Matt Posted February 10, 2013 Report Posted February 10, 2013 CSAT a aprobat, in sedinta de marti, Strategia de Securitate Cibernetica, document care vizeaza protectia infrastructurilor cibernetice "in concordanta cu noile concepte si politici din domeniul apararii cibernetice elaborate si adoptate la nivelul NATO si al Uniunii Europene"."Strategia de Securitate Cibernetica a constituit un alt subiect care a fost discutat in cadrul sedintei. Consiliul Suprem de Aparare a Þarii a aprobat aceasta strategie care vizeaza implementarea unor masuri de securitate care sa conduca la cresterea nivelului de protectie a infrastructurilor cibernetice in concordanta cu noile concepte si politici din domeniul apararii cibernetice elaborate si adoptate la nivelul NATO si al Uniunii Europene", informeaza Presedintia, intr-un comunicat remis dupa sedinta CSAT.Presedintele Traian Basescu declara, pe 21 ianuarie, ca in perioada care a trecut "Romania a fost supusa unui atac cibernetic fara precedent", caruia a reusit sa-i faca fata gratie pregatirii care a inceput in urma cu trei ani, cand in CSAT s-a facut o prioritate din protejarea sistemelor informatice."In perioada care a trecut, Romania a fost supusa unui atac cibernetic fara precedent", a spus Basescu, la intalnirea anuala cu sefii misiunilor diplomatice acreditati in Romania."Octombrie Rosu" a fost cel mai puternic atac cibernetic la adresa Romaniei in ultimii 20 de ani, SRI identificand entitati cibernetice ostile care urmaresc culegerea de informatii confidentiale inclusiv despre resursele naturale romanesti, a afirmat sambata purtatorul de cuvant al Serviciului, Sorin Sava.Sursa Business24 Quote
Sithalkes Posted February 10, 2013 Report Posted February 10, 2013 Si Ministerul Afacerilor Interne (MAI), se doteaza cu solutii de securitate.Ministerul Afacerilor Interne vrea sa-si implementeze un sistem de aparare cibernetica/Contractul, finantat cu fonduri UE, depaseste 17,5 milioane lei (fara TVA) - Telecom - HotNews.ro Quote
yoyois Posted February 10, 2013 Report Posted February 10, 2013 Poate s-ar dota si cu catvia baieti din "grupurile organizate (RST)". Adevarul e ca Romania nu a pus niciodata accent pe secutitatea cibernetica. Acum ca a intrat In mUE si NATO sunt obigati sa-si verifice firewallul si Av. Quote
FreddieTux Posted February 10, 2013 Report Posted February 10, 2013 @yoyois: Stai linistit ca nu te cheama nimeni. Ce am inteles din stirea asta e ca in curand MAI-ul o sa se doteze cu echipamente cumparate la suprapret de la "pretenasi". Quote
pedala1 Posted February 10, 2013 Report Posted February 10, 2013 @yoyois: Stai linistit ca nu te cheama nimeni. Ce am inteles din stirea asta e ca in curand MAI-ul o sa se doteze cu echipamente cumparate la suprapret de la "pretenasi".adevaraaaat!!! Quote
UnderKode Posted February 10, 2013 Report Posted February 10, 2013 Cu echipamente sau fara echipamente tot romani suntem si stiti la ce ma refer . Quote
Praetorian503 Posted February 10, 2013 Report Posted February 10, 2013 In cazul asta mai ramane sa ne facem rugaciunea ori punem mana de la mana pentru un atac:)) Quote
neox Posted February 10, 2013 Report Posted February 10, 2013 (edited) Romania se pregateste de lupta impotriva hackerilor ) se pregatesc astea sint basme ii obliga uniunea europeana de la 1 ianuarie au deschis un biro nou "EU-Behörde contra Cybercrime" biroul ii pentru a pedepsi mai aspru atacurile hacking.articole sint pe germana dar traducetile sau cautati voi pe google https://netzpolitik.org/2013/europaische-union-rustet-polizeibehorden-gegen-cyberkriminalitat-piraterie-und-hacktivismus/iara discuta de 3 zile la tv in parlament la bruxelles sa dea o lege care zice asa firmele si alti sint obligati sa anunte atacurile de hackeri si arhivate pentru cercetari si a lua masuri inpotriva atacurilor (o suge binenceles daca o arzi cu havij o sugi ) binenceles ca la firme nu le convine sa anunte pentru ca clienti pierd increderea in firma sau alte motive etc..Meldepflicht bei Attacken geplant: EU will Cyber-Aufklärung leisten - n-tv.deEU will Meldepflicht bei Hacker-Attacken • format.at Edited February 10, 2013 by neox Quote
wildchild Posted February 10, 2013 Report Posted February 10, 2013 România pune accent pe securitate? În condi?iile în care ROTLD a ?inut totul în plain text? I doubd it! Quote
dicksi Posted February 10, 2013 Report Posted February 10, 2013 ar trebui sa se puna in practica,totusi e vorba si de intimitate/am fost in vizita la niste prieteni sot si sotie cu copil mic,calculatorul in living room,imi spun ca uneori se aprinde ledul de webcam fara a fi folosit pe messenger,nu au dat prea mare importanta.le-am explicat ca cineva ii poate observa cand are chef prin webcam.ganditi-va ca majoritatea din cei care au calculatoare sunt in situatia asta,sa le spun noobi suna prea superficial.nu degeaba US are legi atat de aspre,trebuie constientizat fenomenul Quote
Cifre Posted February 10, 2013 Report Posted February 10, 2013 Doar eu cred ca sau tacanit?! Orice ar fi nu scapa, orice sistem de operare,browser,script si restul coitelor au fost penetrate cu succes in ultimi 6 anii ei se trezesc acum sa faca ceva?! Eu nu cred ca rezolva nimic pana ca si site-urile/programele facute de "haxori" au fost penetrate de alti "haxori" si ei cred ca o sa reuseasca?! De un atac cibernetic nu scapi niciodata nu o sa reusesti sa scapi de "bad guys" never. Sunt peste tot d'abi asteapta o noua provocare. Parerea mea! Quote
Karl Posted February 11, 2013 Report Posted February 11, 2013 Romania se pregateste de lupta impotriva hackerilor. Cu ce ? cu furci, cutite si topoare ? Quote