Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/12/17 in all areas

  1. Salutare, acum 35 minute in Spania a inceput sa explodeze la nivel informatic, multe firme mari gen Telefonica (gen romtelecom la noi) BBVA Capgemini Orange Pwc Vodafone si mult mai multi printre care si banci au fost infectate de ransomware care se multiplica utilizand eternalblue cu doublepulsar. Marea majoritate a pc-urilor infectate erau windows 7. (Asta cred eu ca sa intamplat ca au folosit eternalblue, inca nu au spus nimic oficial) Cei de la telefonica au trimis mail la toata compania sa opreasca calculatoarele si tot ce e conectat la retea si sa desconecteze telefoanele de la wifi, au anuntat la fel prin megafonie la sediul central, dupa toata lumea a fost scoasa afara (zici ca era apocalipsa) Da-ti si voi cu translate http://www.telecinco.es/informativos/tecnologia/Telefonica-ataque-malware-hackeo_0_2369850315.html Eu astept sa se strecoare pe undeva prin ATM-uri, atunci sa vezi haos. Asa ca stiu ca e urat, dar faceti update la windows ca de acum o luna a iesit patch-ul // despre subiect in engleza: https://www.bleepingcomputer.com/news/security/telefonica-tells-employees-to-shut-down-computers-amid-massive-ransomware-outbreak/ //usr
    8 points
  2. Se sunoaste adresa Bitcoin , politia nu poate pur si simplu inchide un wallet bitcoin. Bitcoin e construit intr-un mod special iar integritatea unui block nu poate fi corupta. Nu vreau sa plictisesc pe nimeni cu modelul blockchainului dar pe scurt. Walletul (contul de bitcoin) este defapt o "parola" care iti permite sa efectuezi tranzactii cu banii primiti. Banii primiti sunt defapt tranzactii intr-un block (block care nu poate fi schimbat de nimeni). Nimeni nu poate inchide o adresa de BTC (pentru ca nu este nimic de inchis) cine are parola controleaza banii si asta e tot. Nimeni nu poate modifica, returna o tranzactie BTC. Toate tranzactiile sunt inregistrate in blockuri care nu pot fi modificate. Pe scurt BTC e modena perfecta pt asa ceva. Mai mult virusul foloseste mai multe adrese diferite pentru a primi banii. Despre spalatoriile de bani: Multe spalatorii au fost inchise. de obicei spalatoriile sunt tinute prin Rusia sau cine stie unde.(unele spalatorii sunt private) In plus legalitatea unei spalatorii de BTC este discutabila, teoretic ei nu fac nimic gresit.
    3 points
  3. Nu se poate. Tranzactia este urmarita direct de pe blockchain si se asteapta confirmarea ei (nu ca ar conta). Contul virusului este cunoscut de catre public dar este imposibil a sti cine l-a creeat si cine ii cunoaste "parola". (ma refer la cheia privata) Bitcoinii platiti pot fi "marcati" si urmariti daca sunt cheltuiti si pe ce, de aia hackerii folosesc spalatorii de bitcoin care incearca sa stearga urma banilor. Chiar daca s-ar incerca urmarirea banilor ar dura mult timp si ar costa foarte mult. PS: Daca are cineva documente tehnice, analize, samples, etc. sa puna aici sau sa dea un PM. (Cred ca e doar un cryptowall prost facut cu exploitul lipit deasupra dar vreau sa ma conving.) Plus cum de a trecut de firewall si a intrat in "intranet"?
    2 points
  4. Si nepoata-mea care inca nu merge la scoala si limba primara nu-i lb Romana poate scrie un text cu mai multa logica. Au si ei angajati niste pseudo-jurnalisti ce au trecut bac-ul fraudulos si li se da frau liber: "..companii Aerospatiale.." - De cand are Romania companii aerospatiale? Apoi continua "sau din telecomunicatii" "Acestia au scanat initial mii de IP-uri pentru a le descoperi pe cele vulnerabile" - buuhuu.. asta se intampla in fiecare secunda peste tot in lume. Daca ti-as arata firewall-ul de la firma ip-urile sunt scanate 24/7. "apoi atacurile au fost indreptate cu precizie, chiar si asupra unor politicieni." - ce precizie.. Intregul articol de pe ProsTV e balegat de un/o inapt/a cu suzeta inca umeda caruia ii s-a dictat, bineinteles, sa transmita propaganda dorita. Inca e specificat cu nume si prenume sursa propagandei si mesjaul dorit: "Marius-Raul Bostan, Ministrul Comunicatiilor: "Avem nevoie de Legea securitatii cibernetice si pentru a raspunde si acestui gen de provocari," - Hai zii sa mori tu Bostane!
    2 points
  5. https://speakerdeck.com/filedescriptor/exploiting-the-unexploitable-with-lesser-known-browser-tricks
    1 point
  6. daca il schimba, vreau eu pe al lui. numerele alea de la sfarsit m'ar face sa ma simt ca aia din BeverlyHills90210
    1 point
  7. Salut Stefan, dupa cum ai inceput prezinti potential. Mai rar sa se apuce careva ca "ii place", de obicei lozinca e "am auzit ca se plateste bine". In C++ poti face pe dracu-n patru, e o alegere (foarte) buna. Orice problema are o rezolvare in programare, sa nu uiti asta cand o sa apara frustrarile. Te dai in spate, servesti un ceai (ti-as fi zis de bere / cafea dar esti prea tinerel momentan) si revii peste 15 minute asupra problemei. Succes!
    1 point
  8. Sursa: http://blog.checkpoint.com/2017/03/15/check-point-discloses-vulnerability-whatsapp-telegram/
    1 point
  9. Va certati ca babele. Nu mai bine faceti cozonac?
    1 point
  10. 1. Esti orb sau prost? Wtf? 2. Putin (aka deloc) imi pasa ce crede un mucea
    1 point
  11. @aa7670 am crezut ca esti om serios si destept dar, m-am inselat in privinta ta.Serios ca se scrie "telecomunicatii" cu un singur "i"? Se vede ca ai absolvit cu diploma de cal. Mai si acuzi unele persoane ca au platit pentru BACALAUREAT, cred ca tu ti-ai facut rate de cand erai mic sa ai BACUL asigurat sau ai trecut dunarea cu BACUL si te crezi absolvent? ))))
    -1 points
×
×
  • Create New...