Jump to content
Nytro

Angajatii lui Zuckerberg se imbogatesc inca de la angajare

Recommended Posts

[h=1]Angajatii lui Zuckerberg se imbogatesc inca de la angajare. Cat castiga un student fara experienta la Facebook[/h] [h=2] Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, isi rasplateste regeste internii. Mai mult, cei care ajung in practica in compania antreprenorului marturisesc ca reusesc sa stranga intr-un an suficienti bani cat sa-si permita apoi diverse extravagante.

[/h] 28 aprilie 2012 06:00 | 659 vizualizari | autor: incont.ro

Un salariu mediu pentru un practician care se ocupa de dezvoltarea de software in cadrul Facebook este peste 5.000 de dolari pe luna, potrivit Business Insider.

Daca nu luam in calcul impozitele pe care practicantii le platesc catre statul american, onorariul acestora ajung la 60.000 de dolari pe an, destul de multi bani pentru cineva cu putina experienta in programare.

Ba mai mult, exista interni si mai norocosi. Conform unor surse citate de Business Insider, unii studenti sau masteranzi ajunsi in practica la reteaua de socializare castiga si 6.800 de dolari pe luna, bani la care se adauga o bursa pentru cheltuielile personale, in valoare de 1.000 de dolari.

Media salariala pentru un inginer care se ocupa cu programarea la Facebook este de 6.229 de dolari, scrie si GlassDoor.com.

Facebook vrea sa atraga aproximativ 5 miliarde de dolari prin listarea la bursa, pregatind cea mai mare oferta publica initiala efectuata vreodata in industria IT, care i-ar putea asigura o capitalizare de pana la 100 miliarde de dolari.

Analistii considera ca investitorii se vor bate pe actiunile Facebook in cadrul ofertei publice initiale, insa semnalele negative privind incetinirea cresterii i-ar putea determina pe unii sa nu devina actionari pe termen lung.

Facebook, fondata in 2004 de Mark Zuckerberg, a depasit in primul trimestru pentru prima data pragul de 900 milioane de utilizatori activi lunar. Compania a angajat 1.100 de persoane in ultimele 12 luni, numarul total de angajati ajungand la 3.539, potrivit raportarilor inaintate luni seara Comisiei pentru valori mobiliare din SUA.

Cheltuielile s-au dublat in ultimele 12 luni, in timp ce veniturile au urcat cu numai 45%, a precizat compania. Profitul net a scazut astfel cu 12% in primul trimestru, la 205 milioane de dolari, de la 233 milioane de dolari in perioada corespunzatoare a anului trecut. Veniturile au totalizat 1,06 miliarde de dolari, in scadere cu 6% fata de trimestrul al patrulea.

Pe langa incetinirea cresterii, Facebook are si probleme legate de drepturile de proprietate intelectuala si brevete. Yahoo a dat in judecata Facebook pentru incalcarea unor brevete, in timp ce reteaua de socializare incearca sa-si consolideze portofoliul de drepturi de proprietate intelectuala pentru a evita viitoare infruntari in instanta.

Facebook a anuntat luni ca va plati 550 milioane de dolari catre Microsoft, pentru un portofoliu de cateva sute de brevete.

Sursa: Angajatii lui Zuckerberg se imbogatesc inca de la angajare. Cat castiga un student fara experienta la Facebook - www.InCont.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest Kovalski

mi se pare un salariu exorbitant pentru un tanar programator fara experienta...

cunosc ingineri care lucreaza de 10-15 ani in domeniu si au salarii de 1800-2000 de euro...

dupa zeci de ani de munca si experienta...

oameni talentati si excelent de buni...

dar ma rog.. fiecare companie isi plateste angajatii dupa bunul plac...

dar sunt si ingineri care au 3500 de euro salariu lunar doar pentru faptul ca sunt scotieni/germani/americani.

iar pe aceeasi functie in aceeasi companie un inginer slovac ia salariul de 1800 de euro...

Link to comment
Share on other sites

Smecheria cu salariile mari e ca de cele mai multe ori se semneaza contracte pe perioade mari de timp, probabil asa e si aici, daca semneaza pe 2-3 ani, deja in 6 luni stie de ajuns ca sa merite acel salariu (bine, 1 an sa zicem), apoi devine "profitabil" pentru firma.

Link to comment
Share on other sites

Cand iei atatia bani dai tot ce e mai bun din tine! Daca esti motivat si nu te gandesti la ziua de maine muncesti altfel + ca trebuie sa fii tampit sa nu faci asta cand ai un loc de munca stabil inca din facultate , platit bine , intr-o companie mare cu posibilitati uriase in viitor !

Link to comment
Share on other sites

Nu as cumpara niciodata actiuni la FB... sau cel putin nu pe termen lung.

Inevitabil va scadea.

A scazut el Microsoft... :)

Asta cu actiunile la Facebook mi se pare un fel de Caritas. Adica ei au venituri pe Q1 2012 de 1mld si vor o capitalizare bursiera de 100 mld (nr act x val de piata actiune).

Spre comparatie Intel are o cap bursiera de 150mld si venituti Q1 2012 de 54mld, Microsoft are o capitalizare bursiera de 265 mld si venituri de 18 mld (apropopo microsoft cred ca a scazut de la vreo 500 mld), Google : 205 mld capitalizare bursiera si venituri de 11 mld etc etc

In concluzie poti cumpara actiuni facebook daca ai bani seriosi dar nu te baza ca investiie pe asta ci numai speculativ....

Link to comment
Share on other sites

Depinde si de companie si ce urmareste, daca o sa caute sa-si acopere datoriile nu o sa produca mult profit si se orienteaza spre cheltuieli, urmand sa compenseze in urmatoarele exercitii financiare.

Ca investitie pe termen scurt, (<1 an ca-s active circulante) poti sa-ti incerci norocul cu 1000 euro. Nu de alta, insa au si ei cei mai buni economisti si stiu cum sa atraga actionarii si sa-i foloseasca in interes propriu. Eu unul nu as baga multi bani in asa ceva, fara cativa zeci de ani de experienta in IT si pe piata bursiera.

Link to comment
Share on other sites

Interesante sume dar hai sa fim seriosi, nimeni nu se imbogateste cu $5k.

faci tu $5k pe luna ?

Eu zic ca e un salar foarte ok.

Vina ~ 28$ pe ora un rating destul de bun.

+ ca esti platit 8 ore pe zi, daca te gandesti ca un freelancer trebuie sa stea in povesti + cautat de proiecte(si nu e platit pentru asta)

Link to comment
Share on other sites

@Robert1995 ...gresesti cu calculele...majoritatea care sunt angajati la facebook sunt studenti si masteranzi care mai au si cursuri si altele la scoala lucrand in jur de 6h/zi si in plus nici nu sunt obligati sa mearga ma sediu atata timp cat isi fac treaba ! Deci sumele obtinute sunt enorme mai ales pt cineva care nu are deloc experienta!

Link to comment
Share on other sites

Guest Kovalski

da.. pe multi din pareristii astia ii bate foamea 1-0 la pauza dar na...

vorbesc unele persoane de mii de dolari parca ar fi zeci de lei.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...