inteleptul Posted September 16, 2012 Report Posted September 16, 2012 O flot? impresionant? de nave de r?zboi se grupeaz? în Golful Persic, în a?teptarea unui posibil atac al Israelului împotriva Iranului, conform Daily Telegraph. "Armada" format? din nave de lupt?, portavioane, dragoare de mine ?i submarine se îndreapt? spre strâmtoarea Ormuz, element esen?ial în acest context. Prin strâmtoarea Ormuz trec zilnic circa 18 milioane de barili de petrol, sau 35% din petrolul tranzac?ionat pe mare , din întreaga lume. O blocad? în acest punct strategic ar avea efecte catastrofale asupra Marii Britanii, Europei, SUA ?i Japoniei, economii care se bazeaz? pe ?i?eiul din golf, mai scrie Daily Telegraph. Preg?titndu-se de un atac preventiv din partea Israelului ?i de un r?spuns al Teheranului, navele de r?zboi au început sâmb?t? un antrenament de 12 zile. Manevrele militare sunt cele mai ample desf??urate vreodata în regiune.Acestea vor consta în exerci?ii de distrugere a unei eventuale blocade a strâmtorii care are, în cel mai îngust punct, 34 km, ?i manevere de contra-minare.Surse din zona apararii sustin ca, desi capacitatile iraniene nu sunt sofisticate din punct de vedere tehnologic, Iranul poate da lovituri letale impotriva navelor britanice si americane, folosind mini-sbmarine, barci rapide de atac, mine sau instalatii anti-racheta aflate pe mal.In cazul unui razboi, principala amenintare ar veni de la corpul marinei Garzilor Revolutionare Islamice, care sunt asteptate sa adopte o strategie de "interzicere a accesului" inaintea unui atac, vizand in mod direct navele americane, atacand transportatoarele comerciale si minand puncte de frontiera maritime vitale din Golful Persic.Manevrele militare navale au loc in contextul in care Barack Obama se intalneste cu premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru a discuta criza iraniana. Mai multe persoane din administratia Obama cred ca Israelul vrea sa lanseze un atac care vizeaza instalatiile nucleare din Iran inainte de alegerile din SUA."Daca se ajunge la razboi, va fi macel. Victimele iraniene vor fi in numere uriase, insa vor putea sa loveasca grav si SUA si Marea Britanie. Garda Republicana Iraniana este versata in dotari de razboi inegale, si va folosi asalturi pentru a scufunda sau a distruge nave. Este un conflict pe care nimeni nu il vrea, insa retorica din partea Israelului este de neinduplecat", a decarat o sursa pentru Telegraph.Luna viitoare, Iranul va efectua la randul sau ample manevre militare, pentru a arata ca este pregatit sa se apare de bombordamente aeriene.
Sithalkes Posted September 16, 2012 Report Posted September 16, 2012 WTF? Si ce are asta de-a face cu it-ul?
adonisslanic Posted September 16, 2012 Report Posted September 16, 2012 (edited) WTF? Si ce are asta de-a face cu it-ul?Cyber war.Si in plus cred ca te-ar interesa o asemenea stire indiferent de domeniu Edited September 16, 2012 by adonisslanic
symboss Posted September 16, 2012 Report Posted September 16, 2012 Situatia e sub control atita timp cit este Basescu
inteleptul Posted September 16, 2012 Author Report Posted September 16, 2012 Situatia e sub control atita timp cit este Basescu Nu este cazul sa vorbim, dar romania chiar este o putere militara. Romania, are o capacitate defensiva puternica.
caramea Posted September 16, 2012 Report Posted September 16, 2012 Nu este cazul sa vorbim, dar romania chiar este o putere militara. Romania, are o capacitate defensiva puternica.Tu gandesti inainte sa scri?
flofy Posted September 16, 2012 Report Posted September 16, 2012 Nu este cazul sa vorbim, dar romania chiar este o putere militara. Romania, are o capacitate defensiva puternica.Ce capacitate defensiva are Romania ma? dar ofensiva? cred ca glumesti..ce e drept avem si noi niste Mig-uri 21 scoase din uz
symboss Posted September 16, 2012 Report Posted September 16, 2012 Nu este cazul sa vorbim, dar romania chiar este o putere militara. Romania, are o capacitate defensiva puternica.Sigur,SUA,Rusia si China trebuie sa fie foarte atente
inteleptul Posted September 16, 2012 Author Report Posted September 16, 2012 (edited) Sigur,SUA,Rusia si China trebuie sa fie foarte atente Raposatul a lasat multe secrete in urma. Nu intru in detaliiL.EPS: Romania-->rosia montana=wolfram Edited September 16, 2012 by inteleptul
flofy Posted September 16, 2012 Report Posted September 16, 2012 Poate raposatul a lasat multe secrete in urma si ai zis bine in "urma", nu ne mai putem compara cu marile puteri ale lumii cu acele secrete. Tot ce a mai ramas sunt relatiile pe care le avem cu tarile din Orientul Mijlociu si Rusia.
aelius Posted September 16, 2012 Report Posted September 16, 2012 Acum sunteti si experti militari bre ? Macar ati facut armata?
flofy Posted September 16, 2012 Report Posted September 16, 2012 Acum sunteti si experti militari bre ? Macar ati facut armata?Un pic mai multa cultura generala nu strica, nu?
indianul Posted September 16, 2012 Report Posted September 16, 2012 flofy tu crezi ca vin extraterestii sa ne apere?pe ce lume traiesti?eu nu cred ca va izbucni un razboi acum, poate asa se arunca cu o bomba,doua,astia o iau si-o arunca inapoi,dar nu cred ca se risca sa intre in razboi inainte de alegeri
io.kent Posted September 16, 2012 Report Posted September 16, 2012 (edited) doamne fereste de razboi, o sa moara multa lume nevinovata, si mai ales copii edit// Tex da eu am facut la lugoj, unitatea militara 0389 jandarmi. Edited September 16, 2012 by io.kent
yceman Posted September 16, 2012 Report Posted September 16, 2012 trag la muie tuturor arabilor ... sper sa se omoare intre ei daca nu sa ii omoare americaniicea mai scarboasa natie de oameni de pe pamant dupa tigani .. niste maimute absolut idioate ... in pula mea..cainele meu e mai inteligent decat un arab...daca e vreunu pe aici vreau sa ii cunosc mama...nu sa o fut...sa o spanzur !mi-as pula in ei de imputiti ... sa ii vad morti pe toti ca pe evreii lu` hittler
yceman Posted September 16, 2012 Report Posted September 16, 2012 Iran nu este o tara araba, sunt persanidude..whatever...sa crape toti din zona aia...dar nu oricum...in chinuri !
flofy Posted September 16, 2012 Report Posted September 16, 2012 Indianule, razboiul Israel vs Libia, Siria, Iran acolo este iminent. Cum dracu sa nu fie razboi cand musulmanii o ard cu Jihadu si pe partea celalata evreii contra lor, deja tensiunile intre ei au crescut si mai mult pe baza religiilor in ultima perioda. Tu crezi ca Israelul se pregateste de razboi degeaba ? Au investit in sisteme gen "Domul de fier" "Sistemul Hertz" doar sa arunce cu sute de milioane de dolari..no shit..,Hezbollahul a pregatit 40.000 de rachete pentru Israel si tu spui ca nu o sa iasa razboi mai devreme sau mai tarziu .Ca si yceman abia astept sa le rupa musulmanilor si arabilor alora imputiti capul sa scapam de ei.
daatdraqq Posted September 16, 2012 Report Posted September 16, 2012 Intr-un fel sau altul al 3-lea razboi mondial o sa inceapa .
PassaMan Posted September 16, 2012 Report Posted September 16, 2012 Daca o sa inceapa al 3-lea razboi mondial, o sa fie vai si amar... pfff.
Parker Posted September 16, 2012 Report Posted September 16, 2012 Israelul e pielea pulii pe langa ce armament are Iranul. Nu sunt informat prea bine si nu stiu care a atacat, dar daca Israelul are pretentii de a face razboi inseamna ca ii mananca in gaoz.Romania nu are nicio putere militara. Oamenii aia de dau cu matura prin unitati nu sunt militari, sunt mancatori de bani de la buget de pomana. Aia nu stiu sa traga cu arma, sa manuiasca tancul sau sa mearga la razboi. Tot pleava care a facut armata va fi chemata la razboi.PS: Se pisa bomba ce pica din avion pe topitorul nostru de tabla (ala care cica e inventat de Coanda).
seby05 Posted September 16, 2012 Report Posted September 16, 2012 Daca ar incepe al Treilea Razboi Mondial prefer sa ma duc la puscarie ca sa vina americanii sa ma elibereze :)))
aelius Posted September 16, 2012 Report Posted September 16, 2012 e suficient. thread closedmultumim pentru intelegere