Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 02/12/22 in all areas

  1. Uh, PNL. Clasic. De fapt e mai mult de atat: "in retele proprii". Deci si trafic intern. ACTA 2022. Bine, la protestul ACTA am fost 400 de insi (de 100 de ori mai multi pe Facebook)...
    3 points
  2. Furnizorii de găzduire și de comunicații electronice vor trebui "să acorde, la solicitarea organelor autorizate, în condițiile prezentei legi, conținutul decriptat al comunicațiilor tranzitate în rețele proprii" (n.m – în textul original era „accesul (...) la conținutul criptat”) Acest termen „conținut decriptat” (în loc de, probabil, conținut necriptat) schimbă cu totul datele problemei și pe acest subiect, transformând obligația furnizorilor privați într-una de identificare a ce conținut este criptat sau nu (apropo, termenul criptare nu e în Dex) și a apoi de decriptare (descifrare) a acestuia. Mult succes, furnizori! O astfel de operațiune nu doar că ar putea să coste milioane de euro într-un singur caz specific (sau, în funcție de tăria criptării, să nu se poată deloc), dar l-ar transforma pe furnizor într-un veritabil hacker, întrunind aproape toate elementele constitutive ale infracțiunii de interceptare a unei transmisii de date informatice (art 361 Cod penal) – evident, mai puțin elementul de ilegalitate. Doar că și mai interesant este că această teză – în care furnizorul însuși devine interceptorul traficului – ar fi în mod deschis ilegală contrazicând art 4 legea 506/2004, legea prevăzând în excepții că doar autoritățile sau una din părți pot face "ascultarea, înregistrarea, stocarea și orice altă formă de interceptare ori supraveghere" comunicărilor legal. În condițiile în care aprox 80-90% din traficul web este criptat astăzi (iar furnizorii din tranzit nu au cheia de decriptare, evident!), acest text de lege propus primește cu brio premiul de Inepția tehnico-legală a anului 2022. sursa: https://apti.ro/decriptarea-face-furnizorul-hacker-codul-comunicatiilor https://apti.ro/furnizori-gazduire-calul-troian
    1 point
  3. Te așteptai la altceva? Majorității nu îi pasă de datele personale, până la urmă n-au nimic de ascuns și o bagă p-aia cu hoții, teroriștii și alte vrăjeli. Dar uită că tot niște oameni ne conduc, cât de ușor poți distruge vieți cu date personale, opri proteste, denigra proteste și așa mai departe. Din nefericire nu se vrea o evoluție a societății, majoritatea care ajung la putere vor să controleze mai mult, nu le pasă ce distrug pe parcurs, nu învață din istorie și conducătorii repetă sau fac intenționat aceleași „greșeli”. Ne luptăm pentru anumite drepturi parcă degeaba, suntem prea puțini care realizează ce importanță au anumite subiecte . Dar problemele astea ar trebui să fie învățate încă din școală, nu să ieși chiar și în 2022 din școală inapt, pierdut în spațiu. Mi-ar fi plăcut ca lumea să voteze USR și PNL iar ei să fi ajuns la putere dar să aibă 50%-50% lucru care i-ar fi făcut să coopereze, dar oamenii tot nu ies la vot, uită ce au făcut partide politice vechi și le votează din nou sau extremiști. Politicienii au văzut că populația încă susține asemenea comportamente, welcome USL 2.0 :))) asta este.
    1 point
  4. Tehnic vorbind, e complice nu? Ca si toti ISP. Ca si firmele care fac routere. Si laptop-uri. Sa nu mai zic de aerul prin care se propaga undele continand aceste lucruri PERICULOASE de la router la laptop... Straight to jail (meme)!
    1 point
  5. a mai fost un caz pe aici in care mai aveau putin si saltau inclusiv furnizorul de electricitate pe motiv ca e complice (stiu de la un prieten, lol)
    1 point
  6. Astia chiar nu mai au alte subiecte de discutie (pensii, pensii speciale, alegeri 2024, Ucraina) in parlament si se apuca sa ceara renuntarea la criptare? Sau s-au uitat la astia din state si au zis ca e o idee buna ce au facut acolo?
    1 point
  7. Poti sa-l codezi singur. O baza de date cu tabele: - users: ID | username | email | password | access-level - posts: ID | title | description | link | photo-url | ID-user - votes: ID | ID-post | IP Faci un sistem de inregistrare care populeaza tabelul users, dupa un sistem de login. Pentru a adauga o postare/site, faci un form care adauga in tabelul posts datele. Pentru a vota, faci o pagina separata unde iei IP-ul userului, ID-ul site-ului/post-ului si le bagi in tabelul votes. Clasamentul il faci cu un count de IP pentru fiecare ID de postare in parte. De aici, poti sa faci imbunatatiri: - folosesti access-level ca 0 pentru un user normal care posteaza si 1 pentru admini - adminii au acces sa modifice toate postarile, userii au acces sa modifice doar postarile lor - la login poti sa implementezi MFA - la inregistrare poti sa pui captcha - poti sa faci inregistrarea prin Facebook / Google / etc. cu openid si din JWT-ul rezultat sa faci profilul sau pe baza JWT-ului sa creezi sesiunea daca userul exista Pentru plata, Paypal nu e cea mai buna solutie daca nu ai un PFA sau ceva. Aici trebuie sa te interesezi ce ar fi cel mai ok. Pentru template, ori il faci singur ori te uiti pe net pentru exemple de tabele si form-uri cu CSS.
    1 point
×
×
  • Create New...