Jump to content

MARIUSCS

Active Members
  • Posts

    458
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by MARIUSCS

  1. Legat de .gitignore, scuze... eram obosit si am dat push in graba, asta e si unul dintre motivile pentru care nu m-am gandit de la inceput ca exista posibilitatea ca unii dintre colegii mei sa ajunga aici. Apreciez recomandarea facuta de tie, insa nu sunt interesat de C#. Pe langa asta, consider ca inainte sa te apuci sa folosesti framework-uri e bine sa cunosti limbajul de programare la un nivel cat de cat acceptatil. Dupa cum vezi, eu ma lovesc cu capul de chestii destul de basic. Am sa ma uit totusi peste el, s-ar putea sa imi fie de folos pentru temele viitoare. Pana acum nu ni s-a impus decat standardul MVVM si DataBinding, deci nu ar trebui sa fie vreo problema daca cineva foloseste un framework.
  2. Am pus inapoi link-ul... dupa cum am specificat si mai sus: este o tema, drept urmare oricare din colegii mei puteau ajunge aici, sa faca un fork si sa se aleaga cu o parte din proiect gata facuta. Meanwhile: am reusit sa aflu care este cauza si printr-o improvizatie mi-am rezolvat si problema, insa nu sunt foarte multumit, deci astept inca un raspuns. Problema tine de fisierul xaml, si anume: in primul rand, nu iti gaseste proprietatile daca nu specifici un data context pentru obiectul WPF. Din cate m-am documentat in ultimele zile, acest lucru nu este foarte normal... practic tu daca ii scrii la Path calea completa, el ar trebui sa caute printre stramosi pana gaseste obiectul respectiv, de unde urmeaza sa ia proprietatea aleasa de tine. La mine nu se intampla asta... In al doilea rand: daca setez DataContext din xaml, tot nu gaseste proprietatile (nici macar la runtime). Care cred eu ca este problema ? Am impresia ca tine de namespace-uri, e singura explicatie pe care am reusit sa o gasesc... insa habar nu am care este legatura intre namespace-urile din xaml si namespace-urile din fisierele cs. Dupa cum am dat de inteles si mai sus... nu ma pricep la C#. Legat de link... l-am pus inapoi pentru ca incepusem un nou proiect, era mizerie prea mare in cel vechi, asta pe langa faptul ca eu am facut o greseala imensa incepand sa lucrez la proiect cand practic eu nu am facut niciodata DataBinding (aveam doar o idee despre concept si parea simplu).
  3. Salut, am si eu o problema care ma tine pe loc de cateva zile. Ideea este ca am o tema de facut pentru facultate... este vorba de o aplicatie C# (WPF) in care trebuie folosit standardul MVVM. Pe langa asta, mai trebuie folosit si data binding, subiect care din punctul meu de vedere este destul de complex. Astazi este a treia zi in care ma documentez despre MVVM si DataBinding si totodata a doua zi in care nu am reusit sa avansez cu nimic concret. Link repo: https://bitbucket.org/WiseMarius/mediivizuale/overview Mai sus am lasat link catre repo-ul proiectului. Ce incerc sa fac ? Am in aplicatie un obiect ListBox si un obiect Image. Aceste doua obiecte trebuie legate de: o clasa ce implementeaza ObservableCollection si o clasa simpla ce contine o proprietate formata dintr-un vector de string-uri (care reprezinta calea catre niste imagini). Daca rulati proiectul o sa vedeti ca am reusit sa leg obiectul Image de clasa ce contine calea catre imagini, dar nu stiu cat de bine e facuta treaba asta. Practic eu in main am spus this.DataContext = obiectulMeu... asta inseamna ca pentru toata fereastra eu am setat un DataContext, deci tot ce pot lega de fereastra este strict legat de obiectulMeu... asta nu ma ajuta, in sensul in care eu am nevoie sa fac legaturi si catre alt obiect. Intrebarea mea este: de ce nu apar userii in listbox si cum as putea sa scap de chestia aia cu this.DataContext = obiectulMeu astfel incat sa nu am setat un singur DataContext pe tot MainWindow ? P.S: Nu stiu daca am organizat proiectul in cel mai bun mod... nu ma consider un arhitect foarte bun. Orice sfat e bine venit, cat timp are legatura cu intrebarile mele sau macar cu subiectul. Multumesc anticipat !
  4. 12152430a1b5251f47282ccc80c6e308
  5. Cacat de articol... de unde apar toti analfabetii astia?
  6. Mi se pare o risipa de resurse si o idee foarte tampita in acelasi timp. De unde pana unde se apuca ei sa incurajeze copii de 5 ani sa invete sa programeze? Eu la 5 ani ii spuneam mamei ca ma vreau sa ma fac astronaut... foarte rare sunt cazurile in care copii afla pana la varsta de 14 ani ce vor sa faca in viata. Intrebati si voi niste elevi de clasa a 8-a ce profile vor sa urmeze la liceu; veti constata ca nici macar atat nu stiu.
  7. Am eu asus ROG GL552JX, cel recomandat de @Ganav si vreau sa spun ca nici Dota2 nu merge pe dedicata. Am 20-30 de frameuri pe ultra si 30-40 pe low, in schimb, pe integrata am 50-60 FPS pe low. In GTA V cu detalii pe medium am undeva la 40-50 FPS, insa faza cu Dota ma omoara rau la un laptop de "gaming".
  8. Sunt curios daca au luat si traficul de internet inapoi de la cei carora le-a mers faza.
  9. Merge si pe Opera, imi da crash la tab.
  10. Ah, acuma am vazut.. merci fain. Va rog, niste sugestii?
  11. Nu am fost pregatit deloc, am sa iau undeva intre 1 si 3, inca nu s-au afisat rezultatele. Fata de anii trecuti, a fost o diferenta destul de mare de dificultate. Spun asta deoarece m-am axat foarte mult pe variantele ce au fost date in anii trecuti, mare greseala. Am vazut ca astazi s-au pus niste posibile rezolvari... problemele au fost destul de usoare, dar degeaba daca nu intelegi ce se cere in timpul examenului.
  12. Multumesc mult wildchild, imi vor fi de ajutor informatiile oferite! Niste pareri pentru UNITBV (Brasov)? Tot informatica ma intereseaza... este sau a terminat cineva acolo?
  13. Ai posibilitatea sa lucrezi sau sa faci ceva practica din anul 2? N-am nici o treaba cu economia, ma intereseaza doar informatica si vad acest profil ca o alternativa in caz de esec. Faci ceva cu diploma aia? Are valoare in fata angajatorului?
  14. Este sau a terminat cineva la FSEGA (Cluj)? Ma intereseaza in special sa aflu despre: Informatica economica, Contabilitate si informatica de gestiune... Doresc si niste pareri legate despre profesori, materii, nivel de dificultate, oportunitati.
  15. Sunt in an terminal de liceu si doresc sa ma antrenez pentru admiterea la facultate. Am fost la concursul de matematica-informatica din Cluj iar subiectele au fost suprinzator de diferite ca si nivel de dificultate in comparatie cu anii trecuti ( http://www.cs.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/subiect-informatica-concurs-mate-info-ubb-ro-2015.pdf ). Dupa cum am spus, doresc sa ma antrenez pentru urmatoarele oportunitati si am nevoie de sfatul vostru. Ma intereseaza niste site-uri care au probleme asemanatoare cu cele din varianta de anul acesta. Multumesc anticipat.
  16. #include <iostream> #include <fstream> using namespace std; int main() { int ultim = 0, penultim = 0, x, p = 0, p1 = 0, p2 = 0; fstream f("nr.txt", ios::in); while (f >> x) { p++; if (x % 2) { if (p1) { penultim = ultim; p2 = p1; cout << penultim << " " << p2 << endl; } ultim = x; p1 = p; } } cout << penultim << " " << p2; f.close(); system("pause"); return 1; } La nivelul nostru mai eficient decat atat nu il poti face decat cu 1, 2 variabile in -. Multumesc pentru challenge
  17. Trebuie root? Nu reusesc sa ii fac... nici sa schimb soft-ul nu pot
  18. Ma intereseaza si pe mine o metoda pentru S2 Plus (I1905P)
  19. Sincer si mie mi se pare o idee destul de okay. Comparativ cu altii care vin doar cu feedback negativ fara sa precizeze mai exact ce imbunatatiri ai putea face, eu sunt de parere ca e destul de reusit acest proiect. Mult succes cu el!
  20. Nu stiu daca merge si pe modelul ala de tablete, dar pe cele de la Samsung merge ceea ce urmeaza sa zic. Tine apasat butonul de power pana cand tableta isi da restart, dupa care tine apasat butonul de power + volum up. O sa te duca intr-un meniu cu ajutorul caruia vei reseta tableta. Vei pierde datele, ce e drept... dar macar o vei putea folosi.
  21. Pe mine m-ar interesa sursa, asta daca vrei sa o impartasesti aici sau intr-un mesaj privat. Ce compilator folosesti?
×
×
  • Create New...