nedo Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 React OS este un sistem de operare creat pe baza design-ului windows xp/2003, kernelul este scris de la 0 pentru a imita sistemul NT al windows.Acest sistem de operare este primul sistem de operare nativ compatibil cu aplicatiile windows. Si de asemenea este open source. In acest moment este la versiunea 0.3.13 care este in stadiul alfa. Totusi poate fi descarcat si incercat.Interfata grafica este aproape complet identica cu cea a windows XP.Pagina lor este aici . Poate fi descarcat sub forma de live cd, install cd, imagine pentru virtual box, qemu sau vmware, sau sub forma de cod sursa.Daca aveti cunostinte avansate de programare ii puteti ajuta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
totti93 Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 Incercat in VirtualBox si merge bine... Mi-a placut acel Application Manager, cum au si unele distributii Linux... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p3tru Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 Se misca bine, dar sunt cuvinte mari "inlocuitorul Windows" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ripoff Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 mda.. l-am incercat dar nu l-as schimba definitiv cu un windows,poate fiind free e avantajos pentru firme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nedo Posted May 2, 2011 Author Report Share Posted May 2, 2011 nici nu trebuie, cel putin nu momentan, acesta fiind inca in stadiul alfa. Mai este mult de lucru la el. Poate peste 1-2 ani cand o sa fie terminat atunci o sa merite. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blech Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 mananca mai putin decat xp? ram si proc... ca am un calculator vechi si nu stiu daca sa pun un distro de linux sau altceva pe el si sa il pun in baie.... sa navighez in timp ce ma cac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nedo Posted May 2, 2011 Author Report Share Posted May 2, 2011 daca vrei doar sa il testezi da, poti sa folosesti asta, daca vrei ceva pe care sa te poti baza sugerez o versiune de linux.Din ce am citit consuma cam la fel de multe resurse ca si windows 2000. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rao Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 sa iasa un sistem de operare open source, pe care se pot instala FIFA, CS1.6, NFS si WOW...si sa vezi cum mai mult de jumatate de Romanie se muta pe acel sistem moka. Problema cu linix nu ar fi fost look-ul, ci mai degraba imposibilitatea/greutatea intalarii anumitor aplicatii compatibile. Cum majoritatea jocurilor PC sunt pe platforma windows...Dar nu mai e mult si imperiul Microsoft Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nedo Posted May 11, 2011 Author Report Share Posted May 11, 2011 Ai dreptate, si acest sistem de operare asta incearca sa faca. Un sistem de operare pe care poti instala orice aplicatie pe care o instalezi pe windows, deci si fifa, cs, nfs, wow, office, photoshop, sony vegas, si cam orice alta aplicatie creeata pentru windows.Proiectul probabil mai are vreo 1-2 ani pana va fi gata de utilizare, dar chiar si in acest moment merge binisor, dar nu are multe chestii pe care windows-ul le are. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hammerfall Posted May 23, 2011 Report Share Posted May 23, 2011 Va dati seama ca daca va ajunge ceva mai popular, Microsoft ii va da in judecata pentru ca le-au copiat interfata grafica, practic fiind o incalcare a copyright-ului. Acum sunt prea marunti ca sa se complice. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nedo Posted May 23, 2011 Author Report Share Posted May 23, 2011 Interfata grafica nu au cum sa o copieze. Nu este identica cu cea windows-ului. SI daca e ceva nu e greu sa schimbi o tema Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nytro Posted May 23, 2011 Report Share Posted May 23, 2011 Nu au ce sa faca. Nu au copiat nimic de la Microsot. Am inteles ca cei de la Microsoft au cerut o analiza a codului sursa, dupa ce acum multi ani aparuse pe net codul sursa de la un Windows NT parca, si nu era nimic copiat.Munca lor e proprie sau "imprumutata" de la Wine (stiti si voi ce este). Ei doar se uita pe MSDN, vad ce functii au cei de la Microsoft, si le scriu ei de la 0. Am vrut si eu sa scriu 2-3 functii care am vazut ca nu sunt implementate, dar ar fi de preferat sa o faca cineva care se pricepe mai bine.PS: Puteti intalni des mesajul: functia nu a fost implementata. Si puteti invata foarte multe din codul sursa, eu ma uitam peste Loader-ul lor... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nedo Posted May 23, 2011 Author Report Share Posted May 23, 2011 Tu esti mult mai avansat in c/c++ (cel putin fata de mine) dar de aia am sursa descarcata in calculator Sa mai invat si eu cate ceva. Poate in 1-2 ani totusi o sa ajunga in beta sau mai mult Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nytro Posted May 23, 2011 Report Share Posted May 23, 2011 Eu am vrut sa ma implic, dar nu e deloc usor, nu se fac lucruri banale pe acolo. Cauta cartea Windows NT Internals (co-autor - Alex Ionescu, un roman) daca iti plac astfel de lucruri. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nedo Posted May 23, 2011 Author Report Share Posted May 23, 2011 Am observat ca Alex Ionescu este trecut pe pagina wiki a React OS. Se pare ca participa la dezvoltarea ei. Legat de cartea sugerata de tine el a participat la dezoltarea editiei ai 5-ea a acelei carti si este despre Vista and Server 2008. Editia a 4-a se ocupa de xp, server 2003 si win 2000. Le-am descarcat pe amandoua. Sper sa nu imi prind prea mult urechile in ele Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sado Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 React OS = cel mai instabil sistem de operare dupa Win95. Daca vreti altceva decat Windows, mergeti pe POSIX(Linux, BSD, Solaris etc) sau chiar Haiku(semi POSIX), AROS, Syllable sau daca va intereseaza doar robotica/automatica=>DexOS sau KolibriOS. Vorbesti aiurea si fara rost..e normal sa fie instabil de vreme ce e doar in versiunea alpha..asteapta si tu 10-30 luni si vezi ca intrece winsucks.. fac pariu pe treaba asta... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellScream Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 Si uite asa are Microsoft concurenta. Un OS care este 100% compatibil cu aplicatiile lor, dar este FREE. Parca vad ca in cativa ani microsoft fie scade preturile, fie cumpara compania. O sa fie interesant. Ar fi frumos sa implementeze pe OS, si o secventa de unix, astfel incat sa poti rula orice fel de aplicatie, trecerea de la un modul la altul facanduse prin logoff (doar o idee de noob, dar ar fi frumos...desi nu stiu cat de stabil). Anyway....una peste alta...Domnul Bill "Porti" ar trebui sa se gandeasca serios cu privire la preturile de lansare al sistemului de operare, avand in vedere ca a aparut deja pe piata un sistem free, open source, care este (va fi) un ilocuitor si un concurent solid al produsului dezvoltat de el.O sa urmeze o perioada cel putin interesanta pe piata IT. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nytro Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 "In February 1998, ReactOS began." ( ReactOS's history - ReactOS Website )O sa treaca vreo 20 de ani pana sa ajunga la nivelul la care a ajuns Microsoft cu Windows 7. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scorpionadi Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 sa iasa un sistem de operare open source, pe care se pot instala FIFA, CS1.6, NFS si WOW...si sa vezi cum mai mult de jumatate de Romanie se muta pe acel sistem moka. Problema cu linix nu ar fi fost look-ul, ci mai degraba imposibilitatea/greutatea intalarii anumitor aplicatii compatibile. Cum majoritatea jocurilor PC sunt pe platforma windows...Dar nu mai e mult si imperiul Microsoft Nu cred ca sunt foarte multi dintre noi care sa aiba windows cu licenta si probabil ca nici tu, asa ca nu cred ca asta sa fie motivul pentru care sa incerce cineva acest sistem de operare. Oricum cu cat mai multe cu atat mai bine sa avem de unde alege. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...