu mai e nimic din ea, dar poate in alta tzara.

Idee: Poti sa incepi cu o firma de curatenie, angajezi cateva femei harnice (chiar si barbati), oferi curatenie prin case, firme, companii, in strainatate. Mereu sa faci pe placul clientului, sa oferi calitate, preturi competitive, etc.

Apropo, ptr asta ai nevoie sa stii putin (sau mai mult) in ce consta sa ai o afacere si cum sa o conduci eficient.

Lenin a zis:" Invata, invata, invata!"

Iti doresc succes la fiecare pas!

Link to comment
Share on other sites

E mai mult o chestiune de noroc. Analizeaza tu fiecare om pe care il consideri bogat, vezi de unde a pornit, in ce circumstante si vei observa ca la baza sta norocul.

Treaba cu papagalul si tupeul e pentru copii. Multi "smenari" au papagal si tupeu si ajung la parnaie pentru ca sunt prosti.

Fiecare om bogat a avut la inceput sansa de start. E greu spre imposibil sa ajungi om de afaceri cu bani putini si legal.

Norocul ti-l poti face si singur uneori. Cauta circumstante favorabile.

Elimina treburile cu dorguri,carduri etc. Nu merg la infinit. Cand zici "sa ai tupeu" nu inseamna sa fii prost. Cunosc oameni care au intrat la parnaie din cauza prostiei.

Trebuie sa privesti in ansamblu.. sa intelegi in ce lume traiesti. Putini sunt bogati si foarte multi sunt saraci.

Poftim aici How to Become As Rich As Bill Gates

Un proaspat absolvent al MIT computer science iti poate da cateva detalii.

Ideea e simpla. Oamenii se transforma din bogati in si mai bogati pentru ca au banii necesari pentru a exploata. Se numeste capitalism si s-a infiintat dupa caderea lu' Ceasca ;)

Sunt adept al economiilor echilibrate. Controlate. Nu al capitalismului.

Scoala te ajuta si nu prea.

In realitate scoala nu e facuta pentru intreprinzatori. E facuta ca sa ai un bagaj de cunostinte si sa te pregateasca pentru viata. Nu se stie viitorul asa ca orice informatie in plus nu strica.

Link to comment
Share on other sites

e greu de plecat,adevarat.
- vorbesti de plecat inafara tarii? Stiu ca nu e usor. Dar e mai bine sa stai asa in Romania si iti irosesti tineretea. La varsta asta trebuie sa fi cat de cat curajos, aventurier, curios. Esti in Romania ca pestele ala mic intr-un borcan. Daca ai stii numai ca lumea asta, e cat un ocean de mare.

Trebuie sa inveti cum sa-ti schimbi atitudinea si modul in care te uiti la lumea asta. Daca o vezi limitata, e limitata. Cauta raspunsuri, citeste carti, invata invata. Stiu ca e greu in ziua de azi; dar viata e o lupta, si nu te poti da batut. Invata ce inseamna sa dobandesti succesul, cum, in ce masura. Cauta si vei gasi, bate si tzi se va deschide.

Cineva a zis odata:" Never, never, never, never give up!"

Link to comment
Share on other sites

@WarLord "Crezi ca vilele si masinile ti-ar aduce fericirea deplina; mai gandeste-te." Da!

e greu de plecat,adevarat.

Nu-ti vor aduce fericirea, hai sa-ti spun ceva, daca ai 500.000 € ce faci cu ei? In cel mult un an de zile nu-i mai ai, de ce nu mai ai? Este simplu nu stii cum sa-i folosesti, te duci si-ti cumperi masina, casa, restul ii bagi in afaceri, afacerile nu-ti merg, bancile te fut, avocati ca de trebui sa stii ce faci, te fut si aia. Eu la 18 ani castigam 2500-3000 € mi-a mers bine o perioada de timp, acum nu stiu ce sa invart, am 1500 € si caut in ce sa investesc 1200 € restul este pentru permis.

Link to comment
Share on other sites

Scoala e facuta sa te invete bazele lucrurilor, de aia avem studii superioare, zic eu. De ce crezi ca se numeste "superioare"? :))

Scoala e deasemenea facuta sa te faca sclav. Cum au zis parintii tai cand ai fost mic sau profesorii tai "invata ca sa lucrezi ptr o firma buna, sa fi un angajat bun, destept". Scoala nu te-a invatzat cum sa fi patron, cum sa folosesti banii ca sa faci bani, cum sa investesti, cum sa cheltuiesti. Te-a invatzat cum sa devi un "angajat bun", nu sef bun. Societatea noastra nu are nevoie de oameni destepti, conducatori, sefi, are nevoie de muncitori, sclavi, inculti, usor de manipulat, mintiti.

"Si cunostinta va va face liberi" - Eminescu sau Isus. Nu mai stiu exact. :))

Link to comment
Share on other sites

Ma intreb uneori, oare ce ar merge ca afacere in Romania? Constructiile? I.T.? Restaurante? Magazine de haine? Adica, hai sa ne gandim putin. Va provoc putin acuma. Sunt curios. Personal doresc sa investesc in Romania.

Citesc despre indieni (din India), aia traiau cu vaca si maimutza in casa, si acuma au ajuns o putere mondiala. Stau si ma gandesc ca si romanii au talent la I.T., la noi de ce nu vin strainii sa investeasca ca la indieni. Si noi romanii avem potential, vorbim multi dintre noi 2-3 limbi straine, suntem descurcareti, si totusi, e trista povestea Romaniei. Apropo, trebuie sa multumim guvernului Romaniei ptr asta. E vina lor ca strainii nu au avantaje ca investitori in Romania.

Voi ce ziceti?

Link to comment
Share on other sites

Ce credeti ca te-ar ajuta mai mult in viata pentru a avea succes?

Imi pare rau sa spun asta dar am ajuns la concluzia ca a pleca din Romania e cel mai bun lucru care poti sa il faci.Daca nu au parintii tai terenuri pe la tara, , -care sa le vinzi sa fi si tu ca baietii aia "smecheri cu pizde multe " - asa cum au facut majoritatea taranoilor care acum se dau mari pe la Bucuresti...ma doare-n pula daca am jignit pe careva de pe aici.,si ei pan la 20 de ani taiau lemne din padure sa isi faca focu in casa ADEVARAT viata nu e dreapta..tu care ai invatat (nu zic de mine)ai o facultate esti la a doua poate si nu ai bani de mancare dupa ce iti platesti chiria si plm ce sa faci sau daca nu ai avut parinti securisti ca ei.Inveti mergi mai departe DAR ASTA E VIATA NU E DREAPTA e vorba de noroc plm ce stiu eu.Mai lucrezi printr-o firma unde taranoii si-au adus toata familia si primesti ORDINE de la unii mai slabi ca tine din toate puncele de vedere,..dar na ce sa-i faci cand tacsu e sef peste tot departamentul... :| :| :|

Edited by ripoff
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...