VodkaMusic Posted February 6, 2015 Report Posted February 6, 2015 Cum zice si titlu, chiar daca pare cam stupida intrebarea pentru ca de obicei viteza care ti-o dau ei e stricta dar totusi, se poate mari cumva viteza de net de la Clicknet Romtelecom? Quote
QSN Posted February 6, 2015 Report Posted February 6, 2015 Da, se poate mari.Te duci la ei la sediu si le spui ca vrei sa-ti mareasca viteza, de exemplu de la 6 Mb/s la 20 Mb/s. Aceastia iti spun ca se va adauga suma de "X" lei la pretul abonamentului, iar viteza se schimba in maxim 2 zile. Sper ca ti-am fost de folos. Quote
1337 Posted February 6, 2015 Report Posted February 6, 2015 Salut, da, se poate dar e in stadiul experimental, modifici firmware-ul routerului astfel incat ii poate pacali pe cei de la Romtelecom...e experimental pt. ca routerul se incalzeste foarte tare si trebuie racit cu apa ca in poza urmatoare:Daca gasesti un waterblock si o pompa potrivita pt. routerul tau iti pot da firmware-ul, ti l-as da si asa dar nu ma risc sa iti ia foc routerul.Bafta si sper ca te-am ajutat. Quote
SlackerTM Posted February 6, 2015 Report Posted February 6, 2015 Salut, da, se poate dar e in stadiul experimental, modifici firmware-ul routerului astfel incat ii poate pacali pe cei de la Romtelecom...e experimental pt. ca routerul se incalzeste foarte tare si trebuie racit cu apa ca in poza urmatoare:Daca gasesti un waterblock si o pompa potrivita pt. routerul tau iti pot da firmware-ul, ti l-as da si asa dar nu ma risc sa iti ia foc routerul.Bafta si sper ca te-am ajutat.ceea ce faci tu este doar virtual, nu si fizic.On-te duci la sediul firmei Germanos, sau suni la callcenter, faci o cerere si vei primi mai multa viteza direct din server. Toata afacerea asta nu trebuie sa coste mai mult de 25>30 de lei Quote
mariuss615 Posted February 6, 2015 Report Posted February 6, 2015 Stiu eu cum sa m?re?ti viteza, te muti la rds. Quote
slack21 Posted February 6, 2015 Report Posted February 6, 2015 (edited) ADSL sau VDSL ? in ambele cazuri doar ei o pot mari din pacate . eu am VDSL cu: DSL Up 52906 kbps /51997 kbps.dar pentru asta am gasit pe cineva la ei sa imi dea alta latime de banda decat cea standardprobabil ca exista pe undeva un firmware care sa pacaleasca limitarile lor de bandaOfftopic: buna asta cu RDS , dar cred ca e mai bine ne mutam pe Luna Edited February 6, 2015 by slack21 Quote
VodkaMusic Posted February 6, 2015 Author Report Posted February 6, 2015 Multumesc pentru raspunsuri, si eu tot pentru la tara vreau ca la oras am RDS (asta apropo de sfatu cu RDS), faza cu firmwareu si racirea cu apa merita efortu ? Cam la ce viteze se ajunge ? Quote
tawdarky Posted February 6, 2015 Report Posted February 6, 2015 Cum frate daca e limitata viteza din server ce treaba are router-u?Daca serverul zice ca user-ul x are atat banda ce poate sa faca router-ul sa o mareasca?Mi se pare o vrajeala asta cu firmware-ul. Quote
Guest Posted February 6, 2015 Report Posted February 6, 2015 Salut, n-ai cum sa maresti viteza decat daca le mai dai bani in plus, baga-ti pula-n ei cat mai urgent daca ai cumva o alta firma la dispozitie! cand aveam abonament de la ei ultima data am asteptat 40 min pana mi-a raspuns un operator de la tehnic. Quote
caii Posted February 7, 2015 Report Posted February 7, 2015 Cum frate daca e limitata viteza din server ce treaba are router-u?Daca serverul zice ca user-ul x are atat banda ce poate sa faca router-ul sa o mareasca?Mi se pare o vrajeala asta cu firmware-ul.Nu-i adevarat, eu am abonament de 200Mb si de cand am pus 2 coolere pe fouter imi merge cu 250-300Mb fara firmware special. Serverul zice ca ai atata banda in mod normal, dar la rece se mai castiga niste banda. Quote
sleed Posted February 7, 2015 Report Posted February 7, 2015 Trebuie sa iti aloce de la sediu mai multa banda, pentru a avea mai multa viteza. Dute si intereseaza-te la ei de un abonament mai mare. Sa iti dau un exemplu: nu poti baga 100 de litri de apa printr-o teava mica, ca se inunda! Quote
Elohim Posted February 7, 2015 Report Posted February 7, 2015 Nu-i adevarat, eu am abonament de 200Mb si de cand am pus 2 coolere pe fouter imi merge cu 250-300Mb fara firmware special. Serverul zice ca ai atata banda in mod normal, dar la rece se mai castiga niste banda.Sarcasm sau vinzi coolere ? Quote
tawdarky Posted February 7, 2015 Report Posted February 7, 2015 Sarcasm sau vinzi coolere ? Da ai dreptate.Am pus si eu 2 coolere pe router si acu de la 100mb/s am 1000mb/s ) Quote
1337 Posted February 7, 2015 Report Posted February 7, 2015 Cum frate daca e limitata viteza din server ce treaba are router-u?Daca serverul zice ca user-ul x are atat banda ce poate sa faca router-ul sa o mareasca?Mi se pare o vrajeala asta cu firmware-ul.Pai da, normal ca ti se pare vrajeala, dar angajatii primesc routere modificate cu firmware special, am facut un dump al fw-ului pt angajati prin serial si l-am pus la mai multi prieteni de-ai mei cu Romtelecom si sunt multumiti. Quote