Jump to content
helllboyyy

Locuri de munca in afara sau viitor in Romania

Recommended Posts

Salut. Cred ca e un subiect destul de sensibil, mai ales in Romania pentru un tanar.

Am 21 de ani, bacul luat, nu m-am apucat de facultate si nici nu o sa ma apuc. Imi traiesc viata destul de ok, in sensul in care nu o duc nici rau dar nici sa pun ceva deoparte nu pot.

Intrebarea discutiei este voi ce sfaturi ati da celor ca mine? Ce specializari as putea face? sunt pe cont propriu deci iese din discutie sa ma intretina parintii 4 ani la facultate. Sa plec in alta tara? Da, dar unde? E plin de anunturi teapa pe net, cu locurile de munca... Daca m-as duce in Anglia, ce as face dupa ce ajung necunoscand pe nimeni? engleza mea e medie, deci ma descurc. Merita ca tanar sa dai la subofiteri in romania?

Stiu ca pare putin cam ciudat dar cam astea sunt gandurile unui tanar aparent fara un viitor in Romania.

Voi de ce v-ati apuca in romania? sau in afara daca v-ati duce? cum, prin intermediul carei firme?

Link to comment
Share on other sites

Nu merge, crede-ma! Am prieteni cu diploma si peste tot cere experienta. Sa nu mai zic la firme mediocre fara diploma nici nu se uita la tine.

Degeaba au diploma daca nu au o treaba cu programarea.

Poti sa te duci tu cu N diplome daca iti pune 2 intrebari si te uiti ca matza-n-calendar la el.

Iti recomand sa te perfectionezi pe un domeniu Programare/Web developing si sa incerci sa prinzi proiecte pe site-uri de freelancing, sa iti faci un portofoliu cat de cat iar apoi poti sa te duci la orice firma si sa le arati ca ai cunostinte in domeniu.

Edited by nSnoopy
Link to comment
Share on other sites

@helllboyyy: am fost si eu in aceeasi situatie. La 19 ani m-am angajat ca suport tehnic la o companie de telecom (abia luasem bacul), intre timp am facut niste cursuri de php iar dupa doi ani m-am angajat ca programator junior.

Nu iti recomand absolut deloc MAI, e un sistem inimaginabil de corupt. Daca nu ma crezi, documenteaza-te cu privire la cazul comisarului Traian Berbeceanu. Multe situatii ingrozitoare in care ajung oamenii aia poti gasi si pe forumurile lor de specialitate.

Eu ti-as recomanda ca sa iti cauti un job ca suport tehnic pe undeva (conteaza ca sa te obisnuiesti cu debug-ul) iar intre timp strange niste banuti si cu 450 de lei de exemplu poti face un curs pentru un limbaj de programare. Dupa ce prinzi cat de cat bazele te mai poti perfectiona de capul tau inca cateva luni iar dupa aprox. 6 luni - 1 an de tras tare (aprox. 2 ore pe zi + 4 ore / zi / weekend), eu zic ca ai destule sanse ca sa prinzi un job de junior.

Important e ca sa nu te lasi. Dupa aceea, cand vei ajunge ca sa iei din ce in ce mai mult bani, vei realiza ca a meritat fiecare efort depus. Iar ca programator iti va fi mult mai usor ca sa pleci din tara.

Link to comment
Share on other sites

Sunt in UK si nu am cunoscut pe nimeni. Nu stau de vb cu romani ma feresc pe cat pot de ei. Ai nevoie de un smartphone si CV cu limba nu iti face griji testele sunt scrise(grila) in cele mai multe cazuri cand te inregistrezi la agenii. Dureaza ceva timp pana iti iasa actele dar merita efortul dupa aceea Bafta

Link to comment
Share on other sites

Poti merge la facultate si fara sa te intretina parintii, mergi unde intri la fara taxa mergi la camin, daca ai invatat in liceu iei si bursa mai invarti ceva pe net faci inca 4-5 mil pe luna si ai bani sa te descurci la facultate. Dupa primul an te poti angaja lejer daca esti un elev bun.

Daca ai 21 de ani si pana acum ai cam frecat menta, inteleg de ce esti acum panicat, astea trebuie sa-le gandesti din timp nu se te trezesti dupa 2 ani de cand ai dat bacul ca tu nu faci nimic.

Link to comment
Share on other sites

Ce indrugi man? Eu la 20 de ani am ajuns sa fiu programator junior, pe front end mai mult, este drept. Tine de tine ce vrei, daca vrei sa freci menta toata ziua, asta faci, daca te gandesti la $ din prima, ramai rezerva. Tu decizi, alegerea e a ta. Si nu, n-am facultate si inca sunt in dilema cu ea, si as face-o si nu.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

La subofiteri ca si in armata intri daca ai inclinatie catre subordonare si executie. Un tip creativ sau pacifist(cum sint cei senzitivi) de exemplu nu are ce cauta acolo. Se sufoca. El nu ar intelege ce sens are stanga imprejur.Pentru ce? La ce ajuta?Nu vede dezumanizarea si automatizarea la care e supus.... E un sistem destul de obedient si lipsit de perspectiva. Cand alegi vezi mai intai ce te implinesti, ce iti place sa faci, altfel te vei chinui toata viata.....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...