Stfean_Iordache Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 Buna seara . Sunt curios , care este cea mai buna facultate de informatica din romania si de ce? Voi la ce facultati sunteti (cei care sunt la vreo facultate) ? Cu toate ca mai am mult pana sa fac o decizie totusi e bine sa incep sa ma gandesc de acum . Din cate am inteles academia tehnica militara e cea mai buna la programare ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silviu Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 Politehnica, universitate ?i restul. Caut? pe forum, s-a discutat intens pe subiectul ?sta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j1ll2013 Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 prima data bac-ul, dupaia cauta facultati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FarSe Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 Sfatul meu: mergi la cea mai "mica" facultate de info,ca sa zici ca ai facultate de asa ceva, dar intre timp pune mana si invata de unu singur tot ce trebuie(acum se cere mult web stuff si c# / java pentru devices),faci ceva proiecte si daca doresti sa te angajezi undeva ai mai multe sanse,pentru ca ai ani in spate de "munca", dovedita prin proiecte.Insa daca esti inteligent,in aia 3-4 ani cat timp faci facultatea o sa gasesti ceva lucruri care o sa-ti confere un venit sigur, de acasa, fara mult stres. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stfean_Iordache Posted March 7, 2014 Author Report Share Posted March 7, 2014 Politehnica, universitate ?i restul. Caut? pe forum, s-a discutat intens pe subiectul ?sta.link te rogSfatul meu: mergi la cea mai "mica" facultate de info,ca sa zici ca ai facultate de asa ceva, dar intre timp pune mana si invata de unu singur tot ce trebuie(acum se cere mult web stuff si c# / java pentru devices),faci ceva proiecte si daca doresti sa te angajezi undeva ai mai multe sanse,pentru ca ai ani in spate de "munca", dovedita prin proiecte.Insa daca esti inteligent,in aia 3-4 ani cat timp faci facultatea o sa gasesti ceva lucruri care o sa-ti confere un venit sigur, de acasa, fara mult stres.aha deci sfatul tau e sa ma duc la o facultate amarata unde am mult timp liber si nu invat deloc si sa ma bazez mai mult pe "talent" si pe "noroc" ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FarSe Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 aha deci sfatul tau e sa ma duc la o facultate amarata unde am mult timp liber si nu invat deloc si sa ma bazez mai mult pe "talent" si pe "noroc" ?A,stai, tu inca esti cu idea ca mergi la facultate pentru a invata ceva care iti va fi de mare folos in gasirea unui loc de munca,nu?Inveti de unul singur,nimeni nu iti va baga pe gat nimic, si ce se preda la facultatile de informatica,e '90 bullshit, nici dracu nu mai cauta aia, mananci matematica pe paine 4 ani ca dupa sa dai foc la tot ca no sa folosesti cat o sa traiesti lucrurile alea la un loc de munca pe domeniul de programare. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sleed Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 Bre, in primul rand sa treci de Bac, care am auzit ca o sa fie destul de urat anul acesta, apoi te poti gandi la ce vrei sa urmezi mai departe. Babes Bolyai cu Universitatea Bucuresti sa stii ca sunt cele mai bune din tara! Poate este si Timisoara, Poli, dar au scazut muult, ca acolo scoala se face pe o cafea, un ceas etc.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wHoIS Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 Ramai la ideea de facultate si nu o sa ajungi nicaieri. Cunosc persoane care au facultate, master si toate prostiile pe acolo si au un salariu de cacat lucrand ca menajera, hostess. Tot niste comunisti ati ramas pe partea de gandire si asta-i vina scolii. Daca unu e out of box ori e nebun, ori este luat la misto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nSnoopy Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 (edited) Sa inteleg ca esti atat de bazat ca iei bac-ul? Ai grija sa nu te trezesti cu surprize. @Stfean_Iordache Invata sa folosesti search https://rstforums.com/forum/70576-facultati-de-informatica.rst Edited March 7, 2014 by nSnoopy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Active Members SynTAX Posted March 7, 2014 Active Members Report Share Posted March 7, 2014 (edited) Sfaturi care ti le pot da eu, cineva care este la o facultate de Calculatoare.1. Vei avea profesori la facultate(>90%) care sunt senini si prosti in acelasi timp. De ce? Ei inca cred ca o materie de acum 20 de ani iti mai este de folos acum. Ei inca cred ca daca eu fac un semestru "Baze de date" o sa-mi foloseasca la ceva. In teorie bazele de date iti folosesc, dar materia predata de un profesor intr-un semestru, practic, o acoperi intr-o saptamana acasa.2. Dobitocime. Multe exemple de profesori care nu au cele mai elementare cunostinte in IT. Exemplele sunt foarte multe, nu o sa-ti dau exemple pentru ca o sa le vezi singur.3. Materie stufoasa. La ce pula mea sa scriu 5 foi la un curs? Ca seara cand ajung acasa sa am 4 foi cu "istoria limbajului de programare" si o pagina cu hello world?4. Am facut semestrul trecut "Structuri hardware reconfigurabile". Niste scheme absolut handicapate care doar pe 1% din cei ce asista la ele ii intereseaza. Sa imi spuna la sfarsitul semestrului ca defapt pe noi, cei de la Calculatoare ne va ajuta doar partea de cod, in VHDL, pentru ca pe partea de electronica vor veni din spate cei de la electronica. Si atunci de ce mortii familiei ma-tii m-ai pus sa invat schemele pizdii ma-tii?5. O sa-ti dai seama ca profesorii sunt, cu adevarat, decat 2 sau 3. Cum iti dai seama? O sa faci la inceput, cam in primul an, C++ si Java. In anul 2 vei face cu profesori si o sa constati ca defapt profesorul tau te-a invatat intr-un laborator de 4 ore tot ce nu te-a invatat "profesorul" din anul 1.6. Sfat direct pentru tine. Daca vrei sa alegi o facultate buna, alege A.I. Cuza din Iasi. Daca vrei sa nu fii pielea pulii dupa ce termini o facultate, alege orice facultate de Informatica din Romania, cea rurala sau cea urbana(care cacat e diferenta?). Daca nu inveti acasa, tot prost ramai.7. Treaba cu "Informatica" sau "Calculatoare" este urmatoarea: faci Info, vei invata in marea parte a timpului programare soft; faci calculatoare, vei invata programare soft, programare hardware si tot ce tine de circuite/retelistica. Daca alegi varianta a-2-a, trebuie sa fii constient ca tre sa fii tare pe brand si la programare cat si la fizica + matematica.8. Sunt cel mai bun la dat sfaturi.9. Nu va luati routere Asus. Sunt cele maiinfecte. Am stat azi 2 ore sa setez unul. Edited March 7, 2014 by SynTAX Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stfean_Iordache Posted March 8, 2014 Author Report Share Posted March 8, 2014 Sfaturi care ti le pot da eu, cineva care este la o facultate de Calculatoare.1. Vei avea profesori la facultate(>90%) care sunt senini si prosti in acelasi timp. De ce? Ei inca cred ca o materie de acum 20 de ani iti mai este de folos acum. Ei inca cred ca daca eu fac un semestru "Baze de date" o sa-mi foloseasca la ceva. In teorie bazele de date iti folosesc, dar materia predata de un profesor intr-un semestru, practic, o acoperi intr-o saptamana acasa.2. Dobitocime. Multe exemple de profesori care nu au cele mai elementare cunostinte in IT. Exemplele sunt foarte multe, nu o sa-ti dau exemple pentru ca o sa le vezi singur.3. Materie stufoasa. La ce pula mea sa scriu 5 foi la un curs? Ca seara cand ajung acasa sa am 4 foi cu "istoria limbajului de programare" si o pagina cu hello world?4. Am facut semestrul trecut "Structuri hardware reconfigurabile". Niste scheme absolut handicapate care doar pe 1% din cei ce asista la ele ii intereseaza. Sa imi spuna la sfarsitul semestrului ca defapt pe noi, cei de la Calculatoare ne va ajuta doar partea de cod, in VHDL, pentru ca pe partea de electronica vor veni din spate cei de la electronica. Si atunci de ce mortii familiei ma-tii m-ai pus sa invat schemele pizdii ma-tii?5. O sa-ti dai seama ca profesorii sunt, cu adevarat, decat 2 sau 3. Cum iti dai seama? O sa faci la inceput, cam in primul an, C++ si Java. In anul 2 vei face cu profesori si o sa constati ca defapt profesorul tau te-a invatat intr-un laborator de 4 ore tot ce nu te-a invatat "profesorul" din anul 1.6. Sfat direct pentru tine. Daca vrei sa alegi o facultate buna, alege A.I. Cuza din Iasi. Daca vrei sa nu fii pielea pulii dupa ce termini o facultate, alege orice facultate de Informatica din Romania, cea rurala sau cea urbana(care cacat e diferenta?). Daca nu inveti acasa, tot prost ramai.7. Treaba cu "Informatica" sau "Calculatoare" este urmatoarea: faci Info, vei invata in marea parte a timpului programare soft; faci calculatoare, vei invata programare soft, programare hardware si tot ce tine de circuite/retelistica. Daca alegi varianta a-2-a, trebuie sa fii constient ca tre sa fii tare pe brand si la programare cat si la fizica + matematica.8. Sunt cel mai bun la dat sfaturi.9. Nu va luati routere Asus. Sunt cele maiinfecte. Am stat azi 2 ore sa setez unul.)Mersi m-a ajutat postul Am citit topicul lui Nytro , dar nu am gasit prea multe informatii despre academia tehnica militara . Care e faza cu ea ? E cineva de pe forum la academie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...