Jump to content

beng

Members
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by beng

  1. Sunt multe joburi ok pt absolventii de liceu. Eu am facut suport tehnic in Orange (prin telefon, call center) si am invatat o gramada de lucruri pana am invatat programare la un nivel decent la care sa ma pot angaja ca junior. Sunt iarasi firme care angajeaza oameni pe suport tehnic cu cunostinte de baza de sql (nu te intreaba mai mult de join-uri). Sunt o pista foarte buna de lansare.
  2. Vezi ca mc donalds-ul plateste binisor si ia oameni fara bac. Am un tovaras care baga 6 ore / zi cu 1200 de lei net (daca muncesti ca minor ai ceva spor de 25% de la stat). Daca te intereseaza ceva cursuri de it da-mi un mesaj pe privat.
  3. beng

    Firme IT Romania

    Din ce-am mai vazut eu pe piata se pare ca au mai crescut salariile. Middle (3-4 ani experienta) incep sa duca pana pe la 1500 de euro / net / luna insa doar la schimbarea job-ului si in campanii de hunting (te contacteaza ei pe tine, nu tu pe ei). Iarasi in banii astia se cam cere full-stack (sa faci back-end si front-end).
  4. beng

    Wildchild

    Multi ani wildchild! Se pare ca ni s-au sincronizat parintii la fix pentru 8 septembrie
  5. @wikedx, nu cred ca exista vreun programator care sa nu se fi plictisit atunci cand a invatat bazele vreunui limbaj. Da, cand inveti ceva e mega plictisitor de obicei insa adevarata placere vine atunci cand faci aplicatii folositoare cu limbajul respectiv si vezi cum totul incepe sa prinda forma. Nu exista niciun domeniu de activitate in care sa nu ai si lucruri plictisitoare de invatat. Insa dupa ce ajungi sa le aplici, abia atunci le descoperi rostul.
  6. N-ai cum sa ajungi Analist Programator cu postliceala. Pentru incadrarea asta ai nevoie de o facultate in domeniul IT (in mare parte alea care contin in numele lor cuvantul "informatica") insa in ziua de azi iei reducerea de impozit cu orice facultate (incepand cu noul an fiscal 2016). Iti recomand cu incredere cursuri romanesti de programare pe un anumit limbaj care costa cam 400-500 de lei un modul. Exista pe piata telacad, linkacademy, bitacademy...
  7. @n3curatu, de cati ani esti PHP-ist? Mie mi s-au parut interesante pana acum partile cu extensiile din composer si yields-urile. Sunt abia la pagina 80 / 239
  8. Cea mai noua carte pentru PHP-isti pe care am gasit-o, publicata in februarie 2015. Contine noile feature-uri disponibile din PHP 5.6 impreuna cu o serie de best practice-uri. Important de stiut ca nu este pentru oameni care vor sa invete PHP ci pentru cei care au un minim de experienta si vor sa-si dezvolte cunostintele. Mai multe detalii puteti gasi aici iar daca vreti sa descarcati versiunea PDF, accesati aceasta adresa dupa care click pe al doilea buton scris in chineza, cel care are in paranteze 8.08 MB.
  9. Existau niste materiale scrise pentru fiecare modul si exercitiu. Le-am atasat aici (daca expira url-ul, da-mi pm si le incarc iar). La modulul 1 mai erau doua pdf-uri, unul era pregatitor pentru certificarea PHP 5.3 (daca vrei sa-ti iei certificare PHP de la Zend, mai asteapta pana in noiembrie sa apara cea pentru PHP 7. N-are rost sa te certifici acum pe 5.6) pe care il poti descarca de aici si inca un pdf pentru html si css, pe care il poti descarca de aici. La modulul 2 nu existau carti atasate in cont.
  10. @Robert1995, pe mine la vremea lor m-au ajutat destul de mult si mi-am updatat modul de a coda in timp, documentandu-ma din mai multe surse. Eu le recomand insa nu ca pe niste surse unice. Invata ce e predat in acele videoconferinte iar cand vrei sa te apuci de un proiectel, mai documenteaza-te ca sa vezi si ce alte solutii mai noi au mai aparut intre timp. La urma urmei, nu cred ca exista vreun programator ok care sa fi invatat cele mai noi tehnici de programare dintr-un singur tutorial.
  11. @cojocusd, am lucrat 2 ani in Orange pe pozitii destul de interesante cu clientii si crede-ma ca daca te-ar asculta serviciile, nu ai avea cum sa-ti dai seama. Sunt de aceeasi parere cu Silviu, telefonul tau s-ar putea ca sa mai capteze semnal de pe alte frecvente pe care ti-l baga in conversatie. Daca mi-ar fi ajuns un ticket cu problema ta acum 1 an jumate, ti-as fi scris urmatoarele: - Incearca sa pui cartela in alt telefon. Daca nu se va mai auzi acel bruiaj, incearca o revenire la setarile din fabrica sau in cel mai rau caz trimite telefonul in service. - Daca nu s-a rezolvat prin prima metoda, pune alt sim in telefon si daca nu se mai aude acel zgomot de fond, mergi intr-un Orange Shop si schimba-ti cartela.
  12. beng

    Salutare!

    O sa ma injuri insa userul tau "rectisor" imi aduce aminte de vorba zilnica a unui coleg: "rectina display". Chiar iti place nickname-ul asta?
  13. Mi-a placut replica lui Andrei Avadanei la acest documentar de aici.
  14. @helllboyyy: am fost si eu in aceeasi situatie. La 19 ani m-am angajat ca suport tehnic la o companie de telecom (abia luasem bacul), intre timp am facut niste cursuri de php iar dupa doi ani m-am angajat ca programator junior. Nu iti recomand absolut deloc MAI, e un sistem inimaginabil de corupt. Daca nu ma crezi, documenteaza-te cu privire la cazul comisarului Traian Berbeceanu. Multe situatii ingrozitoare in care ajung oamenii aia poti gasi si pe forumurile lor de specialitate. Eu ti-as recomanda ca sa iti cauti un job ca suport tehnic pe undeva (conteaza ca sa te obisnuiesti cu debug-ul) iar intre timp strange niste banuti si cu 450 de lei de exemplu poti face un curs pentru un limbaj de programare. Dupa ce prinzi cat de cat bazele te mai poti perfectiona de capul tau inca cateva luni iar dupa aprox. 6 luni - 1 an de tras tare (aprox. 2 ore pe zi + 4 ore / zi / weekend), eu zic ca ai destule sanse ca sa prinzi un job de junior. Important e ca sa nu te lasi. Dupa aceea, cand vei ajunge ca sa iei din ce in ce mai mult bani, vei realiza ca a meritat fiecare efort depus. Iar ca programator iti va fi mult mai usor ca sa pleci din tara.
  15. Chiar asa, si pana acum accesul neautorizat intr-un sistem informatic (fie el si cont de facebook) era considerat o infractiune. De acum vor putea mult mai usor (zic eu) sa fileze astfel de crackeri (sa nu uitam ca majoritatea iau acces la conturi prin phishing). Personal apreciez initiativa. Consider ca nu au de pierdut decat cracker-ii la faza asta Iar referitor la faptul ca se uita ei de nebuni random prin pozele tale, sa fim seriosi. Sunt o gramada de traficanti de droguri, arme si infractori in toata regula de filat.
  16. La niste proiecte cu Vodafone mai de mult am folosit Automation |Process Control, Metering Systems | SYSCOM 18 si stiu ca au fost multumiti clientii de ei.
  17. Ba, pacat de politistii buni din tara asta care sunt trasi in jos de astfel de neprofesionisti din top.
  18. wikedx, nu te lua dupa toti dubiosii. Firmele de nivel mediu au doua echipe care fac site-uri: front-end (aia care fac html si css, uneori si js) si back-end (aia care fac php, mysql, js/jquery/ajax). Nu te stresa ca nu le ai asa fain cu front-end-ul. Nici nu trebuie. Poti face treaba foarte buna la un site daca stii partea de back-end. Si la urma urmei, back-end-ul e mult mai complex decat front-end-ul. Eu sunt programator de back-end si cand mai am cate un modul de dezvoltat imi fac singur css-ul si html-ul pt el (pt ca asa vreau eu, firma nu ma obliga deloc). Apelez la omul de front-end doar daca sunt chestii mai sifilitice asa ca am o idee despre ce inseamna fiecare.
×
×
  • Create New...