Andreiasul Posted February 17, 2018 Report Posted February 17, 2018 Salut, am inceput sa scot destul de multi bani pe card, nu stiu, am scos recent 1300$ si chestia e ca scot acesti bani din csgo, iteme virtuale pe care le vand pe bani paypal, si gen, exista sanse sa vina anaf ul peste mine? Quote
adicode Posted February 17, 2018 Report Posted February 17, 2018 Ai un venit care nu este impozitat, deci da. Quote
Andreiasul Posted February 17, 2018 Author Report Posted February 17, 2018 Si gen, ce ar trebui sa fac, adica e aiurea, am scos banii din iteme virtuale, plm Quote
DoubleG Posted February 17, 2018 Report Posted February 17, 2018 4 minutes ago, Andreiasul said: Si gen, ce ar trebui sa fac, adica e aiurea, am scos banii din iteme virtuale, plm fa-ti PFA Quote
Enervant Posted February 17, 2018 Report Posted February 17, 2018 (edited) Sunt sanse, mici dar sunt, si ori ti se da amenda ori daca sumele sunt f mari am impresia ca intri la evaziune fiscala si posibil puscarie Edited February 17, 2018 by Enervant 2 Quote
gaddafi Posted February 17, 2018 Report Posted February 17, 2018 Plm, toti samsarii din Vitan vand jafuri aduse din Germania cu kilometrajul dat inapoi si nu sunt obligati sa plateasca impozit. De puscarie pentru inselaciune nici nu se pune problema. Eu zic sa ne organizam si maine sa iesim in fata Guvernului. #DreptatePentru@Andreiasul 1 3 Quote
Active Members vatman32 Posted February 17, 2018 Active Members Report Posted February 17, 2018 (edited) Andrei..calm Nu vine nici dracu, prea mica suma. Ii costa mai mult demersurile sa inceapa o ancheta decat ce ai facut tu acolo. Fa-ti o grija cand treci de sume gen 6000-7000 E lunar. EDIT: Si daca e sa vina (prin absurd) le futi o flegma-n gura si le zici ca ei sunt tarfa ta, si o sa te insori din inertie cu ei la un momentdat. Edited February 17, 2018 by vatman32 Quote
Andreiasul Posted February 17, 2018 Author Report Posted February 17, 2018 Quote da pai chestia e ca na, fac banii astia la pariuri pe csgo, si e aiurea, n am cum sa declar nimic, stii?! Quote
aelius Posted February 17, 2018 Report Posted February 17, 2018 E ca si cum ai juca barbut si vor sa le dai impozit din ei. Banii aia pe care-i iei, au fost deja impozitati. Ei la fiecare mana prin care trece banul, vor impozit. Da-le la muie, nu au ce sa-ti faca. 1 1 Quote
Technetium Posted February 17, 2018 Report Posted February 17, 2018 1 hour ago, Andreiasul said: Salut, am inceput sa scot destul de multi bani pe card, nu stiu, am scos recent 1300$ si chestia e ca scot acesti bani din csgo, iteme virtuale pe care le vand pe bani paypal, si gen, exista sanse sa vina anaf ul peste mine? Din cate stiu ANAF-ul primeste de la banci liste cu oamenii care isi deschid sau inchid conturi.Totodata, la solicitarea ANAF, bancile sunt obligate sa comunice toate rulajele, soldurile, operatiunile conturilor. Prin 2015 notificau automat ANAF daca o tranzactie depasea 5000 de euro. Dracu stie ce si cum s-a mai schimbat in 2018, sincer nici nu ma intereseaza. Oricum astia nu cred ca mai au bani pentru pensii. Mai dau ei o lege sa ne mai mulga cumva. Pulimea voteaza, iar noi ne dam de ceasu' mortii. Sistemul te obliga sa fii evazionist, nu cred ca e cazul sa te agiti atat pentru 1000 de coco. Quote
Technetium Posted February 17, 2018 Report Posted February 17, 2018 15 minutes ago, aelius said: E ca si cum ai juca barbut si vor sa le dai impozit din ei. Banii aia pe care-i iei, au fost deja impozitati. Ei la fiecare mana prin care trece banul, vor impozit. Da-le la muie, nu au ce sa-ti faca. Dam o gheara Quote
Begedeu Posted February 18, 2018 Report Posted February 18, 2018 Daca crezi ca o sa mai scoti..incearca sa-ti faci cont pe Payoneer, iti trimit ei card in USD/EUR si retragi de pe el. Quote
gogusan Posted February 18, 2018 Report Posted February 18, 2018 14 hours ago, Andreiasul said: Salut, am inceput sa scot destul de multi bani pe card, nu stiu, am scos recent 1300$ si chestia e ca scot acesti bani din csgo, iteme virtuale pe care le vand pe bani paypal, si gen, exista sanse sa vina anaf ul peste mine? da, categoria alte venituri = 16% Quote
Andreiasul Posted February 18, 2018 Author Report Posted February 18, 2018 daca as incepe sa retrag prin skrill, de pe un card skrill, in usd, nu o sa mai pot avea probleme? Quote
Technetium Posted February 18, 2018 Report Posted February 18, 2018 (edited) 23 minutes ago, Andreiasul said: daca as incepe sa retrag prin skrill, de pe un card skrill, in usd, nu o sa mai pot avea probleme? Nu mai ai probleme daca folosesti servicii din afara tarii, atat timp cat nu atribui conturilor tale un card bancar RO. Daca faci nasoale, vezi ca toate bancomatele au activity logs si camere video. Locatiile de unde ai retras + mutra ta pe video + datele cardului skrill => colindatori. Daca intr-adevar e csgo nu-ti face probleme. Daca folosesti Paypal pentru bunuri digitale/virtuale nu sta cu banii in cont pentru a nu avea suprize (cont suspendat, chargeback). Edited February 18, 2018 by Technetium Quote
Andreiasul Posted February 18, 2018 Author Report Posted February 18, 2018 1 hour ago, Technetium said: Nu mai ai probleme daca folosesti servicii din afara tarii, atat timp cat nu atribui conturilor tale un card bancar RO. Daca faci nasoale, vezi ca toate bancomatele au activity logs si camere video. Locatiile de unde ai retras + mutra ta pe video + datele cardului skrill => colindatori. Daca intr-adevar e csgo nu-ti face probleme. Daca folosesti Paypal pentru bunuri digitale/virtuale nu sta cu banii in cont pentru a nu avea suprize (cont suspendat, chargeback). Nu fac nicio nasoala banii sunt din iteme de csgo, chestia e ca na, m-am gandit ca nu conteaza din ce sursa sunt banii, ideea e ca imi intra pe card, si nedeclarand acesti bani, as putea sa am probleme, deci zici ca daca imi fac un card skrill, si retrag prin acel card, fara a atasa o banca la contul de skrill, n-o sa mai am treaba? Quote
Technetium Posted February 18, 2018 Report Posted February 18, 2018 14 minutes ago, Andreiasul said: Nu fac nicio nasoala banii sunt din iteme de csgo, chestia e ca na, m-am gandit ca nu conteaza din ce sursa sunt banii, ideea e ca imi intra pe card, si nedeclarand acesti bani, as putea sa am probleme, deci zici ca daca imi fac un card skrill, si retrag prin acel card, fara a atasa o banca la contul de skrill, n-o sa mai am treaba? Eu sunt doar un umil platitor de taxe, imi dau si eu cu parerea cum face tot romanul. Quote
cfuller Posted February 25, 2018 Report Posted February 25, 2018 Nu iti vine in control. In cel mai rau caz poti primi o scrisoare cum ca stiu de venituri si trebuie sa platesti impozitele. Am mai auzit cazuri la oameni care fac bani constant (5000 USD+ pe luna). E posibil ca in timp, pe masura ce au sisteme informatice mai bune, sa urmareasca si sume mai mici. Sfatul meu este sa ai de-oparte banii de impozite in caz ca ti se cer vreodata. Daca platesti cand te someaza, nu se poate discuta de caz penal/cazier. Quote
ste321 Posted April 27, 2018 Report Posted April 27, 2018 Salutare tuturor , o intrebare de incepator , o solutie la problema lui @Andreaisul , ar putea fi , folosirea unui account de Revolut sau Paysera sau Leupay ? Quote