Jump to content

dimss

Active Members
  • Posts

    216
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    9

Everything posted by dimss

  1. Daca vrei sa blochezi in browser foloseste uBlock, daca vrei sa blochezi in Android foloseste ReVanced.
  2. Si apoi te baga la https://rasirom.ro/. Unde nu se ofera prea multe dar au un lider "awesome" 4. SALARIU & BENEFICII: - Salariu net competitiv - Tichete de masă - Abonament servicii medicale Regina Maria (angajat + 1 membru al familiei) - Decontare transport (150 lei/luna) - Anual, majorarea salariului cu rata inflației - Participarea la profitul companiei (până la 10% din profit este distribuit angajatilor) - Vouchere de vacanta 1450 lei/an - Zile de concediu suplimentare, in funcție de vechimea în muncă - Zi liberă suplimentară (zi de naștere, 8 Martie/Ziua bărbatului)
  3. Daca scopul este sa pui jocuri pe ele... ai putea folsi https://pterodactyl.io/ Daca doar vrei sa hostezi un website-uri, ai nevoie de docker (sau podman) cu traefik. Uite AICI un tutorial video
  4. dimss

    AIOps

    Multumesc! Doar de primul link stiam... utilizand multe din softurile postate acolo O sa ma uit si in restul sa vad daca apare ceva legat de AIOps.
  5. Salut! Am cautat in forum despre subiectul din titlu dar nu am gasit nimic. Are cineva vreo recomandare de vreo carte, blog, portal de unde ma pot documenta? Ma intereseaza strict tooluri open-source. Multumesc!
  6. Acela este anuntul din Filelist. Acesta este anuntul de la SpeedApp. The king is dead! Long live the king!
  7. Eu impartasesc convingerea lui @SynTAX in legatura cu mutatul la tara. Si eu mi-am cumparat teren langa B pentru o casa... dar la pensie vreau sa fie fix cum spune el... piscina, gratar si balansoar, nu sa ma apuc de agricultura; asta ar insemna ca recompensa, dupa o viata de munca si contributie, sa fie mai multa munca. Dupa cum ne planificam, asa vom trai... dar nu suport cand iti faci un plan, si vine statul si ti-o da la temelie. Partea buna e ca "pe surse" compania la care lucrez deja ia in calcul sa ne compenseze astfel incat netul sa nu fie afectat dar asta nu stiu ce inseamna pentru marirea de la anul 🤔 Pentru cei cu agricultura in vene... rejoice!! a iesit RPi 5 pentru automatizari. Pe ei, pe ingrasamantul lor !!! 🤣
  8. Scanner-ul e scanner... bruteforce e bruteforce... nu are legatura o functionalitate cu alta. Evident poti gasi ceva care le combina pe amandoua dar de ce te chinui? Shodan te ajuta cu prima parte.
  9. Pai... daca nu ai use-case-uri avansate.. poti face direct din IDE https://www.thunderclient.com/
  10. Submarin ca submarin... dar luam si avioane Nu te baza pe stat... baga-te la pilonul 2,3 si cumpara actiuni/imobiliare pt batranete. Tare imi e ca o sa facem foamea... 😑
  11. Ideea imi venise prin facultate cand ma cam saturasem de Regie (dar mai ales de inutilele cusuri de la Poli - Operating Systems la ei inseamna Microsoft Access 💩). Imi aduc aminte ca am citit atunci acea postare amuzanta cu zapada... dar pana la urma am abandonat ideea.
  12. Pregatiti de taxe? https://economedia.ro/exclusiv-forma-finala-a-proiectului-de-masuri-fiscale-si-reducere-a-cheltuielilor-bugetare-cum-vor-fi-taxate-microintreprinderile.html Multumiri statului roman...
  13. Ma bucur ca ti-a mers... acum ca stii procedura, poti sa il stergi si sa instalezi 22.04. E tot LongTermSupport dar e un pic mai recent(cu 2 ani) si cu HWE instalat ai kernelul 6.2 (asta daca ai nevoie de suport pentru hardware-uri mai noi). Toata ideea este sa amani cat mai mult timp migrarea catre noua versiune de OS care in mare parte se face fara probleme, dar pot exista cazuri nefericite.
  14. Asemanator, momentan, ai : Rocky sau Alma Totusi RedHad a taiat accesul la codul sursa ceea ce va face dificila viata celor din downstream precum Alma, Rocky, Oracle Linux. Ai putea sa te uiti la OpenSUSE(tot bazat pe RPM-uri) sau Debian/Ubuntu(bazat pe DEB-uri) ca alternative.
  15. Bineinteles ca si acesta este o posibilitate, dar pana si lui Dines i-a luat 13 ani sa faca unicornul
  16. Ce ocupat esti! Bravo! Daca ai nevoie de inspiratie ( features ) te poti uita la capabilitatile lui ZAP
  17. Ma refeream la idee ca si concept, nu neaparat la implementarea actuala
  18. CentOS e mort... mai bine incepi cu o alta distributie ca mai incolo sa nu fi nevoit sa migrezi
  19. Ehh... aia e simplu.. mai intai il faci open-source, sa strangi comunitate si utilizatori si apoi oferi enterprise version care e cu licenta.
  20. Adica de la o simpla idee poti face un ditamai produsul, cu statistici, blocare etc etc
  21. Uite la ce poate duce ideea ta https://www.zenarmor.com/zenarmor-next-generation-firewall
  22. Niste idei, poate bune poate mai putin bune: In loc de if-uri ai putea pune un switch case, sa fie mai usor pe viitor Cel mai des utilizat - ai putea adauga domeniul de la windows de verifica internet conection-ul Ai putea stoca toate datele intr-un DB (care are DataSource in Grafana) si apoi crea un dashboard cum gasesti la routerele Asus (sau altele - nu mai stiu toate UI-urile) cu cele mai accesate site-uri si alte statistici. Poate ai reusi sa te integrezi cu serverul DNS (daca are local) si sa extragi de acolo statisticile fara sa mai faci MITM Bineinteles toate aceste idei pot fi practice sau nu... doar ziceam ce mi-a venit in cap
×
×
  • Create New...