Jump to content
tiodr

Eroare rulare .exe pe alt calculator

Recommended Posts

Salut baieti, am si eu o problema: am creat in Visual C++ 2008 un program simplu ce calculeaza ecuatia de gradul II, problema este ca atunci cand rulez .exe-le pe alt calculator (nu pe cel pe care a fost creat) imi apare eroarea urmatoare:

eroarev.jpg

Ce as putea sa ii fac .exe-lui din Visual C++ sau din orice alt program astfel incat sa mearga si pe alte calculatoare ca orice aplicatie obisnuita?

PS: Am citit pe net ca eroarea e din cauza faptului ca cei care ruleaza aplicatia nu au Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package (x86) instalat.

Edited by tiodr

Salut!

Am si eu o problema asemanatoare cu un program scris in C++.

Folosesc CodeBlocks si MinGW. Am facut o interfata grafica cu ResEdit.

In Windows 7 programul ruleaza perfect dar in windows XP nu se vede interfata grafica.

Exista vreo incompatibilitate? Sau e nevoie de ceva suplimentar ca sa-l fac sa mearga pe XP?

Salut!

Am si eu o problema asemanatoare cu un program scris in C++.

Folosesc CodeBlocks si MinGW. Am facut o interfata grafica cu ResEdit.

In Windows 7 programul ruleaza perfect dar in windows XP nu se vede interfata grafica.

Exista vreo incompatibilitate? Sau e nevoie de ceva suplimentar ca sa-l fac sa mearga pe XP?

fa cum a zis Zamolxis666 si iti va merge, mie cel putin imi merge

cand nu va merge un executabil e clar ca nu aveti dependintele. daca e facut in .net nu aveti versiunea respectiva instalata, iar daca e compilat intr-o anumita versiune de visual c++ si nu l-ati compilat cu /MT la "c++ code generation" (cu CRT static) atunci va depinde de dll-urile de la runtime-ul de C++ (deci trebuie instalata aceeasi versiune de "visual c redistributable" pe celalalt calculator). Daca vreti sa vedeti de ce depinde un executabil puteti folosi si tool-uri gen dependency walker. Debug si Release sunt doar niste configuratii de compilare nu asigura includerea anumitor dependinte.

pai java are nevoie de JRE, php are nevoie de php.exe iar in delphi probabil ca si in C++ trebuie sa linkezi static librariile ca sa nu depinzi de nici un dll. Orice program C++ compilat cu linkarea statica a librariilor va rula mereu pe un windows proaspat instalat fara nimic altceva.